• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CRINOS10.000 perel Nyxu - OT and FLAME
    rozbalit záhlaví
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    CLAVEN: Já žeru zvířata, protože nenávidím maso.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    LODBROG: ja žeriem mäso, lebo nenávidím zvieratá. true story.
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    ADMIX: Jasně, maso totiž jíme proto nasrali vegetariány, a ne proto že nám chutná a dává sílu.
    Ono totiž každého vegetariána strašně trápí, co nějakej neznámej jouda z nyxu konzumuje..
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    Oj, to bude dneska 300g steak s laskou ... dik za motivaci :)
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    [ BIDAK @ 10.000 perel Nyxu ]
    Cwe ryzí machuj, jsem neviděl od Tatranky.
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    Gorg... to je zas jak smát se downíkům, že se blbě ksichtěj... :/
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    [ 10.000 perel Nyxu ]
    Konecne poradna myslenka dne. Pobavilo.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    Mno docela dost lidí kdyby pracovat přestalo tak by se akorát odstranily škody jejich prací způsobené. To by bylo pěkné. Nemluvě o tom, že další nemalá část populace by se neprodleně ufetovala/uchlastala a to by bylo vyloženě krásné. Já kdybych měl rentu tak se akorát začnu věnovat trochu víc umění než práci. Jinak by zůstalo vše při starém, neb svou práci bych dělal i zadarmo.
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    FIN: Přesně to bylo takhle:

"Dokumentární esej na tuto námitku odpovídá pozoruhodným sociologickým průzkumem. Většina lidí v něm říká, že by i s garantovaným příjmem dále pracovala stejně jako dosud, dvacet procent pak na zkrácený úvazek a jen deset procent dotázaných by pracovat přestalo a začalo by znovu studovat a cestovat. Problém je, že osmdesát procent respondentů si myslí, že všichni ostatní by přestali pracovat – mají tak o spoluobčanech mnohem horší mínění než sami o sobě."

Nepíšou tam, kde se průzkum dělal, ale asi ve Švýcarsku nebo v Německu. Vyšlo to v Respektu někdy koncem července.
    FIN
    FIN --- ---
    TRAVIX: úplná krása. dávno jsem neviděl tak trefný průzkum. výsledek průzkumu reflektuje 2 hluboké pravdy: ta první je, že by spousta lidí samozřejmě nepracovala - je tak zřejmá, že vyplyne. ta druhá je, že každý jeden se k tomu nepřizná a zrovna on se bude tvářit jako ten správný člověk, co ví, že práce šlechtí, zatímco povaleči by byli ti ostatní :-)
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    FIN: To je samozřejěm tím, že dnešní společnost (a tvoje okolí především) má kapitalismem zdeformovaný pohled na hodnotu. Život není jenom o penězích, víme? A to, že tenhle prohnilý systém obhajujete, z vás dělá...
    ...dobře, dobře, už přestanu.

Ale naprosto vážně - nedávno jsem o nějakém výzkumu právě na téma základní příjem. V průzkumu položili otázku, jestli by lidi dá pracovali, i kdyby dostávali základní příjem (nevím, v jaké výši, ostatně průzkum se dělal v Německu). 80 % lidí odpovědělo, že "oni by v práci zůstali, ale většina ostatních určitě ne".
    Tak si to přeberte.
    FIN
    FIN --- ---
    TRAVIX: provedl jsem ve svém okolí malý průzkum. zeptal jsem se, kdo by je za to chtěl platit. kupodivu nikdo nechtěl. a když jsem dotyčným oznámil, že jsou tedy zdeformovaní kapitalisté, někteří chtěli... mi rozbít hubu. tak ti nevím...
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    CLAVEN: To je přece práce. Nevidíš, že z toho profituje celá společnost? Navíc je to práce velmi náročná a velmi obětavá a je pouze důsledkem našeho zdeformovaného kapitalismu, že za to nejsou adekvátně placeni.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    VYHULENY_UFO: to sú presne tí fešáci, čo vykrikujú, ako by dobrovoľne pracovali, ale fskutečnosti by sedeli celé dni na Nyxe a riešili by nesmrteľnosť šousta.
    JORIM
    JORIM --- ---
    V diskuzi k základnímu příjmu padla již 9.10.2013 v 20:55:09 první zmínka o Hitlerovi. Podle Godwinova zákona tak diskuze už dávno překročila únosnou délku a měla být ukončena.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    Bývaly doby, kde mě "srážka s blbcem" dovedla vytočit. Ale časem jsem si to začal užívat, je to až perverzně fascinující, jak neskutečně barevnou škálu lidského kretenismu dokáže vytlačit jeden vydařený exemplář sluníčkového trotla.
    Shrnul bych to do jednoho citátu Bertranda Russela,
    „The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, and wiser people so full of doubts.”

Existuje dokonce seriozní výzkum zmíněného jevu.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Dunning%E2%80%93Kruger_effect
    FIN
    FIN --- ---
    NANTHEI: asi tě to překvapí, ale některé magnitudy mě skutečně ještě překvapují. například ta odkazovaná to dokázala. po mnoha různých stránkách.
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    FIN: děláš, jako by tě najednou překvapovalo (tebe, kterej to píšeš v každý větě), že lidi obecně prostě JSOU blbí. buď nevědí vůbec nic a k ničemu se nevyjadřují (ideální) nebo nevědí vůbec nic, ale sami o tom nemají tušení. a pak melou píčoviny. říkám snad něco novýho?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    moc konspiracnich videi z youtubu, malo vzdelani a kritickeho rozumu. je to proste prostacek.
    FIN
    FIN --- ---
    HWLLFFRDD: hm. no jsem myslel, když jsi zareagoval, že ho třeba znáš a sdělíš mi, že se někde nachází v luxusním sanatoriu ve starostlivé péči diskrétních služek v bílých pláštích či tak něco...
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    FIN: Tak já nevim, třeba je to ajťáckej fachidiot, svojí práci dělá dobře, ale na všechno ostatní je nebetyčně tupej.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam