KOC256: Zapomněl jsi na účet pro zahraniční platby (-; a pro vklady a výběry v hotovosti na pokladně.
Já to řeším následovně (od konce):
- na nákupy kreditku. mBank mohu doporučit, jinde za to bývá poplatek. Jinak existuje karta od GE, kde vrací malé procento utracených peněz, a karta od ČS, kde můžeš získat dárky (nepraktické, kromě předplacenek na mobily)
- na výběry je to podle účtů. Bez účtu (třeba u kreditky) je to drahé. mBank má výhodu tří výběrů kdekoli zdarma, ČS má nejširší síť bankomatů a 6,- za výběr (nad rámec zvoleného programu).
- přijímání peněz - pozor, že některé banky toto účtují (v některých produktech v rámci paušálu, většinou ale se to platí). Hodně záleží na počtu příchozích plateb. Asi bych to nechal posílat rovnou na nějaký spořící účet, tam to bývá zdarma.
- spořící účet - aktuálně vychází nejlépe moje neoblíbená GE, ale je to akce a pak to přejde na normální hodnotu. A pak nevím, jak to bude výhodné, protože ostatní banky nedávno snižovaly, GE má 2,8 od začátku února. Asi bych se kvůli rychlosti převodů spíše koukal na banku, kde mám běžný účet. Taky je opruz mít několik IB účtů.
Suma sumárum - doporučuji mBank pro běžný IB a karty (určitě jdi do kreditky za nula, užívat ji nemusíš), spořící účet jakýkoli podle chuti (je tam změna snadná) a k tomu jeden "laciný" holý účet v klasické bance pro zahraniční platby a v případě nutnosti hotovostního vkladu. Případně přes něj prožeň výplatu, abys dosáhl na tu hranici, od které ho máš zdarma.