• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Ve skutečnosti banka nezaplatí nic - jen by si nestrhla pokutu. Jasně, že to bude malinko, jedná se ale o princip a chování banky ke klientům. A také o to, aby se to nepočítalo jako nějaké porušení smlouvy pro případné hodnocení klienta v případě posuzování nějakého úvěrového produktu - hypotéka, kreditka, atd.
    NELDE
    NELDE --- ---
    OBIUQUIDO144: Na výpisu je vidět toto pořadí - úroky 1/4, příkaz 4/4, stržení daně 1/4. Strhli to zpětně a tedy i z účtů, kde nic nebylo. Prostě to zapomněli strhnout a pak to doplnili.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VXP: úroky se strhly fakticky v pátek. těch lidí v minusu je cca 200, předpokládám, že se jim bude posílat nějaký e-mail. pokud by i bylo něco naúčtováno jako penále, tak se to zase opraví ve prospěch Klientů - tedy, já to předpokládám a myslím si, že si to prosadím - byla to naše chyba, takže i když půjde o podle mě maximálně o cca 1 Kč / účet (a obvykle spíš 0,01 Kč / účet), zaplatí to banka.
    VXP
    VXP --- ---
    OBIUQUIDO144: v mBank byla chyba... uroky se strhly zpetne po par dnech ... ale datum tam bylo 1.4 :)
    OBIUQUIDO144
    OBIUQUIDO144 --- ---
    NELDE: a jaky mas datum u toho strzeni dane z uroku?
    tos prece musel vedet, kdyz to strhnuli 31.3. a tys posilal 4.4., nebo ne? :))
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Nepředpokládal. Mě prostě nenapadlo, že zbytek na účtu je včetně úroků, ale před odečtením daní (ke stejnému dni, ale spočítané a zaúčtované až po pár dnech - toho si nevšimneš). Tak jsem to všechno převedl na běžný účet a použil. Teď jsem těch 19 Kč v nepovoleném debetu (ve skutečnosti by mě do toho debetu neměl ten Plus účet vůbec pustit!) uhradil.
    Očekávám jen, že mBank přizná chybu (asi nejsem jediný) a nebude nijak tyhle minusy penalizovat. Stát se to na normálním eMaxu, tak se tam peníze nechám, takhle byly zbylé převedeny na další Plus v řadě (-;

ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: nemysli si, že to neřeším - nicméně předpokládal jsi, že daň nakonec platit nebudeš? ;) jakmile k tomu budu mít víc informací, tak bude info i na blogu.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Adame, co je tedy špatný vtip. Dostal jsem na plusu do minusu (17 Kč), neboť jsem 4/4 vše převedl pryč a potom tam naběhly daně z úroku. To je extra špatný vtip. Doufám, že z toho nebude nějaký problém nebo mi nenapaříte nějaký trestný úrok z nepovoleného záporu!
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    ADAMM: Potvrzuji, už je to OK.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BIGZ: díky = potvrzeno, že je to OK? :)
    BIGZ
    BIGZ --- ---
    ADAMM: diky
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Prosím, pokud máte ten The!Bat - už by to mělo být ok, kdyby ne, dejte vědět.
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    NELDE: Průlom. Jako jím byla Expandia s internetovým bankovnictvím a real-time transakcemi, na které dodneška velké banky vejrají jak zjara, jako jím bylo ING se spořícím účtem bez výpovědní lhůty, jako jím bylo FIO bez poplatků a s na téhle straně Atlantiku nevídaným on-line brookerským účtem pro drobné investory, jako jím byla Citina s kreditkami zadara, jako jím za rok bude zase někdo jiný. Jak mají všichni napsáno v investičních prospektech: "Minulá výkonnost není zárukou budoucích výnosů." Je fajn, že se perou.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Tak jako nekdo udelal stranku nBank by mel nekdo udelat stranku s informacemi co jsme diky mBance ziskali (i treba neprimo od ni). Ale to tu neni modni no...
    NELDE
    NELDE --- ---
    MUNIN: Mně se nejedná o historii, ale o to, že mBank byl průlom na český trh. Jasně, že není všechno zadarmo, ale není to jenom o poplatku za vedení účtu. Tak třeba KB ve svém Perfekt kontu (pro výplatu 15k+ - to asi může mít většina) nabízí zdarma 1 el. kartu, internet banking, trvalé příkazy (zadání) pro první tři měsíce, dva výběry ze svých bankomatů, el. výpisy a krátkodobý kontokorent pár tisíc. Žádná transakce zdarma, žádný spořící účet, žádná kreditka a jen jedna karta. Ono se to nezdá, ale ty transakce se mohou vyhrabat docela vysoko.
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    NELDE: Je to tak. A karty měla první spořka. A proč by to dneska mělo někoho zajíímat? Úplně všechno zadarmo není (ostatně stejně jako v RPNbance). Otázka zněla, kde je zadarmo vedení. Mimochodem - v Citi se momentálně úročí 2,75% (bez kreténských omezení a s autosweepem na BÚ)

JUANITA
    JUANITA --- ---
    NELDE: souhlas, narazka se tykala zpusobu, jakym to bylo puvodne od tebe podano.
    NELDE
    NELDE --- ---
    JUANITA: Nikoli, mám nabídku účtu od KB, kde bych nic neplatil, protože ty podmínky mohu splnit. Asi bych nic neplatil ani v ČS, kdybych kývnul na to superdrahé Osobní konto. Jenže takové konto není na zkoušku, to se musí užívat nebo zrušit. A ty podmínky obratu splníš obvykle jen u jednoho z nich.

MUNIN: Není to náhodou tak, že VB a Pošt. spořitelna s tím přišly až po mBank? A ne všechno je u nich zadarmo, pokud vím. City a HSBC je jiná kategorie, tam je podmínka velký zůstatek (jenže ten velký zůstatek ti úročí docela málo). U RB a KB je to obrat (mzda aspoň něco) a nevím jak RB, ale KB to má odstupňované a opravdu zdarma je to pro lidi s platem 100k čistého.

KOC256: Tohohle silně užívají velké banky - lidi jsou prostě líní. Kolik těch trvalých příkazů a příchozích plateb máš? Ve většině bank založíš konto během první návštěvy. Oznámíš to většinou jednomu zaměstnavateli zrušíš/zavedeš 5 trvalých příkazů. Pro jednorázové příchozí platby stejně uvádíš číslo účtu pokaždé.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    MUNIN: Zajímaly mne jen ty bez podmínek. Díky
    VITI
    VITI --- ---
    ADAMM: dik, mezitim mi napsala hotlinistka, ze 'zadost je v zakoncenem stavu' .... zkusim tam tedy neco prevest, snad to nezmizi.
    Podpis smlouvy tedy snad neni potreba a jen mbank zasila matouci mail.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam