• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: nemysli si, že to neřeším - nicméně předpokládal jsi, že daň nakonec platit nebudeš? ;) jakmile k tomu budu mít víc informací, tak bude info i na blogu.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Adame, co je tedy špatný vtip. Dostal jsem na plusu do minusu (17 Kč), neboť jsem 4/4 vše převedl pryč a potom tam naběhly daně z úroku. To je extra špatný vtip. Doufám, že z toho nebude nějaký problém nebo mi nenapaříte nějaký trestný úrok z nepovoleného záporu!
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    ADAMM: Potvrzuji, už je to OK.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BIGZ: díky = potvrzeno, že je to OK? :)
    BIGZ
    BIGZ --- ---
    ADAMM: diky
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Prosím, pokud máte ten The!Bat - už by to mělo být ok, kdyby ne, dejte vědět.
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    NELDE: Průlom. Jako jím byla Expandia s internetovým bankovnictvím a real-time transakcemi, na které dodneška velké banky vejrají jak zjara, jako jím bylo ING se spořícím účtem bez výpovědní lhůty, jako jím bylo FIO bez poplatků a s na téhle straně Atlantiku nevídaným on-line brookerským účtem pro drobné investory, jako jím byla Citina s kreditkami zadara, jako jím za rok bude zase někdo jiný. Jak mají všichni napsáno v investičních prospektech: "Minulá výkonnost není zárukou budoucích výnosů." Je fajn, že se perou.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Tak jako nekdo udelal stranku nBank by mel nekdo udelat stranku s informacemi co jsme diky mBance ziskali (i treba neprimo od ni). Ale to tu neni modni no...
    NELDE
    NELDE --- ---
    MUNIN: Mně se nejedná o historii, ale o to, že mBank byl průlom na český trh. Jasně, že není všechno zadarmo, ale není to jenom o poplatku za vedení účtu. Tak třeba KB ve svém Perfekt kontu (pro výplatu 15k+ - to asi může mít většina) nabízí zdarma 1 el. kartu, internet banking, trvalé příkazy (zadání) pro první tři měsíce, dva výběry ze svých bankomatů, el. výpisy a krátkodobý kontokorent pár tisíc. Žádná transakce zdarma, žádný spořící účet, žádná kreditka a jen jedna karta. Ono se to nezdá, ale ty transakce se mohou vyhrabat docela vysoko.
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    NELDE: Je to tak. A karty měla první spořka. A proč by to dneska mělo někoho zajíímat? Úplně všechno zadarmo není (ostatně stejně jako v RPNbance). Otázka zněla, kde je zadarmo vedení. Mimochodem - v Citi se momentálně úročí 2,75% (bez kreténských omezení a s autosweepem na BÚ)

JUANITA
    JUANITA --- ---
    NELDE: souhlas, narazka se tykala zpusobu, jakym to bylo puvodne od tebe podano.
    NELDE
    NELDE --- ---
    JUANITA: Nikoli, mám nabídku účtu od KB, kde bych nic neplatil, protože ty podmínky mohu splnit. Asi bych nic neplatil ani v ČS, kdybych kývnul na to superdrahé Osobní konto. Jenže takové konto není na zkoušku, to se musí užívat nebo zrušit. A ty podmínky obratu splníš obvykle jen u jednoho z nich.

MUNIN: Není to náhodou tak, že VB a Pošt. spořitelna s tím přišly až po mBank? A ne všechno je u nich zadarmo, pokud vím. City a HSBC je jiná kategorie, tam je podmínka velký zůstatek (jenže ten velký zůstatek ti úročí docela málo). U RB a KB je to obrat (mzda aspoň něco) a nevím jak RB, ale KB to má odstupňované a opravdu zdarma je to pro lidi s platem 100k čistého.

KOC256: Tohohle silně užívají velké banky - lidi jsou prostě líní. Kolik těch trvalých příkazů a příchozích plateb máš? Ve většině bank založíš konto během první návštěvy. Oznámíš to většinou jednomu zaměstnavateli zrušíš/zavedeš 5 trvalých příkazů. Pro jednorázové příchozí platby stejně uvádíš číslo účtu pokaždé.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    MUNIN: Zajímaly mne jen ty bez podmínek. Díky
    VITI
    VITI --- ---
    ADAMM: dik, mezitim mi napsala hotlinistka, ze 'zadost je v zakoncenem stavu' .... zkusim tam tedy neco prevest, snad to nezmizi.
    Podpis smlouvy tedy snad neni potreba a jen mbank zasila matouci mail.
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    ZBYNEK: Volksbank a Postkonto. Za určitých podmínek iCitina, Raifka, HSBC nebo i Komerčka.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    BUNDA: Fio a Ing... Ještě něco má vedení zdarma?
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    NELDE: demagogie
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:

Asi si neuvědomují, že mBank jim nebrání jít jinam, kdykoli chtějí, mohou mít další účet, aniž by jim mBank cokoli naúčtovala.

Tady se musím ohradit... Sice mas pravdu ale treba ja nejsem clovek co by chtel venovat hafo casu tomu aby si nasel tu dalsi sprvanou banku pak musel papirovat, obehavat, ... a jeste premyslel odkud vsud mu tam chodi penize a bude muset rozdavat OPET nove CU.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: mám několik účtů v jiných finančních ústavech a jejich vedení mě nestojí nic (výplata tam nechodí).
    NELDE
    NELDE --- ---
    NELDE: A hlavně pokud ho budeš mít jako záložní, tak ti to vedení naúčtují. To u mBank neplatí, tam můžeš mít i mrtvé konto.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam