• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOC256: zdarma to jde tuším přes sedmidenní termínovaný vklad bez obnovy na přepážce v české spořitelně. Jen to pár dní potrvá.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Tak sem koukal na tu žabku a nevím jestli bych šel někam do potravin a tam u kasy přepočítával půl mega s frontou žbrblajících lidí s 5 rohlíkama za zády
    KOC256
    KOC256 --- ---
    VOYTA:
    :)
    VOYTA
    VOYTA --- ---
    a hlavne nezapomen napsat na nyx kdy pojedes a nevsimej si tech maniku v kozeny bunde co pujdou za tebou od vlaku :)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    HUBIK: nejlip pendolinem z ostravy do prahy a tam pres zabku :o)
    HUBIK
    HUBIK --- ---
    KOC256: neco rozumnejsiho na castku s peti nulama? Seber si to a uhanej s tim na postu a posli to tak! Nebo chces posilat takovy prachy pres Zabku, pripadne uplne nenapadne si to cpat na ucet u Sazky nebo Fortuny?
    AVALON_CZ
    AVALON_CZ --- ---
    KOC256: někde byl návod na poslání přes Sazka terminál, zkus Google..
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PISTA1:
    doufam ze tu nekdo vymysli jeste neco rozumnejsiho...
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    KOC256: nebude nejjednodušší zajít na nejbližší poštu (rači nějakou větší někde na vesnici by to nemusela přijmout) a za 3dny máš prachy na účtu.
    Vkládal jsem 45tis a stálo mě to 33kč, je pravda že za půlmega to bude kolem 300 ale to si myslím že je furt vpoho
    KOC256
    KOC256 --- ---
    vim ze se to tu resilo ale nemohu to dofiltrovat (ani jsem se moc nesnazil)...

Jak ulozit vetsi castku (pet nul) na ucet pokud to mam v hotovosti? Jedna se o moznost na ostravsku, nevim ze bychom tu meli nejake ty stanky o kterych tu byla rec...
    AVALON_CZ
    AVALON_CZ --- ---
    Tak vyřešeno.. hovor s infolinkou sice nebyl nic zázračného (pán mi chtěl naúčtovat 100 Kč za vydání duplikátu karty), ale když zjistil, že jsem kartu už přes IB zablokoval změnil názor a do 15 dnů dostanu kartu novou a zadarmo.

Děkuji za radu!
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    AVALON_CZ: pokud ti nevadí, že budeš chvilku bez karty, tak kartu přes IB zablokuj, zavolej na mLinku (pokud si nepamatuješ heslo, tak v IB Moje služby - Automatická mLinka - aktivovat a/nebo nastavit heslo) a novou kartu si objednej, je to zdarma.
    AVALON_CZ
    AVALON_CZ --- ---
    Ahoj,
    po delší době jsem vytáhul z peněženky platební kartu mBank (tu modrou s delfinem) a zjistil, že je šťípnutá - vodorovně přesně uprostřed nápisu mKONTO, takže je už použitelná jen na internetu.

Jak mám postupovat, když bych chtěl vystavit novou? Žádné psí kusy jsem s ní neprováděl a platit něco za výměnu se mi tudíž moc nechce...

Díky za radu
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: To nepopírám. I když jsem byl svědkem "prodeje" kreditek po telefonu stávajícím zákazníkům. Pokud máte prodat mimo okruh existujících zákazníků, tak musíte nabídnout něco, co se dá dobře "prodat" v médiích - viz ten odkaz. A také, co je přesvědčí použít zrovna vaší kreditku, když si může vybrat (díky nulové ceně si vezme tu vaší navíc). Napadla mě taková věc - prodloužení bezúročného období. Za každých 10 tisíc o 10 dní delší.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: kreditky se prodávají dobře - myslím, že důležitější je spíš pojištění, než "jakože" slevy, které ve výsledku obvykle nepokryjí poplatek za vedení. plus myslím si, že velkým bonusem je stoplistace zdarma.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Nevím, nevím, ale pokud má být kreditka mBank konkurence schopná, tak by to asi chtělo přijít s nějakou "marketingovou" výhodou (kromě nulového poplatku). Viz takovéhle přehledy: http://finance.idnes.cz/ani-slevy-na-kreditni-karte-nejsou-zadarmo-fju-/bank.asp?c=A090407_130537_bank_fib
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    AAHHWISEGUY: zavoláš si a obvykle ti dojde do 7 pracovních dnů.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VXP: my jsme se snažili to s nima řešit, ale byl to dost epic fail :( a na naše oddělení platebních karet, které není přímo mBank, ale BRE Bank, nemáme žádnou páku, jak to po nich chtít.

ale mohu říct, že ten kurz PayPalu není automaticky vždy výhodnější, to je celé. to není můj výmysl, to mám taky od konkrétních lidí...

změna v kurzu v závislosti na čase jinak může být pro zákazníka samozřejmě jak směrem nahoru nebo dolů, ale dohromady s 2% conversion fee bude vesměs vždy nahoru. jde-li o Euro, může kurzový rozdíl znamenat i to, že částka v blokacích je nižší než zúčtovaná částka.
    VXP
    VXP --- ---
    AAHHWISEGUY: proste jim musis napsat mail a oni ti to prenastavi, protoze u karty z mbank to z nejakyho duvodu nejde v nastaveni paypalu zadat jakou chces mit menu karty...
    VXP
    VXP --- ---
    AAHHWISEGUY: http://www.mbank.cz/forum/read.html?f=1&i=113495&t=22280&p=4

Můj první dotaz:
    Hello I have problem, because I cannot change conversion Options by my card, that I have as primary card in Paypal.
    I go: Edit Profile - Recurring Payments - Edit Funding Options. than i can see my card, but there isn´t possibility "Conversion options"
    Than I have problem when I for example buy in USD, because than is the conversion for me inconvenient. From paypal to VISA in USD - VISA convert to EURO (2% exchange fee) - my bank from EURO to CZK.
    For me schould be better when the conversion would be possible right by paypal and to VISA goes a requierement in CZK.
    And it should be possible to change in Conversion Options, shouldn´t it?
    My account in my bank in the Czech republic is in CZK. I have VISA Card.
    Thanks for your answer.

1. Odpověď z PayPal:
    Dear ........,
    Thank you for writing to PayPal with your concerns.
    Mr ....... you card operate in CZK if you initiate payment the PayPal will
    made currency conversion automatically from CZK to USD within PayPal. What
    happen before CZK will reach PayPal we can not change for you. If you card
    originally operate in different t currency please let us know and we will
    change it for you in our system. If you give us incorrect information about
    currency for your card the system will do double currency conversion.

Thank you for using PayPal for your online payment needs.

Sincerely,
    Paolo

Moje reakce:
    Hi,
    thanks for your answer.
    I tried to give another card from other bank to the paypal system. By this card I can make "Conversion options". I would like to know why by first card I cannot change Conversion Oprtions and by second is it no problem. The both cards are VISA and operate in CZK.
    Details can you se in enclosure. (Poslal jsem jim Printscreen z účtu, kde u karty od ČS, je možnost Conversion Options, u karty od mBank ne)
    Sincerely,
    ........

2. Odpověď z PayPal
    Dear ........... ,
    Thank you for writing to PayPal with your concern.
    According to our system your cc xxxx7813 is denominated in CZK, whereas it
    is not able to recognize which currency your cc xxxx4878 is not denominated
    in.
    Within 24 hours we'll make set your cc xxxx4878 in CZK.
    Should the issue be solved , please let us know.
    Thank you for using PayPal for your online payment needs.

Sincerely,
    Paolo
    PayPal, an eBay Company
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam