• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VXP: my jsme se snažili to s nima řešit, ale byl to dost epic fail :( a na naše oddělení platebních karet, které není přímo mBank, ale BRE Bank, nemáme žádnou páku, jak to po nich chtít.

ale mohu říct, že ten kurz PayPalu není automaticky vždy výhodnější, to je celé. to není můj výmysl, to mám taky od konkrétních lidí...

změna v kurzu v závislosti na čase jinak může být pro zákazníka samozřejmě jak směrem nahoru nebo dolů, ale dohromady s 2% conversion fee bude vesměs vždy nahoru. jde-li o Euro, může kurzový rozdíl znamenat i to, že částka v blokacích je nižší než zúčtovaná částka.
    VXP
    VXP --- ---
    AAHHWISEGUY: proste jim musis napsat mail a oni ti to prenastavi, protoze u karty z mbank to z nejakyho duvodu nejde v nastaveni paypalu zadat jakou chces mit menu karty...
    VXP
    VXP --- ---
    AAHHWISEGUY: http://www.mbank.cz/forum/read.html?f=1&i=113495&t=22280&p=4

Můj první dotaz:
    Hello I have problem, because I cannot change conversion Options by my card, that I have as primary card in Paypal.
    I go: Edit Profile - Recurring Payments - Edit Funding Options. than i can see my card, but there isn´t possibility "Conversion options"
    Than I have problem when I for example buy in USD, because than is the conversion for me inconvenient. From paypal to VISA in USD - VISA convert to EURO (2% exchange fee) - my bank from EURO to CZK.
    For me schould be better when the conversion would be possible right by paypal and to VISA goes a requierement in CZK.
    And it should be possible to change in Conversion Options, shouldn´t it?
    My account in my bank in the Czech republic is in CZK. I have VISA Card.
    Thanks for your answer.

1. Odpověď z PayPal:
    Dear ........,
    Thank you for writing to PayPal with your concerns.
    Mr ....... you card operate in CZK if you initiate payment the PayPal will
    made currency conversion automatically from CZK to USD within PayPal. What
    happen before CZK will reach PayPal we can not change for you. If you card
    originally operate in different t currency please let us know and we will
    change it for you in our system. If you give us incorrect information about
    currency for your card the system will do double currency conversion.

Thank you for using PayPal for your online payment needs.

Sincerely,
    Paolo

Moje reakce:
    Hi,
    thanks for your answer.
    I tried to give another card from other bank to the paypal system. By this card I can make "Conversion options". I would like to know why by first card I cannot change Conversion Oprtions and by second is it no problem. The both cards are VISA and operate in CZK.
    Details can you se in enclosure. (Poslal jsem jim Printscreen z účtu, kde u karty od ČS, je možnost Conversion Options, u karty od mBank ne)
    Sincerely,
    ........

2. Odpověď z PayPal
    Dear ........... ,
    Thank you for writing to PayPal with your concern.
    According to our system your cc xxxx7813 is denominated in CZK, whereas it
    is not able to recognize which currency your cc xxxx4878 is not denominated
    in.
    Within 24 hours we'll make set your cc xxxx4878 in CZK.
    Should the issue be solved , please let us know.
    Thank you for using PayPal for your online payment needs.

Sincerely,
    Paolo
    PayPal, an eBay Company
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    VXP: na jaky adrese to presne zmenim, nemam moc cas to hledat... dik.
    ADAMM: a jak dlouho trva to vystaveni?
    VXP
    VXP --- ---
    AAHHWISEGUY: zalezi na tom kdy si to kupec strhne... klidne mu to muze trvat ctrnact dni a kdyz bude kurz o 0,50 jinej, tak to bude drazsi...

od te doby co mam prenastaveny kurz v paypalu na CZK tak nemusim resit kolik to asi bude stat, vidim to hned pred potvrzenim
    VXP
    VXP --- ---
    ADAMM: nebude tak vyhodny? :) kdyz se pocita s kurzem kterej bude za dva dny buhvi jakej? kdyz se plati vise za prevod 2% castky a platis 2 prevody? :) ale no tak... na forech se to resilo dostkrat a jediny reseni bylo zmenit to na tom paypalu aby se to prepocitavalo jenom jednou a to hned...
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    VXP: vetsinou nakupuju v GBP, ale az na posledni dve platby (provedene v GBP a USD) se mi nic takoveho nestalo. vzdycky se to zauctovalo za tu castku co jsem videl ihned po platbe v nezauctovanych
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VXP: ale ten kurz určitě nebude tak výhodný, jako je ten, co se ti objevil v nezaúčtovaných transakcích. jinak částka blokace vs. částka zúčtovaná se liší ve všech bankách, to ani nejde jinak udělat (jedná-li se o operaci v cizí měně). víc info také tady: http://www.mbank.cz/pruvodce/kurzovni_listek.html

AAHHWISEGUY: jinak o embosovanou kartu lze zažádat přes mLinku. buď si vybereš duplikát (za 100 Kč, současná karta funguje až do momentu, kdy si aktivuješ novou, zůstává číslo karty) nebo zablokuješ současnou kartu, objednáš si novou (za 0 Kč, v mezidobí jsi bez karty a nová má jiné číslo).
    VXP
    VXP --- ---
    AAHHWISEGUY: protoze se ti to zapocitava dle aktualniho kurzu v den kdy se to strhava... navic mbank to zvlada jenom v EUR, takze zaplatis VISE prevod USD > EUR + 2% a pak jeste prevod EUR > CZK

jediny reseni je napsat primo na paypal at ti zmeni domaci menu na CZK a pak se to bude strhavat okamzite za tu cenu kterou vidis
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    Proc se mi zauctovavaji platby co jsem udelal pres paypal o draze nez se mi zobrazi ihned po platbe v nezauctovanych platbach? dam priklad, kupoval jsem neco za 99,90 USD a platba se mi v nezauctovanych objevila jako castka 2019,01,- CZK. Dnes se mi to konecne objevilo jako zauctovana polozka, ale za 2073,88,- CZK. Nechapu tenhle nepomer, stalo se mi to uz podruhe.

Je možné nějak přes internet zažádat o embosovanou kartu k mKontu? Jak dlouho by to travalo a kolik by stála?
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Právě nezaúčovanou. Právě mi na mLince řekli, že reklamovat se dá až zaúčovaná. Nicméně tahle má datum zaúčtování až 2/6, takže se to asi vrátí.
    VIDOCQ
    VIDOCQ --- ---
    ADAMM: aha díky
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: zaúčtovaná nebo v blokacích? rozumím-li správně, že jde už o zaúčtovanou platbu, tak volat na mLinku. případně i rovnou reklamovat v hotelu.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VIDOCQ: ona se zaúčtuje obvykle rychleji, ale 14 dní je maximální délka blokace.
    VIDOCQ
    VIDOCQ --- ---
    ahoj mám takovej lamka dotaz :) .. proč trváná 14 dní než se zaúčtuje platba přes paypal??
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Mám ve výpisu autorizaci platby, která je neoprávněná (asi chyba hotelu). Jak to mohu zastavit?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    mel jsem pravdu... :) ted uz ale nebudu tak napjaty kdo mi ty penize posila :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MRTVY_KENNY: protože je to de facto dodaná funkce SMS pushe (export do souboru, který se pošle), nikoliv samostatná aplikace...
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ADAMM: proc se ve vypisech z email push zkracujou texty uriznutim a danim trojtecky? to to nemuze mit normalni format ala mesicni vypisy?
    treba orez popisu transakce na 12 znaku pochopim u sms, ale u emailu teda ne.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: ne. jde o to, aby byla nasazená úprava, která by zajistila, abyste vždy viděli jméno a příjmení (nebo název firmy), když dostáváte peníze. opačný problém by být neměl, protože - na rozdíl od řady jiných bank - my ty údaje posíláme v těch polích, v nichž to ČNB doporučuje (stejně jako RB nebo UniCredit - u příkazů z těchto a dalších bank by nikdy u nás problém být neměl, ale jiné banky to neposílají vždy v těch polích, které k tomu jsou). jsem optimista, myslím, že se to brzo zlepší.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam