• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    THE_DARKNESS: Může tam zavolat kdokoliv, kdo bude znát tvé osobní údaje, na které se zrovna budou ptát. Fakt ale netuším, jestli nebudou chtít i něco ze smlouvy...
    KY_109
    KY_109 --- ---
    THE_DARKNESS: mozna lehce OT ale pres Skype muzes zavolat celkem dost levne odkudkoliv do CR... (pokud to sem nepatri, vesele smazat)
    THE_DARKNESS
    THE_DARKNESS --- ---
    asi nemuze nikdo misto me zavolat na mlinku, aby zjistil, jake mam heslo, co? jsu mimo CR, takze by me to vyslo dost draho a navic smlouvu, kde mam heslo pro mlinku jsem tez nechala doma. a jak jsem si to tu tak filtrovala, tak mi prinde, ze neni zadna jina moznost, jak to heslo zjistit. jsu proste hlava derava :(
    AVALON_CZ
    AVALON_CZ --- ---
    Jinak mi dneska přišla nová platební karta (embossovaná), i když předtím jsem měl normál... Nicméně ošklivý delfín je tam furt. xD
    AVALON_CZ
    AVALON_CZ --- ---
    PILNIK: cca za dva dny.
    PILNIK
    PILNIK --- ---
    Chtel bych se zeptat, za jak dlouho prijdou penize na ucet u mBank, ktere byli odeslany z GE Money?
    Dik
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BUNDA: v tom případě se sluší dodat i odkaz na moje vysvětlení: http://www.mbank.cz/forum/read.html?f=1&i=115343&t=115343&sr=ld&pn=1

nedokážu si představit, že tohle by napsal někdo od nás. a ještě touhle formou.
    NELDE
    NELDE --- ---
    V rámci čištění emax plusů se mi povedlo udělat druhý převod tentýž měsíc. Důvod: úroky za květen byly připsány 29/5 s zaúčtováním 1/6! Trochu chaos! Hlavně když mi dovolili vybrat peníze, které ještě nebyly zaúčtovány.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tak už mám mBilans a převádím na něj peníze (-;
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VANEK: my podobné věci nemáme jak řešit - pokud nás nekontaktuje policie. pak samozřejmě nastupuje součinnost - dáme k dispozici veškeré údaje, co máme. pamatuju si na případ na aukro.cz, kde to vypadalo na bílého koně.

NELDE: jsem rád, že se zadařilo. s tím, že myslím, že výhodou je i možnost těch mimořádných splátek bez penalizace.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Jinak ad procenta. mBank nemá moc dobré úroky, 5,44% vs. 4,89% na které jsem mohl dosáhnout. Jenže tenhle rozdíl nedělá u mě zase tolik. A hlavně jsem většinu měsíců schopen splácet výrazně více. Výnos bilančního účtu je dvojnásobný oproti spořícím. A předčasnou splátku, kterou jsem chtěl dát tak jako tak, mám na bilančním účtě dostupnou pro případný výběr. Tedy suma sumarum, bez bilančního účtu bych do toho asi nešel.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Nikoli.

Jak jsem psal, hlavní je čas. Doporučuji počítat s měsícem na vyřízení, spíše více.

Jednotlivé kroky:
    0) Najít všechny dokumenty, které k hypotéce máte.
    1) Sehnat potvrzení od stávající banky, že souhlasí. Nebyl problém, cca 3 pracovní dny + pošta
    2) Odhad nemovitosti: Také nebyl problém, několik pracovních dní. Spíše je problém, že pokud se následně rozhodnete jinak, tak je odhad zbytečný a přitom je to největší položka nákladů.
    3) Výpis z registru, 100,- Pro Pražáky na počkání- Nutný pro odhad.
    4) Pojištění a vinkulace: to byl problém. A to v mém případě SVJ spolupracovalo. Doporučuji řešit hodně v předstihu. A protože vinkulace = podpis smluv výborem po podání žádosti, tak je třeba předjednat. Může trvat i měsíc. Kvůli tomu žádejte o hypotéku hodně s předstihem. Alternativa - dodatečné pojištění po dobu, než budou vinkulace podepsány. To se dá zařídit za odpoledne.
    5) Podání žádosti - tak hodinka vyplňování. Pak sice mBank schválí rychle, ale několik pracovních dní připravuje smlouvy. A pak teprve je možné podepisovat vinkulace. Doporučení - žádat alespoň měsíc před termínem.
    6) Podání žádosti na katastr, 500,- V pohodě, jen je třeba ověřený podpis (30,-). Oboje na počkání. Drobný problém je, že v okolí katastru není žádný ověřovač (-; Nejbližší notář je na Florenci.
    7) Převedení peněz a následné založení mBilans přes mLinku. Pozor na přesné fungování mBilans, není to úplně jednoduché na pochopení. Termín je 3 dny.
    8) Ještě je třeba dostat z katastru potvrzení o zápisu, ohlídat si výmaz půjčky od předchozí banky a doručit bance výpis z katastru kde je jediný věřitel. A v mém případě dořešit to pojištění.

Super přístup človíčka z mBank - smlouvy mi dovezl domů v 10 večer. Dojednal pojišťovnu, uháněl a urgoval. Díky Adame za doporučení.

Super přístup paní z pojišťovny, sice ne ta doporučená z mBank, ale přehodila mě na jinou kousek dál a ta byla velmi šikovná. Sama mi poradila, jak správně vyřídit tu dočasnost pojistky.
    VANEK
    VANEK --- ---
    Hezké: online podvodník, early adopter mBank http://pelech.blog.respekt.cz/c/46865/rychly-internetovy-vydelek.html Řešilo se to vevnitř nějak? Předpokládám, že když už policie vyšetřuje, tak jo...
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    tak to nahod, adam to kdyztak smaze, nebo to je nejak super duverne?
    NELDE
    NELDE --- ---
    Případně se svolením ADAMMa to mohu poskytnout tady. Hlavně bych měl upozornit, že se jednalo o refinancování, nikoli novou hypotéku.

Hlavní je časový faktor. Něco se dá zařídit na počkání, leckde jste závislí na dobré vůli. V tom případě je dobré se zeptat dopředu, jak to provádí a v jakém čase.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tak a je to. Mám hypotéku od mBank s mBilansem. Gratulace do pošty (-;

Kdyby někdo chtěl, mohu poskytnout podrobné informace, jak je třeba postupovat, abyste se nedostali do časové tísně jako já.
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: To je správná metoda pro takové částky (-;
    KOC256: Založ si účet zdarma u jakékoli banky, která má pokladny. Tuším Poštovní spořitelna něco takového nabízí. Pak peníze ulož a převeď.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOC256: zdarma to jde tuším přes sedmidenní termínovaný vklad bez obnovy na přepážce v české spořitelně. Jen to pár dní potrvá.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Tak sem koukal na tu žabku a nevím jestli bych šel někam do potravin a tam u kasy přepočítával půl mega s frontou žbrblajících lidí s 5 rohlíkama za zády
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam