• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KOC256: skype - skype: ne, protože 1) bezpečnost 2) problém s možností zaručit stabilitu / dostupnost / kvalitu. mně by se to taky líbilo.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KY_109:
    v dnesni dobe proc ne...
    KY_109
    KY_109 --- ---
    NELDE: nemyslel sem primo pres Skype-Skype ale volani pres Skype je levny na pevnou zejo...

nicmene mozna je to dobry napad, zavest Skype support ;]
    NELDE
    NELDE --- ---
    CD0M3: To není pravda, běžně volám z jiných telefonů, než z mobilu. A telefonáty ze zahraničí do ČR nemusí být tak drahé, zejména když voláš na pevnou nebo přes nějakého alternativního providera.

Nicméně je to otázka na ADAMMA, zda mLinka je dostupná přes Skype (myslím tím hovor Skype-Skype).
    CD0M3
    CD0M3 --- ---
    THE_DARKNESS: no, pokud se nepletu, tak prave tvoje registrovany telefonni cislo je jedno z ochrannych prvku, na to ti pak v techto situacich zpatky volaji. Ze samotne smlouvy nechteji nic, jen sada klasickych kontrolnich otazek co musis znat i bez smlouvy.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    THE_DARKNESS: Může tam zavolat kdokoliv, kdo bude znát tvé osobní údaje, na které se zrovna budou ptát. Fakt ale netuším, jestli nebudou chtít i něco ze smlouvy...
    KY_109
    KY_109 --- ---
    THE_DARKNESS: mozna lehce OT ale pres Skype muzes zavolat celkem dost levne odkudkoliv do CR... (pokud to sem nepatri, vesele smazat)
    THE_DARKNESS
    THE_DARKNESS --- ---
    asi nemuze nikdo misto me zavolat na mlinku, aby zjistil, jake mam heslo, co? jsu mimo CR, takze by me to vyslo dost draho a navic smlouvu, kde mam heslo pro mlinku jsem tez nechala doma. a jak jsem si to tu tak filtrovala, tak mi prinde, ze neni zadna jina moznost, jak to heslo zjistit. jsu proste hlava derava :(
    AVALON_CZ
    AVALON_CZ --- ---
    Jinak mi dneska přišla nová platební karta (embossovaná), i když předtím jsem měl normál... Nicméně ošklivý delfín je tam furt. xD
    AVALON_CZ
    AVALON_CZ --- ---
    PILNIK: cca za dva dny.
    PILNIK
    PILNIK --- ---
    Chtel bych se zeptat, za jak dlouho prijdou penize na ucet u mBank, ktere byli odeslany z GE Money?
    Dik
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BUNDA: v tom případě se sluší dodat i odkaz na moje vysvětlení: http://www.mbank.cz/forum/read.html?f=1&i=115343&t=115343&sr=ld&pn=1

nedokážu si představit, že tohle by napsal někdo od nás. a ještě touhle formou.
    NELDE
    NELDE --- ---
    V rámci čištění emax plusů se mi povedlo udělat druhý převod tentýž měsíc. Důvod: úroky za květen byly připsány 29/5 s zaúčtováním 1/6! Trochu chaos! Hlavně když mi dovolili vybrat peníze, které ještě nebyly zaúčtovány.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tak už mám mBilans a převádím na něj peníze (-;
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VANEK: my podobné věci nemáme jak řešit - pokud nás nekontaktuje policie. pak samozřejmě nastupuje součinnost - dáme k dispozici veškeré údaje, co máme. pamatuju si na případ na aukro.cz, kde to vypadalo na bílého koně.

NELDE: jsem rád, že se zadařilo. s tím, že myslím, že výhodou je i možnost těch mimořádných splátek bez penalizace.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Jinak ad procenta. mBank nemá moc dobré úroky, 5,44% vs. 4,89% na které jsem mohl dosáhnout. Jenže tenhle rozdíl nedělá u mě zase tolik. A hlavně jsem většinu měsíců schopen splácet výrazně více. Výnos bilančního účtu je dvojnásobný oproti spořícím. A předčasnou splátku, kterou jsem chtěl dát tak jako tak, mám na bilančním účtě dostupnou pro případný výběr. Tedy suma sumarum, bez bilančního účtu bych do toho asi nešel.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Nikoli.

Jak jsem psal, hlavní je čas. Doporučuji počítat s měsícem na vyřízení, spíše více.

Jednotlivé kroky:
    0) Najít všechny dokumenty, které k hypotéce máte.
    1) Sehnat potvrzení od stávající banky, že souhlasí. Nebyl problém, cca 3 pracovní dny + pošta
    2) Odhad nemovitosti: Také nebyl problém, několik pracovních dní. Spíše je problém, že pokud se následně rozhodnete jinak, tak je odhad zbytečný a přitom je to největší položka nákladů.
    3) Výpis z registru, 100,- Pro Pražáky na počkání- Nutný pro odhad.
    4) Pojištění a vinkulace: to byl problém. A to v mém případě SVJ spolupracovalo. Doporučuji řešit hodně v předstihu. A protože vinkulace = podpis smluv výborem po podání žádosti, tak je třeba předjednat. Může trvat i měsíc. Kvůli tomu žádejte o hypotéku hodně s předstihem. Alternativa - dodatečné pojištění po dobu, než budou vinkulace podepsány. To se dá zařídit za odpoledne.
    5) Podání žádosti - tak hodinka vyplňování. Pak sice mBank schválí rychle, ale několik pracovních dní připravuje smlouvy. A pak teprve je možné podepisovat vinkulace. Doporučení - žádat alespoň měsíc před termínem.
    6) Podání žádosti na katastr, 500,- V pohodě, jen je třeba ověřený podpis (30,-). Oboje na počkání. Drobný problém je, že v okolí katastru není žádný ověřovač (-; Nejbližší notář je na Florenci.
    7) Převedení peněz a následné založení mBilans přes mLinku. Pozor na přesné fungování mBilans, není to úplně jednoduché na pochopení. Termín je 3 dny.
    8) Ještě je třeba dostat z katastru potvrzení o zápisu, ohlídat si výmaz půjčky od předchozí banky a doručit bance výpis z katastru kde je jediný věřitel. A v mém případě dořešit to pojištění.

Super přístup človíčka z mBank - smlouvy mi dovezl domů v 10 večer. Dojednal pojišťovnu, uháněl a urgoval. Díky Adame za doporučení.

Super přístup paní z pojišťovny, sice ne ta doporučená z mBank, ale přehodila mě na jinou kousek dál a ta byla velmi šikovná. Sama mi poradila, jak správně vyřídit tu dočasnost pojistky.
    VANEK
    VANEK --- ---
    Hezké: online podvodník, early adopter mBank http://pelech.blog.respekt.cz/c/46865/rychly-internetovy-vydelek.html Řešilo se to vevnitř nějak? Předpokládám, že když už policie vyšetřuje, tak jo...
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    tak to nahod, adam to kdyztak smaze, nebo to je nejak super duverne?
    NELDE
    NELDE --- ---
    Případně se svolením ADAMMa to mohu poskytnout tady. Hlavně bych měl upozornit, že se jednalo o refinancování, nikoli novou hypotéku.

Hlavní je časový faktor. Něco se dá zařídit na počkání, leckde jste závislí na dobré vůli. V tom případě je dobré se zeptat dopředu, jak to provádí a v jakém čase.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam