• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ADAMM: Ne tak docela:

Balíček služeb HSBC Premier můžete získat, jakmile součet Vašich úspor nebo investic u HSBC banky v České republice dosáhne během 6 měsíců alespoň 1 000 000 Kč. Veškeré výhody programu HSBC jsou pro Vás v případě splnění uvedených kvalifikačních kritérií zcela bezplatné.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MUNIN: tu HSBC bych možná oportunisticky zkusil. dají ti účet na půl roku zdarma (se spoustou výhod), poté musíš mít zůstatek víc než X (x je tuším půl mega). nicméně na pár měsíců dobré řešení ;)
    KY_109
    KY_109 --- ---
    Tak poslusne hlasim, ze v Rumunsku u 2 pump a v obchode nebyly zadne problemy se starym neembosovanym delfinem.
    KAREN
    KAREN --- ---
    MUNIN: aha, jasny... dik.)
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    KAREN: U většiny českých bank vyjde na poplatcích inkaso šeku a příchozí devizová platba nastejno. Příchozí devizová platba zdarma je jen u Citiny a HSBC. Šek je v USA pro malé částky mnohem lepší pro odesilatele, protože je za pár centů, zatímco international wire za 10-20 USD (a výlohy korespondenční banky na straně příjemce.)
    KAREN
    KAREN --- ---
    ADAMM: mne to prijde jako takova prapodivna transakce, seky... klient napsal, ze nejen platby v usd, ale navic do $100/mesicne sekem - coz se teda asi moc casto nestane, ale stejne se po tom pidim. na to forum si kdyztak napisu, diky.) jinak u vyssich castek pry prevod na ucet, a to u mbank stejne nejde... takze budu muset vyuzit svuj temer nepouzivanej ucet u CS nebo si udelat nejakej u jiny banky ;/
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KAREN: šeky neřešíme. ale mRadní Patrik nedávno prodělal takovou anabázi se šekem a popisuje zkušenosti na fóru.
    po pravdě řečeno se mi to teď nepovedlo dohledat, ale napiš mu - ono záleží i na tom, kde má kdo účet, protože některé banky to dělají pouze pro své klienty, tak je lepší se domluvit s nějakým známým.
    KAREN
    KAREN --- ---
    da se v mbank nejak "manevrovat" se sekama? kdybych dostala sek v usd na ucet v mbank - jde to?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: je-li špatně, tak bude vráceno, není-li částka vyšší než 100 tisíc. Pokud je vyšší, je platba zpracovávána ručně a myslím, že v těchto případech je kontaktován příjemce, ale jistý si stoprocentně nejsem. Toto je ale asi neoficiální informace, čili bez garance, že to tak bude napořád...
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: A co když je předčíslí špatně? Dojde to, nebo to bude vráceno?
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tak mi právě v Itálii u pumpy nevzali kreditku. Běžná karta šla použít. Zajímalo by mě, jestli to je standard (ale u jiné pumpy jsem před pár dny kreditkou platil) nebo jestli to byl nějaký antifraud. A jak hlavně zjistit, jaký - tj. odkud.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    YBUKO: předčíslí není třeba uvádět - viz: http://www.mbank.cz/pruvodce/faq/index.html?category=47

Proč je číslo účtu u mBank tak dlouhé? Je nutné používat prefix?

Číslo účtu lze již dnes používat bez prefixu, jak v rámci mBank, tak mimo ni.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    imho variabil je variabil, ten s cislem uctu nesouvisi, X je predcisli uctu - u nas u vetsiny bank neni. mbank ho ma treba, se mrkni na cislo sveho uctu
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    tak můj problém ADAMM s kolegyni pomohli vyřešit ke spokojenosti. problém není ani v PayPalu ani u BRE Bank, ale v setřené a číslici u autorizačního kódu (3 vs 8), skutečně to je k nerozeznání, kroutíme tu v kanceláři nad tím hlavou hromadně :D
    POLINA
    POLINA --- ---
    SINEAD:

Já chci taky Adamovi veřejně poděkovat za telefonát a vyřešení mýho problému, který problémem nebyl, akorát neumím počítat a jsem blonďatá ,))))

Dík.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    ADAMM: To je fakt borec. Zaprvé zaslouží obdiv za investovaný čas a zadruhé za trpělivost jim to vysvětlovat...
    VANEK
    VANEK --- ---
    VOYTA: "Pošlete na @mbank.cz" uvedené na www.mbank.cz není ekvivalentní frodovému pullu.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    VOYTA: kdo by to cekal, kdyz tam na tebe zari to DD-MM-RRRR
    VOYTA
    VOYTA --- ---
    tak jsem se jal zakladat ucet a 5.6.2009 neni podle formulare datum.
    05.06.2009 se automaticky zmeni na 05-06-2009, coz uz podle formulare datum je.
    eh :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    LITTLELI: tak asi to pořešíme v poště, budu se na to muset podívat ;)
    VOYTA
    VOYTA --- ---
    YBUKO: nejsou. vkladat hotovost musis pres jine kanaly (posta, zabka, sazka, jina banka ...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam