• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ROMANET: tak si o něj za tuším 80,- požádáš? :-) Ale k čemu potvrzení k něčemu co můžeš během pár sekund zrušit. Tak kde to vyžadovali jsem jim vysvětlil situaci a přiložil screeenshot z IB. Jinak nemožnost tisku těchto věcí z IB je prostě jen další neschopnost poláků s kterou nikdo nic nenadělá:-(
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ROMANET: pokud potřebuješ papír o tom, že sis u sebe na účtu nastavil inkaso, tak jen papírově poštou - zavoláš si na mLinku, objednáš si jej - http://www.mbank.cz/pruvodce/sazebnik/ je to 80 Kč , bod 3 i) = jednorázové vyhotovení a zaslání potvrzení o zřízení povolení k inkasu / SIPO z účtu v mBank

imho bych doporučoval, abys instituci, která to po tobě chce, vysvětlil, že to má stejnou hodnotu jako vytištěný printscreen z IB - čili nula nula nic. povolení, které jsi zadal, můžeš totiž samozřejmě kdykoliv zrušit. takže ten papír je validní tak asi právě pro den, kdy ti jej vystaví. na fóru se to už řešilo, obvykle uznali, že na tom netrvají (stavební spořitelna a inkaso na splátky úvěru ze stavebka? ti to obvykle chtějí nejčastěji).
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ADAMM: a když potřebuju potvzení banky, že takové inkaso mám?
    NELDE
    NELDE --- ---
    KVALKAN: Mail je v pohodě (ale já ho ani nedostal), jen trochu větší předstih by neškodil. Týden stačí, aby klient mohl projít nabídky ostatních bank a udělat si srovnání, zda má cenu přejít.
    Druhá možnost je zařadit tyhle zprávy do email pushe.
    KVALKAN
    KVALKAN --- ---
    Taky bych oceňoval, kdybych se to dozvěděl dřív (utvrdilo by mě to v tom, že jste solidní banka). Na druhou stranu další obtěžující mail dostávat nechci. Ideální by bylo, kdyby to bylo v meilu ve kterém přicházejí měsíční výpisy.

A myslím, že mail je stále lepší než IB, protože do IB také nechodím každý den. Neočekávám, že se něco změnilo. Snad jen v období kolem výplaty.
    TOSHIRO
    TOSHIRO --- ---
    ADAMM: "špatně" je alespoň pro mě nevčasné informovaní. Email týden předem lidem, kteří daný produkt mají aktivní, by byl nejlepší. Takhle vzniká u mnoha lidí pocit ukřivdění, když se o znevýhodňující změně doví většina až se zpožděním z výpisu. Důvěra je pro banku velmi důležitá, a takhle si jí myslím zbytečně mBank podkopává.

Holt přestanu lidem doporučovat, jak lépe pracovat s financema. Tohle myslím dělalo a dělá pro mBank spousta nadšených lidí a o ty lidi by jste mohli přijít. Punc "love" produktu zmizí.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Osobně si myslím, že do budoucna to bude přímo v IB - podobně jako zpráva o zamítnutém inkasu nebo tak něco.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    ADAMM: no normální to není, rozesílat to mailem, ale to je právě na mbank docela fajn, že se snaží nebýt normální bankou ... po anketě u nás doma - všichni by to ocenili, dostat to mailem ... nebo alespoň nějak v IB, kdyby byly nějaké info zprávy, výpis přesně nestuduju, pokud nemám nějaký problém a to samé s fórem
    CASTER
    CASTER --- ---
    ADAMM: IMHO idealni by bylo opravdu mailem vsem, kdo ten ucet maji, a vic dopredu... mail prece jen kontroluje temer kazdy, narozdil od blogu/stranek
    VXP
    VXP --- ---
    to ze klesa urokova sazba neni tak hrozny... nejhorsi byly ty cachry kolem EMAX a EMAX+
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    TOSHIRO: hm, kolegové, které jsem k mBank přivedl, si zatím pořád jen libují, nikdo z nich zatím nepotřeboval IBAN :))
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    TOSHIRO: upřímně - co je špatně? že jsme snížili tu sazbu nebo že jsme měli informovat víc / jinak? protože to snížení udělaly ostatní banky (mimo GE) už dřív a nemyslím, že by to bylo překvapující nebo neschopné.

informovat víc / jinak - jak? ten, kdo nesleduje ani stránky, ani žádný ze zmíněných informačních kanálů, se to dozví z výpisu. imho není moc jiných způsobů. jistě - dal by se poslat mail úplně všem klientům - ale upřímně: když dochází ke snížení úrokových sazeb, tak to podle mě není standardní rozeslat to všem mailem. ale pokud se pletu - sem s tím. já osobně jsem se dnes / včera rozčiloval dost, protože jsem chtěl, aby to bylo ohlášeno minimálně několik dní dopředu, ale to není v mých kompetencích. právě proto ovšem sbírám všechny reakce a ostatním je pak můžu omlátit o hlavu.
    TOSHIRO
    TOSHIRO --- ---
    ADAMM: Máte v mBank nějakou studii kolik procent vašich klientů tyto informační zdroje pravidelně sleduje?

Samozřejmě děkuju Adamovi, že nás informoval. Spíš mě štve, jak si zas vyslechnu od rodiny a kamarádů, které jsem do mBank zlanařil, jaká je to neschopná banka a jde to s ní z kopce. Prostě dobrá aura mBanky mizí a mizí a mizí... a je to škoda.
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    no vidite ze je to vsude vcas, oni desne panikari vsichni ;)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    je to na hlavní stránce, na blogu, na fóru, na twitteru (a na nyxu a hofylandu).
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    MICTECH: jo, ale porad dopredu.
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    LITTLELI: Na twitteru se to objevilo, az potom co tady v klubu :)
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    TOSHIRO: mas je sledovat na twitteru .-)
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Jestli snižujete vy, tak budou oni také (-;
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VXP: je tam 2,5%, připisování čtvrtletně, u nás měsíčně, takže ve finále je tam míň ;)

ROMANET: ano. stačí to vyplnit na webu. umíme jak povolení k inkasu, tak příkaz k inkasu. všechno je to popsané na stránce Inkaso a SIPO: http://www.mbank.cz/osobni/mkonto/#tabs=2
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    zdar. zajímalo by mě, jak funguje inkaso u mbank, stačí to jen vyplnit přes web? díky!
    VXP
    VXP --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam