• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BUNDA:
    no znamy prave rikal ze s tou ING kartou to vyslo mnohem vyhodneji + jak pise spohodli ze neresi hotovost a zpatecni smenu...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOC256: ta trocha pohodlí, že nemusíš tahat hotovost a následně řešit jestli ji náš dost nebo co s přebytkem, holt něco stojí :-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BUNDA:
    PISTA1:
    no spise na vahah mam bud platiti maximalne kartou a nebo vymenit koruny za kuny.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOC256: záleží na částkách a kurzu. MBank nemá moc výhodné kurzy takže při větších částkách jsi na tom s kartou jiné banky často lépe. Mimo eurozónu si ke kurzu navíc přičti ta 2%. Pak je otázka zda máš jinou možnost. Výborné kurzy má třeba karta Cetelem (jedna z mála výhod).
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    KOC256: Bydlim u hranic a platim pravidelně v polsku kartou naftu a rozhodne se to vyplati.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    da se rozumne platit v zahranici mBank kartou? nebo to je presne ten problem ktery se tu obcas resit ze se vsechno prevadi na eura a pak na koruny...

konkretne jedu do chorvatska...
    znamy tam byl a rikal ze je nejvyhodnejsi platit kartou ale on ma ING...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ZONICEK: když máš nastaven kurz PP tak se to strhne okamžitě, ale když máš nastaven kurs mBank tak se stane to co vidíš. Navíc v případě platby mimo eurozónu není poplatek 2% v blokaci, ale až při stržení.
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Tak jsem zjistil nemilou věc :) Jsem si myslel, že když zaplatim přes paypal tak se peníze strhnou okamžitě a hned vím kolik tam zůstalo. Akorát že včera to napsalo, že to bude stát podle kurzu 30,61 a bylo to na účtu jako blokace a dneska přes 31+ a strhlo to pak za to 31...
    Jsem se málem dostal do mínusu...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PIKSE: napiš mi pls do pošty - ideálně číslo tvé žádosti (takové to GMP a devět čísel), a podstatu té chyby. mrkneme se na to.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ADAMM: nevim, jestli pepikovi obecnemu dochazi, ze na tom nic divneho neni, pokud mu to nevysvetlite. }treba velke pismo a dva vykricniky jsou vic adekvatni, nez ticho po pesine :)
    ale taky howgh uz :)
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    V pololetní zprávě si BRE Group rovněž pochvaluje, že jen za 1H09 zdvihla v retailu výnosy z poplatků o 93%. Prakticky to je brutální zdražení účtů - zatím většinou v Multibank, která je ovšem na rozdíl od mBank v zisku.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Nízké limity to určitě nebyly, běžně vybírám (většinou u ČS) více. Na účtě byl dostatek peněz (ani tam nebyla žádná čerstvá blokace). Napadá mě jen, že Citi má nějaký algoritmus, jak si zjistí zůstatek na účtě, a tím se řídí limit. Nebo v případě poklesu pod určitou hranici zásob, omezí výdeje. V počtu bankovek to nebylo - vyjely dvoutisicovky.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    tak jsem zpět z dovolené. ztráta - myslím, že to není ani nic divného a hlavně: po startu jsme říkali, že chceme být v plusu po 4 LETECH !! osobně jsem si jistý, že s krizí se toto změní - a to tak, že se budeme muset dostat do zisku RYCHLEJI.

zároveň si myslím, že se to obejde bez poplatků za kdeco. howgh.

ADDICTION: všecko je tu: http://www.mbank.cz/pruvodce/kurzovni_listek.html
    OSIP: ne, zpřísnili jsme.
    KOC256: jj, upravovaly se vnitřní směrnice... zasloužil ses o to částečně jistě i ty.
    NELDE: mohl být vybraný - problém je v tom, že my to nemáme jak zjistit, takže nemůžeme účtovat nižší poplatek, když je prázdný bankomat. můžu zkusit ověřit, že to bylo tím (ještě mě napadají nízké limity? denní, měsíční?).
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    mně to moc neznepokojuje. důležité je, aby jim šlo úvěrování (aktivní bankovní obchody) a podařilo se managovat úvěrová rizika. ebanka byla ve ztrátě v podstatě celou dobu před akvizicí.
    NELDE
    NELDE --- ---
    MRTVY_KENNY: Už možná panikaří (-;
    http://www.e15.cz/byznys/ceska-mbank-ma-dalsi-ztratu

Asi by to chtělo komentář ve smyslu "Jsme ve ztrátě protože jsem ve stejném období investovali x milionů do poboček a IT" Navíc hodně investic se musí odepisovat několik let, takže pokud si neberou leasing, tak ty investice jsou z čistého zisku.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    NELDE: dneska? to uz slo, kdyz jsem avizoval toto [ MRTVY_KENNY @ mBank ]
    asi si toho vsimlo malo lidi, tak zkousi druhou vlnu kvuli okurkovce :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    vsechno souvisi se vsim...
    NELDE
    NELDE --- ---
    Dneska ve zprávách: mBank ve ztrátě (jako jediná banka). ADAMMe - nesouvisí to nějak s tou změnou poplatků od září?
    NELDE
    NELDE --- ---
    WITTGENSTEIN: Stejně jako výběry z bankomatu je to vázané na kalendářní měsíc. Bacha na připsání úroků před koncem měsíce a jejich případně vyzvednutí před koncem měsíce.
    ADDICTION
    ADDICTION --- ---
    jak je to s vybíráním peněz v zahraničí? jaké procento padne na převody peněz? suma se převádí ještě přes eura?
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Převod u eMax Plusu je zdarma jednou měsíčně. Druhý převod zdarma tedy můžu uskutečnit prvního dne následujícího kalendářního měsíce, nebo prostě za 30 (31?) dní po tom předchozím převodu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam