• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    BIGZ
    BIGZ --- ---
    ADAMM: aha, to bude asi ono, diky
    tahle informace by mohla byt uvedena v ebankovnictvi v ramci limitu :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BIGZ: možná jsi překročil počet transakcí - standardně jsou to tři denně. lze změnit přes mLinku.
    KAREN
    KAREN --- ---
    YNZA: ja myslim, ze by proste mohli mit v databazi tuhle vec uz vyresenou, vedet, kam sahnout a proste to pastovat... to, ze se o tomtez tematu s kazdym clovekem z mBank, kterej s tim ma problem, bavej 4+ dny ve 3+ mailech, je krapet neefektivni;)
    YNZA
    YNZA --- ---
    paypal ma kolik? 7m uctu? kuli par silencum z mbank fakt nebudou nic pridavat do faq :)
    BIGZ
    BIGZ --- ---
    Jak se muze stat, ze mi bankomat (3 bankomaty 2 ruznych bank, karta k mKontu) odmitne vydat penize a nasledne se mi ve vypise objevi "NEDOSTATECNY DENNI", ackoliv jsem ten den vybral pouze cca 1800 Kc? Stalo se mi to v Sofii, denni limit mam standardni 50k.
    Musel jsem pak pouzit kartu od CS a zaplatil 100 Kc na poplatcich :(
    KAREN
    KAREN --- ---
    BUNDA: ja vim./ evidentne jim ale kvuli temuz psalo x lidi, tak by to mohli mit nekde v databazi... jinak jsem prvni platbu udelala pote, co mi napsali prvni mail (+24 hod. cekani), "naslepo" a vse probehlo, prisel potvrzovaci mail od PP, nicmene to na svym PP uctu nevidim v provedenejch platbach. a v mBank je to uz v zauctovanejch transakcich - asi mi neco unika... ./
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KAREN: no on je hlavně problém někde na straně mBank a patrně je nějaký důvod proč to zrovna s jejich kartami nejde. U karet ostatních bank sem to tam měl vždy automaticky.
    KAREN
    KAREN --- ---
    BUNDA: ,D mne ted od nich prisel 3. mail:

[...]
    In relation to your query at this time, I am able to inform you we have
    recently updated our systems and are currently working out the issues. The
    conversion option is temporarily unavailable.

I may inform you that when a payment is made to a seller it is in the
    currency shown on their website or on the eBay auction and this is the
    amount charged to the credit card registered. If the payment is different
    than the currency held by your credit card then your credit card company
    will at this time charge a currency conversion fee.
    [...]

- takze to vypada, ze mam, co jsem chtela;) alespon prozatim. kazdopadne debata s nima je dost narocna...

1. mail: [...] We are in the process of updating our computer systems and would ask that you wait a period 24 hours for this function to be available. [...] >> 2. mail: [...] I can see that your credit card currency is set as CZK. If you wish to have your credit card currency changed to USD or EUR you can respond to this email and I will change it for you. [...]
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KAREN: no dal sem to také až na druhý email :-D Na mFóru najdeš zkušenosti ostatním i vzorové emaily. Vzhledem k jejich počtu nechápu, že support PP nemá v interním FAQ (píše-li vám klient mBank tak chce povolit conversion options).
    KAREN
    KAREN --- ---
    BUNDA: jak jsi to, prosim te, vymailoval? ja si s nima pisu tak ctyri dny... nemam "klasicky" u svy jediny karty (mBank) dostupny ty conversion options, tak jsem jim napsala uz asi tri ruzny maily a vzdycky poslou nejakou automaticky generovanou zpravu nebo se tvarej, jako bych se ptala na neco uplne jinyho. mela jsem predstavu, ze si nastavim "Bill me in the currency listed on the seller's invoice" - nebo jak je to formulovany - a porad toho nemuzu docilit;/ nebo je lepsi si to nechat prevadet na PP? mam za to, ze tam je ten kurz min vyhodnej...
    TRESEN
    TRESEN --- ---
    AAHHWISEGUY: znamená no, ze se ti ihned ukaze castka v CZK prevedna v aktualnim kurzu ?
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    TRESEN: jak pise VXP. Taky jsem si radeji nechal nastavit strhavani v CZK, alespon ihned vim kolik platim a neprekvapi me vysledna castka po zauctovani.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: že by identifikace účtu? :-)
    VXP
    VXP --- ---
    TRESEN: ja si zazadal u paypalu aby mi nastavili jako home currency czk a od te doby se mi strhava presne ta castka kterou potvrdim...
    YNZA
    YNZA --- ---
    TRESEN: plati kurs ze dne zauctovani, takze to v podstate nezjistis, jen si zvyknes
    TRESEN
    TRESEN --- ---
    jak funguje placení přes paypal ?
    respektive, jak zjistím kurs, podle kterého se mi strhne převedená částka ?
    a platí kurs ze dne provedení transakce ?
    YNZA
    YNZA --- ---
    ovsem je mozny ze spatne vidim :( kasli na to
    YNZA
    YNZA --- ---
    ADAMM: ano ano, ale nadpis toho "okenka" nebo jak to nazvat, v te modre listicce
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Váš nejhorší problém je slabá ekonomika a nedůvěra v banky. S tím ale nic nenaděláte. Další možnost je ta ztráta, to ale asi zatím není problém. Takže tipuji - nějaká vyšší bezpečnost IB, třeba autorizační kalkulátor.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAMM:
    - hotovostní vklady?
    - normální zahraniční platby?
    - konečně si na serveru kde bezi inetbanking zridite RAID? :D ;-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NYX: ne, to je spíš proto, že podle mě je to náš nejhorší aktuální problém, ale skoro nikdo si toho ani nevšímá ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam