• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Sága s americkými Einsteiny pokračuje. Na svůj dobře míněný pokus vysvětlit jim, proč můžu mít v Česku polskou kartu, se mi dostalo copy&paste odpovědi:

Thank you for contacting AE!
    To enhance security to our customers we have instituted several new checks on orders to ensure the order is not being placed fraudulently. Your order was pulled for this verification process. Therefore your order was not allowed to process further.
    If you would like for us to again attempt to receive the authorization necessary to process the order please send a fax a copy of your most recent billing statement, showing the last four digits of your credit card number as well as your address, along with your drivers license/state id to 724-779-7891, please include your order number. If you have any further questions please call 1-866-338-2389 (24 hours a day, 7 days a week) and we would be happy to assist you.
    Thanks for being a part of the American Eagle brand!
    ++

Z čehož plyne, že ze mě nikdy nebude Americký orel, protože nemám ani fax (co to je?) ani auto (protože ho nechci).
    KUA
    KUA --- ---
    PULKA: samozrejme "prirozene logicke" to je, ale po zkusenostech napriklad s podobnou veci u T-mobile se radsi ptam ;)
    PULKA
    PULKA --- ---
    KUA: imho stejně jako s čímkoliv jiným, tzn. jeden převod na kalendářní měsíc
    KUA
    KUA --- ---
    dotaz: prevod z eMAX Plus na mKONTO je zdarma 1 za kalendarni mesic? nebo za "mesic od" (toho posledniho prevodu)?
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    WITTGENSTEIN: na co oblečení, když můžeš kupovat knihy :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    WITTGENSTEIN: Já myslím, že ti osud naznačuje, že už máte hadrů dost :-)
    NELDE
    NELDE --- ---
    WITTGENSTEIN: Měl bys jim napsat, že EU je v tom jako USA, a že jakákoli banka v EU může operovat na území celé EU. Tedy, že česká adresa je stejně dobrá jako polská nebo německá, britská, atd.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Napsal jsem jim:

Ah, that can be explained quite easily.
    My card was issued by mBank (http://www.mbank.cz/; in English: http://www.mbank.eu/en/) which is a subsidiary of a Polish bank BRE Bank SA (http://www.brebank.com.pl/en/). Should you have any questions, you can of course check with the people from the bank themselves: write to kontakt@mbank.cz (or call +420 246 017 777).
    I do hope that I have satisfied your curiosity and that the transaction can proceed.
    Yours sincerely
    Ludwig von Wittgenstein

(Nicméně oni chtějí, abych já zavolal jim, a na to asi nebudu mít nervy ani chuť.)
    CASTER
    CASTER --- ---
    WITTGENSTEIN: Dej vedet, jestli si to uhadal.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Oj, oj, někdy jsou ti polští vlastníci pruda. Tohle mi odepsali z jednoho velkého amerického obchodu s hadry:

To enhance security, your order was pulled for additional verification. Our records indicate your card is issued from Poland. Please respond with your Poland billing address and we would be happy to continue reviewing your order.

Zabít málo. (Zajímavé je, že to prozatím nikomu nevadilo.)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    zdar, jsem v maroku (btw s kartou zatim zadny problem), vas novy clovek je ID seregil, ale ted toho ma nad hlavu i bez nyxu, az se vratim, tak ho sem uvedu ;) kdyby neco horelo, tak piste na tomas.vokroj@cz.mbank.eu a kdyz tak tam napiste, ze jste z nyxu. je to fajn clovek a verim, ze vam bude stejnou pomoci jako ja. toz tak, mejte se ;)
    CASTER
    CASTER --- ---
    doporucoval bych anstavit internet, MO/TO limity na 0, zjistit co a jak od pritele a pak pripadne blokovat...
    POLINA
    POLINA --- ---
    ts, já kartou jen platím oblečení v eshopech, a objednávala jsem letenky Skyeurope ,)

Leda přítel, jestli se mi neregistroval na nákým pokerovým serveru...nebo ji na něco použil
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    POLINA: a někde jinde? Tuším, že snad u PayPay nedávno zmizela db s údaji o kartách a několik klientů mBank muselo zablokovat karty.
    POLINA
    POLINA --- ---
    BUNDA: ne, právě nic takovýho.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    CASTER: ne karty jsou také zvlášť. Tak teď už snad jsou sms z Čech, ale dříve byly z Polska.
    CASTER
    CASTER --- ---
    BUNDA: a nastavenim pro konto se to nastavi i pro jeho karty nebo taky zvlast? a ze se to mbank chce platit, tolik sms... :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    POLINA: neregistrovala jsi kartu u reklamy na google?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    CASTER: najednou to nelze. Musíš jednotlivě a sms raději ani nepočítej. A pozor přednastavený profil All Inclusive je tuším od 50,- kč výše. Pokud chceš i menší částky tak opět přenastavit. Taky počítej s tím, že čas od času mail dorazí i s několika denním zpožděním, zvláště v období rozesílání měsíčních výpisů.
    POLINA
    POLINA --- ---
    nevíte, co je zablokovaná položka na 1 kč a u toho napsáno google.com?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam