• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Mně se vyplatilo zeptat v jaké podobě to chtějí. Takže bych zkusil udělat printscreen nastavení trvalého příkazu a je to. Mimochodem některé instistuce si to dávají do smluv, že tam ten trvalý příkaz je (-;
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KALIS: o proběhlém nebo o tom, že ho tam máš nastavený? v tom případě to bude přes mLinku za 300 jako "jiné" - protože tohle potvrzení normálně mBank nevydává - proč taky. jeho hodnota je nulová, protože to můžeš deset minut po vystavení potvrzení zase zrušit. doporučuju říct tomu, kdo to požaduje, že je to k ničemu a ať se spokojí s čestným prohlášením.
    KALIS
    KALIS --- ---
    Zdravím, určitě to už tady proběhlo, ale nějak sem to nedohledal. Potřebuju potvrzení o trvalém příkazu, v internet bankingu sem nic takového nenašel. Díky
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    KUA: Jj, svatá pravda. Od posledního dopisu se mi samozřejmě neozvali, hadi jedni američtí.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    YBUKO: hodlám to samozřejmě zkusit sám :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    dal jsem to na nástěnku, takže pro budoucí využití to tam je.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    vyzkoušel to sám šéfredaktor Měšce, Dalibor Chvátal, takže bych tomu věřil (nejen pro mBank, i v jiných bankách). imho dokud se to moc nerozhlásí, tak to ČSOB opravovat nebude - těch pár korun, co na tom tratí, je míň než co by stála oprava.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    YBUKO: hele... pokud chceš, můžeš zkusit využít bugu ČSOB.
    http://www.mesec.cz/clanky/jak-prijmout-platbu-ze-zahranici/

mBank, stavební spořitelny a vůbec všichni, co nemají BIC

Klienti mBank si občas stěžují, že jejich banka neumí přijmout peníze ze zahraničí, česká mBank totiž nemá BIC. Ale způsob přesto existuje a máme ověřeno, že funguje dokonce zadarmo. Stačí použít koresponenční banku, v tomto případě ČSOB. ČSOB je historicky oblíbenou bankou pro zahraniční platby a tuto banku velmi dobře znají i zahraniční banky. Pokud použijete svůj IBAN, který si snadno vygenerujete a jako BIC zadáte CEKOCZPP, platba dorazí nejen do mBank, ale rovněž do všech bank, které nemají vlastní BIC.
    Jak zadat platbu (instrukce pro plátce):

* IBAN: vygenerujte si podle svého čísla účtu ve své bance/záložně
    * BIC: CEKOCZPP
    * Typ platby: SHA

Upozorňujeme, že jde o neoficiální postupy a veškerá rizika jdou na vrub plátce!
    KUA
    KUA --- ---
    WITTGENSTEIN: + platit u American Eagle ;)))
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    YBUKO: Máš to v záhlaví: Co mBank NEUMÍ: zah. platby, on-line e-mailové notifikace, kontokorent
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    POLINA: je to správně. kurz je deviza prodej, liší se blokace (kurz toho dne, kdy transakce proběhla) a finálně stržená částka (kurz toho dne, kdy se peníze odečetly). výběry zdarma platí pouze pro kartu k mKONTU, nikoliv eMAX nebo kreditku.
    POLINA
    POLINA --- ---
    Jen pro ujištění.

Výběry z bankomatu v Řecku a platby kartou tamtéž jsou zdarma. Žádné poplatky , ani procenta z vybírané částky. A vybírat se může všude, kde maj VISA....

Je to tak správně?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MRTVY_KENNY: a proto logicky nelze vygenerovat potvrzení - k čemu by bylo, kdybys to pak zrušil, že. vygenerovat okamžitě jde jen v případě převodu mBank-mBank.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    MRTVY_KENNY: jestli jsi to dával dnes tak zítra chvilku po osmé ráno.
    NELDE
    NELDE --- ---
    MRTVY_KENNY: Řídí se to oknem pro clearing. Tedy dokud peníze neodejdou do ČNB, tak mBank umožňuje transakci zrušit.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    za jak dlouho od zadani je mozno vygenerovat potvrzeni o odchozi transakci z mkonta? jsem naivne slibil obratem potvrzeni v pdf, zadal prevod a ted koukam na "Převod ještě nebyl uskutečněn". nebo cim se to ridi? oteviraci dobou? :o)
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    GOR: dik. myslela som si to ale radsej sa pytam
    GOR
    GOR --- ---
    JULYZ: Jako platba kartou.
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    dobitie kreditu z bankomatu sa počíta ako výber (tj jeden z troch zdarma) alebo ako platba kartou?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    WITTGENSTEIN: krásné. ale imho zcela zbytečné. a hlavně - to, co tvrdí, není pravda. protože karty české mBank mají jako country of issuance v systémech VISA uvedenou ČR, sám jsem to viděl, když jsem řešil první podobné problémy (tehdy s iTunes). podle mě - ale nejsem v tomhle ohledu expert - je u karet celá řada údajů, a některé americké e-shopy prostě berou jako rozhodující "špatnou kolonku". já se zase při objednávání jednou setkal s tím, že ČR v drop-down menu (stejně jako Slovensko nebo Maďarsko) prostě mezi uvedenými zeměmi vydání karty ani nebylo...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam