• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    dobitie kreditu z bankomatu sa počíta ako výber (tj jeden z troch zdarma) alebo ako platba kartou?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    WITTGENSTEIN: krásné. ale imho zcela zbytečné. a hlavně - to, co tvrdí, není pravda. protože karty české mBank mají jako country of issuance v systémech VISA uvedenou ČR, sám jsem to viděl, když jsem řešil první podobné problémy (tehdy s iTunes). podle mě - ale nejsem v tomhle ohledu expert - je u karet celá řada údajů, a některé americké e-shopy prostě berou jako rozhodující "špatnou kolonku". já se zase při objednávání jednou setkal s tím, že ČR v drop-down menu (stejně jako Slovensko nebo Maďarsko) prostě mezi uvedenými zeměmi vydání karty ani nebylo...
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    KUA: Na to, jak mě vytočili, jsem se ještě držel dost zpátky a nepřipojil výklad o faxu jakožto technologii z dob hnědého uhlí. Ale fakt jsem měl co udělat, dost naléhavě se mi připomínala moje oblíbená věta z novely "Shawshank Redemption": "Are you being deliberately obtuse?"
    KUA
    KUA --- ---
    WITTGENSTEIN: tys do toho nacpal celej antiamerickej hejt to ti povim teda, dyt voni sou to taky jenom lidi, ale defacto proc ne ;))
    NELDE: ja pouzivam fax.cz, spokojenost ;)
    NELDE
    NELDE --- ---
    LITTLELI: Jde. Lépe Wittovi porozumí pokud napíše F... You.
    NELDE
    NELDE --- ---
    WITTGENSTEIN: Mimochodem, neberou platbu přes PayPal? (-; Docela by mě zajímalo, jak by se tvářili kdybych použil služební kartu, co jsem měl dříve (ty nám kdysi vydávala Amex UK). (-;
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    jde to vůbec napsat lépe? :)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Tak kdyby to někoho zajímalo, tohle jsem jim poslal (obávám se ale, že to prostě nepoberou):

Dear American Eagle employees,
    this is my last attempt to convince you. Please read carefully what I am about to write to you and please do not respond by copypasting paragraphs which are clearly intended for your American customers.
    First of all, let me restate my case. I am a citizen of the Czech Republic which is a part of the European Union. One of the greatest advantages of European Union is the fact that it allows you to set up business in any EU country. Thus it is quite normal that I have an account with a subsidiary of a Polish bank and that I have a debit card from them. (Incidentally, Amazon. Abe Books or Book Depository don’t have any problems with that.)

Now I must repeat a bit of my previous e-mail, since you obviously didn’t read it at all:
    My card was issued by mBank (http://www.mbank.cz/; in English: http://www.mbank.eu/en/) which is a subsidiary of a Polish bank BRE Bank SA (http://www.brebank.com.pl/en/). Should you have any questions, you can of course check with the people from the bank themselves: write to kontakt@mbank.cz (or call +420 246 017 777).

Now a bit about what you propose to do:
    I can’t call your 1-866 number. This is only an option if you live in the US or Canada. I can’t provide you with a billing statement, because Czech banks just do not provide this in paper. What’s more, this is only possible with credit cards (I am using a debit card. Surprising as it may be to you, I have never had a credit card, they are not really widespread here and I don’t ever want one: the idea of living in debt has never appealed to me.) And we don’t use driver’s licenses around here for identification purposes (since unlike in America not everyone has or wants a car here). I could of course provide you with my state id, passport, whatever.

But it all boils down to one question: are you willing to listen to any of my arguments? Can you accept the fact that in some countries people do things in a different way than in US? Because if you don’t, it will be MUCH easier for both of us to cancel the order – and I will gladly spend my money with your competitors.
    Yours sincerely,
    Ludwig
    CASTER
    CASTER --- ---
    NELDE: ano, ale nesmi byt polska :DDDD
    NELDE
    NELDE --- ---
    NYX: Fakt to existuje? A jak je to zpoplatněné? Přes kreditku?
    NELDE
    NELDE --- ---
    WITTGENSTEIN: Problém je už v tom, že jim nedáš ten billing statement, neboť ho české banky nedávají papírově (a hlavě billing statement je pro kreditku).
    Místo driver licence můžeš užít state id (OP či pas). A asi bys to mohl poslat naskenované emailem (ale to bys musel mít sken), obvykle s tím není problém.
    A pokud je fakt nutný fax, tak ti to odfaxuji.

Sranda je to uvedení čísla 1-866, které je sice free, ale mimo US/Canada a pár teritorií, se na něj nedovoláš. Tak nějak nepočítají s tím, že by měli zákazníky mimo tuhle zónu.
    NYX
    NYX --- ---
    WITTGENSTEIN: ale tak obcanku snad jeste mas, ne? a kdyz natukas do googlu neco jako "send fax electronically", tak ani ten fax nepotrebujes :)
    KUA
    KUA --- ---
    WITTGENSTEIN: co to je za opchot? na druhou stranu je hezky, ze maj o tebe takovou starost. to je totiz typickej tah teroristu, takhle voni totiz presne nakupujou visco ;)) nejspis uz te davno sleduje CIA... tak se mej fajn a drz se :))
    KAREN
    KAREN --- ---
    WITTGENSTEIN: ehh, to mi pripomina moji komunikaci s PayPalem...
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Sága s americkými Einsteiny pokračuje. Na svůj dobře míněný pokus vysvětlit jim, proč můžu mít v Česku polskou kartu, se mi dostalo copy&paste odpovědi:

Thank you for contacting AE!
    To enhance security to our customers we have instituted several new checks on orders to ensure the order is not being placed fraudulently. Your order was pulled for this verification process. Therefore your order was not allowed to process further.
    If you would like for us to again attempt to receive the authorization necessary to process the order please send a fax a copy of your most recent billing statement, showing the last four digits of your credit card number as well as your address, along with your drivers license/state id to 724-779-7891, please include your order number. If you have any further questions please call 1-866-338-2389 (24 hours a day, 7 days a week) and we would be happy to assist you.
    Thanks for being a part of the American Eagle brand!
    ++

Z čehož plyne, že ze mě nikdy nebude Americký orel, protože nemám ani fax (co to je?) ani auto (protože ho nechci).
    KUA
    KUA --- ---
    PULKA: samozrejme "prirozene logicke" to je, ale po zkusenostech napriklad s podobnou veci u T-mobile se radsi ptam ;)
    PULKA
    PULKA --- ---
    KUA: imho stejně jako s čímkoliv jiným, tzn. jeden převod na kalendářní měsíc
    KUA
    KUA --- ---
    dotaz: prevod z eMAX Plus na mKONTO je zdarma 1 za kalendarni mesic? nebo za "mesic od" (toho posledniho prevodu)?
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    WITTGENSTEIN: na co oblečení, když můžeš kupovat knihy :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    WITTGENSTEIN: Já myslím, že ti osud naznačuje, že už máte hadrů dost :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam