• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Nicméně se mu zkusím ozvat - žádost o zrušení jsem ještě nepodal (měli až od deseti, tak jsem to nechal na večer).
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Řešil jsem to s Petrem a ten mi zjistil, že to nejde, že jediná cesta je zrušit a zažádat o novou (-;
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: doporučuju ozvat se mailem přímo na Toma - tomas.vokroj@cz.mbank.eu - problém je logistický (z mLinky teď odešlo několik lidí a je problém tam něco nastavit), nikoliv však neřešitelný (proti snížení limitu banka principielně nic nemá). myslím, že akorát probíhá nastavování toho, jak se to bude dělat.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tak cauza kreditka pokračuje. Velikost limitu (zbytečně moc je to od začátku, ale co bych to nevzal, občas se to hodí) mi je aktuálně na škodu, tak ho chtěl snížit. To ale mBank neumí. Je třeba ji zrušit a pak si požádat o novou.
    Takže pozor, kreditní karta je posuzována nikoli jako možný dluh, ale jako skutečný.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    ADAMM: tez mne zajima spojeni fr-cr, opravdu nevahej se podelit o zkusenosti.
    KAREN
    KAREN --- ---
    ADAMM: no to sem zvedava.) taky se mi zrovna nechce riskovat, ze by nedorazily penize od klientu, ale dej pak vedet, prosim;)
    KALIS
    KALIS --- ---
    ADAMM: Já vím, že to je zbytečný, ale někde se s tím prostě něchtěj smířit, že to potvrzení je k ničemu. I tak vám oboum děkuju za pomoc.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Mně se vyplatilo zeptat v jaké podobě to chtějí. Takže bych zkusil udělat printscreen nastavení trvalého příkazu a je to. Mimochodem některé instistuce si to dávají do smluv, že tam ten trvalý příkaz je (-;
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KALIS: o proběhlém nebo o tom, že ho tam máš nastavený? v tom případě to bude přes mLinku za 300 jako "jiné" - protože tohle potvrzení normálně mBank nevydává - proč taky. jeho hodnota je nulová, protože to můžeš deset minut po vystavení potvrzení zase zrušit. doporučuju říct tomu, kdo to požaduje, že je to k ničemu a ať se spokojí s čestným prohlášením.
    KALIS
    KALIS --- ---
    Zdravím, určitě to už tady proběhlo, ale nějak sem to nedohledal. Potřebuju potvrzení o trvalém příkazu, v internet bankingu sem nic takového nenašel. Díky
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    KUA: Jj, svatá pravda. Od posledního dopisu se mi samozřejmě neozvali, hadi jedni američtí.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    YBUKO: hodlám to samozřejmě zkusit sám :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    dal jsem to na nástěnku, takže pro budoucí využití to tam je.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    vyzkoušel to sám šéfredaktor Měšce, Dalibor Chvátal, takže bych tomu věřil (nejen pro mBank, i v jiných bankách). imho dokud se to moc nerozhlásí, tak to ČSOB opravovat nebude - těch pár korun, co na tom tratí, je míň než co by stála oprava.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    YBUKO: hele... pokud chceš, můžeš zkusit využít bugu ČSOB.
    http://www.mesec.cz/clanky/jak-prijmout-platbu-ze-zahranici/

mBank, stavební spořitelny a vůbec všichni, co nemají BIC

Klienti mBank si občas stěžují, že jejich banka neumí přijmout peníze ze zahraničí, česká mBank totiž nemá BIC. Ale způsob přesto existuje a máme ověřeno, že funguje dokonce zadarmo. Stačí použít koresponenční banku, v tomto případě ČSOB. ČSOB je historicky oblíbenou bankou pro zahraniční platby a tuto banku velmi dobře znají i zahraniční banky. Pokud použijete svůj IBAN, který si snadno vygenerujete a jako BIC zadáte CEKOCZPP, platba dorazí nejen do mBank, ale rovněž do všech bank, které nemají vlastní BIC.
    Jak zadat platbu (instrukce pro plátce):

* IBAN: vygenerujte si podle svého čísla účtu ve své bance/záložně
    * BIC: CEKOCZPP
    * Typ platby: SHA

Upozorňujeme, že jde o neoficiální postupy a veškerá rizika jdou na vrub plátce!
    KUA
    KUA --- ---
    WITTGENSTEIN: + platit u American Eagle ;)))
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    YBUKO: Máš to v záhlaví: Co mBank NEUMÍ: zah. platby, on-line e-mailové notifikace, kontokorent
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    POLINA: je to správně. kurz je deviza prodej, liší se blokace (kurz toho dne, kdy transakce proběhla) a finálně stržená částka (kurz toho dne, kdy se peníze odečetly). výběry zdarma platí pouze pro kartu k mKONTU, nikoliv eMAX nebo kreditku.
    POLINA
    POLINA --- ---
    Jen pro ujištění.

Výběry z bankomatu v Řecku a platby kartou tamtéž jsou zdarma. Žádné poplatky , ani procenta z vybírané částky. A vybírat se může všude, kde maj VISA....

Je to tak správně?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MRTVY_KENNY: a proto logicky nelze vygenerovat potvrzení - k čemu by bylo, kdybys to pak zrušil, že. vygenerovat okamžitě jde jen v případě převodu mBank-mBank.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam