• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    KOC256
    KOC256 --- ---
    POPEY:
    da se celkem v pohode fungovat s nulovymi poplatky. jen to je trochu o planovani. ja vsechny penize navic drzim na EMAX+ a tak obcas je treba hlidat abych mel na mKontu penize ktere ten mesic budu potrebovat. pak je trea si hlidat tri vybery. ale tak da se s tim celkem slusne fungovat...
    MICKI
    MICKI --- ---
    POPEY: I já měl v dobách minulých účet u spořitelny a je to kolem 15 měsíců, co jsem si udělal účet u mbanky.
    Do dnešní doby mě mbanka přišla na asi 25 minut života strávených vyřízením formalit při založení. Z pohledu peněz jsem zatím nezaplatil ani korunu.
    Co se týče rozdílu účtu u spořky a u mB, tak při zhruba stejném obnose hotovosti na účtu jsem u spořky každý měsíc zaplatil kolem stovky na poplatcích a u mB jsem naopak byl v plusu 100-250kč.
    Neboť jsem byl línej zprvu učet u čs okamžitě zrušit, nechal jsem tam nakonec něco kolem kila kč a s tím že jsem všechny platby dělal už jen z mB, ten účet v poklidu tlel. Pak v létě přišlo pololetní vyúčtování a díky poplatku za účet po mě chtěli doplatit vzniklý dluh asi 150kč - Jeho zaplacením na na pobočce, odevzdáním již nepoužívané platební karty a podepsáním nějakých listin se má životní etepa u Cesky sporitelny završila.

A další velké plus mB - když si vystačíš zaměsíc se třemi výběry z bankomatu, nezaplatíš za výběr ani korunu a je naprosto jedno čí bankomat to bude.
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    POPEY: pred rokem sem emigroval ze sporky do mbank a na poplatcich s mym pouzivanim zaplatil 0,- a nic mi u nich nechybi, takze z myho pohledu to bylo dobry rozhodnuti.
    POPEY
    POPEY --- ---
    uvazuju ze zrusim ucet u Cesky sporitelny
    a prejdu k nim

ze prej se u nich neplati zadny poplatky
    tak se chci zeptat kdo ma zkusenosti jak je spokojenej
    a taky ejstli OPRAVDU za nic neplatim
    znam ty fory ze vsehcno je zadara apak za infolinku u operaotra platim 30kc za min atd

proste sporka me sere
    prze kdyz sem si spocital kolik jim platim na ruznejch poplatcich
    tak sem byl docela v hrotu
    takze z hlediska ekonomickyho
    mam jit do mbank
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BUNDA: no ono je to tím, že česká mBank se to dozvěděla 14.12., protože tyhle rozhodnutí jdou z Polska a to bez možnosti diskuse... co se týče Twitteru / FB, tak souhlasím, sám jsem to Tomovi napsal, ale ani v tomto případě to není on, kdo rozhoduje, ale jeho nadřízení. shit happens.
    HUBIK
    HUBIK --- ---
    Souhlasim s Bundou. Za sebe jeste podoktnu, ze je opravdu super, ze si mBank hraje na moderni instituci a jako takova inzeruje na Twitteru a Facebooku, ale tam jsem nutne musel docist pouze to, ze finmag.cz vyhodnotil zakladani podnikatelskeho uctu u mBank jako nejlepsi z testovanych. A vubec celkove se zapomina na mene popularni novinky, kdezto ty pozitivni jsou tam okamzite.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: ani tak nejde o úrokové sazby nutnost snižování chápu. Ale když porovnám přístup kamenosaura, který mě zprávou v IB 4.12 upozorní, že od 7.2 bude snižovat úroky s mBank (chvástající se férovostí a otevřeným přístupem ke klientům) která 14.12 odpoledne na jediném místě upozorní, že od 15.12 dělá totéž a ještě 15.12 ráno prakticky všude inzeruje původní výši úroků tak si říkám, že je něco špatně :-(

Přitom stačil článek do blogu (kde byl o pár hodin příspěvek, ale týkající se něčeho jiného) a včasná aktualizace úrokového lístku. Když už je tedy nutné informovat jen s cca 10hod předstihem.

btw od tý doby cos odešel tak komunikace na mFóru silně zeslábla.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NOSPAM: nevím. ještě je možné, že bude mBank CZ-SK-PL a pak zahraniční obecně. ale nevím nic, takže to nevidím jako v prvním pololetí.
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    ADAMM: Zdravim, Nevis jak to vypada se zahranicnimi platbami? (EU a mimo EU?)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    HAYES:
    pokud to delas dobre tak ted v noci to uz nikoho trapit asi nebude. takze jdi spat a rano to zkus znovu ;-)
    HAYES
    HAYES --- ---
    nejdou mi odeslat penize... po zadani prikazu k uhrade mi to napise: Systemova chyba... zkousel jsem to nekolikrat i po znovuprihlaseni... nevi nekdo o nejakym problemu?
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    BUNDA: MSD má nově pobočku na adrese Křižíkova 22, Praha 8 (to č. p. si nejsem úplně jistý, ale vzhledem k tomu, že tam vlastně pracuju ve vchodě, tak...). na bankovnictví se pracuje, víc ze mě nedostanete ;)
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    Tak potrebuju vybrat nejmenci zlo...nic jineho asi nezbyde
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    SEOMAN: tak správný čas kdy byli marže nizounké jsi nejspíše prošvihl.
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    No... ja spis budu koukat na ty pujcky, takze asi je mi to jedno.....spis chci srovnat mhypoteku s liskou a pyramidou....

BUNDA
    BUNDA --- ---
    SEOMAN: aktuálně z bank na ING. Ze záložen vypadá zajímavě vkladní knížka Metropolitního spořitelního družstva, ale bez IB je to hodně nepohodlné a pro mimopražské a mimobrněnské dvojnásob :-(
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    Kam se to da dat jinam ty prachy nevi nekdo ? :-)
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    BUNDA: ale nééé :(
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: To nepotěší. Potěší ale snížení úroků na variabilní sazbě na 4,68%.

Pokud někdo chcete, dám vám 2,5%. Bez danění a poplatků, možno vyzvednout kdykoli. Mám rezervu na bilančním účtě.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    Tak nám mBank zase nadělila snížení úroků. (informace odpoledne předem a jen na homepage) Ale mluvčí nás uklidnila úrok na eMAX Plus je skutečně pořád nadprůměrný :-D
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    JUANITA: vždycky mi to přijde nakonec zpět na kartu...samo
    HAYES
    HAYES --- ---
    ADAMM: jo, to by slo... dik
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam