• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ADAMM: vyborne ! .. takze ta zasadni informace je teprve ted : ze se to tyka jen uctu mbank - procetl jsem si FAQ na strankach mbank.cz, ale cele se to tvari jakoze se to tyka vsech uctu v CR '
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PETER_PAN: já se omlouvám, že ti nerozumím: ale jak si chceš měnit předčíslí u trvaláku?

Pokud máš trvalý příkaz třeba na placení nájemného, tak jediný rozdíl je teď ten, že dřív to viděl příjemce peněz jako přicházející platbu z účtu BEZ předčíslí a teď s předčíslím. Takže ho můžeš maximálně upozornit na to, že se to takhle změní. Když někomu posíláš peníze, tak vyplňuješ číslo účtu toho člověka - a tvoje předčíslí s tím nemá co dělat!

#facepalm
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: musim si tedy menit predcisli u trvalejch prikazu, nebo psat jine kdyz chci nekomu poslat penize na ucet ?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ZBYNEK: asi tak. ta výzva měla preventivní charakter, ale 99% inkas se páruje podle VS, teprve chybí-li, používá se číslo účtu. uvidíme, co se objeví na mFóru, ale pochybuju, že by došlo víc než k jednotlivým případům (a tam to bude třeba tím chybějícímu VS/SS).
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    Ad. předčíslí: To by mě zajímalo, kolik % společností identifikuje platbu podle čísla účtu; od toho je VS resp. SS. Už 4x jsem změnil banku/účet a nikdy jsem to nikomu neohlašoval...
    HAYES
    HAYES --- ---
    HUBIK: to jsem si myslel taky, ale mate me tam to slovo "zejmena"

PETER_PAN: odchozich plateb by se to tykat nemelo
    HUBIK
    HUBIK --- ---
    HAYES:
    - příjemcům vašich pravidelných plateb (např. splátky spotřebitelských úvěrů, hypoték) ... kdyz nekomu neco splacis a jemu to kontroluje system, tak aby to zaregistroval, musis mu dat vedet, ze to bude chodit z uctu s predcisilim

- příjemcům, kterým povolujete provádět inkaso z vašeho účtu (např. platba za internet, telefon, nájem) ... napr. telefonni operator ti inkasuje z uctu za fakturu, musis mu dat vedet, ze si to ma inkasovat z uctu s predcislim

- plátcům, kterým inkasujete platbu z jejich účtu (např. podnikáte a inkasujete pravidelné platby od svých zákazníků) ... nekomu inkasujes z uctu potom, co to povolil, musi zadat povoleni inkasa, zadost bude prichazet z tveho uctu z predcislim, ti ktery takto budes inkasovat musej nastavit povoleni pro tve cislo uctu s predcislim

Vyplata = prichozi platba, viz. posledni veta.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    HAYES: to plati nejen pro mBank ? .. mam teda prepsat trvale prikazy atd. ? ..
    HAYES
    HAYES --- ---
    Na základě platné vyhlášky ČNB bylo nutné sjednotit pravidla pro použití předčíslí v číslech účtů a pro mezibankovní platební styk již není možné používat čísla účtu bez předčíslí 670100. Správný formát čísla účtu je tedy 670100 - xxxxxxxxxx / 6210 (předčíslí - desetimístné číslo účtu / kód banky). Změna je účinná od 1.2.2010. V této souvislosti je nutné dbát zejména na správné zadání příkazu či povolení k inkasu nebo trvalých příkazů. Ode dne účinnosti změny je nutné uvádět celé číslo účtu včetně předčíslí zejména všem:
    - příjemcům vašich pravidelných plateb (např. splátky spotřebitelských úvěrů, hypoték)
    - příjemcům, kterým povolujete provádět inkaso z vašeho účtu (např. platba za internet, telefon, nájem)
    - plátcům, kterým inkasujete platbu z jejich účtu (např. podnikáte a inkasujete pravidelné platby od svých zákazníků)
    Na zúčtování příchozích a odchozích plateb v mBank nemá předčíslí dopad – transakce budou zpracovány správně bez ohledu na uvedení předčíslí.

je nutny tuto zmenu ohlasit mymu zamestnavateli, kdyz mi posila vyplatu?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: a kdy se objeví ta novinka s omezením výše předčasné splátky?
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    Tak sup sup hyposka na 30 let a nakupovat predrazeny byty !!
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Tak tady ty slíbené novinky k mHypotéce: http://www.mbank.cz/blog/article.html?id=169
    Upravím hned i nástěnku - myslím, že zásadní je hlavně návrat zpět na 80% LTV, i když snížení úrokových sazeb taky není bez zajímavosti...
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    MARTINAA: :-D Tak o sagemu bych ti mohl vypravet historky ze by ti vstavali vlasy hruzou na hlave..

Nicmene jakmile bude mit mBank nebo FIO svoje zahranicni platby, tak s vasokou pravdepodobnosti rusim sve USD konto u CSOB protoze to jsou smejdi nenazrany.. :-)
    MARTINAA
    MARTINAA --- ---
    ADAMM: tak ten muj telefon je dva roky stary nejlevnejsi Sagem, takze se neni co divit.. Fakt je, ze kdo je u M Bank asi nebude totalni lama na internetu a zepta se tady, nebo na oficialnim foru... nicmene zacinam uz chapat proc lidi jako moji rodice neopusti Ceskou Sporitelnu at se deje co se deje;)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NOSPAM: tak já už to mám i ověřeno v praxi (několikrát) :-)
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    MRTVY_KENNY: Automaticky zhruba mesic az 14 dni pred expiraci te puvodni.. :-) (takhle mi to rekli na mLince :-) )
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    MRTVY_KENNY: automaticky.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    HUBIK: jn, pripsano, odectena dan a vysledna castka je zas jako blokace v nezauctovanych. hm.
    HUBIK
    HUBIK --- ---
    MRTVY_KENNY: mam to tam taky, presne to odpovida hodnete pripsanych uroku.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    + pomalu mi expiruje karta, novou dostanu automaticky, nebo musim zazadat?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam