• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    CAIDEL: :-D modří již vědí :-D
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    BUNDA: To vidím, že neumí :) To byl spíš takový návrh do TODO listu a to jeden, který by snad nemuselo schvalovat Polsko ani by snad nemusel být přespříliš komplikovaný :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    CAIDEL: to mBank neumí. Ale vzhledem k tomu, že na eMax Plus nic nemám tak už ani ty výpisy nechodí :-)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    Teď jsem si tak všiml... mám-li v internet bankingu eMAX Plus účty pojmenované, mohlo by to s tím pojmenováním chodit i do exportů mailem na konci měsíce? Nikde jsem to tam nenašel a pro rozlišení by se to myslím celkem hodilo - je tam jen číslo účtu, ale podle toho poznám na první pohled houby :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MAKROUSEK: eh, smaž se. copak tam není napsaný, že peníze chyběly tomu druhýmu člověkovi? :)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    MAKROUSEK: Copak on něco takového udělal?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TOXICMAN:
    mam a pro to malo co potrebuji pouzivam
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    BUNDA: nemam :-)
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    ahoj, používám klasický osobní účet mKonto+eMAX, spokojenost :)
    teď začínam podnikat a sháním podnikatelský účet, a moje první myšlenky směřují na mBUSSINES konto...
    máte? používáte? nějaké problémy nebo nedostatky? díky :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PETER_PAN: kreditka :-)
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    mBank: .. minuly tyden mne mBank zachranila .. jsem schodou okolnosti nemel u sebe penize a na ucte take ne a byl jsem na benzince a bylo nutne dotankovat do druheho auta (jeli jsme 2 auta), nebyl cas se vracet domu pro penize a ridic druheho auta nemel take ani penize ani penize na ucte ..

.. no tak jsem zavolal kamosovi ktery ma take mBank ucet, poslal mi 300,-, na proklik to bylo na mem uctu, natankoval jsem, zaplatil kartou s delfinem a bylo - vsechno dobre dopadlo :-)

.. v tu chvili mne zamrazilo kdyz jsem si uvedomil co bych delal kdybych mel ucet treba u CS ..
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ROMANET: Něco mi říká, že dřív vyletí sazby jejich úvěrů než sazby u spořicích účtů ;-)
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    těšme se až čnb sazby zvýší a hned budou banky přidávat
    CASTER
    CASTER --- ---
    Jojo, stale o 0.40 vic nez mBank a bez omezeni prevodu.
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    "Vážený kliente,

děkujeme Vám za přízeň a důvěru, s níž využíváte ING Konto. O Vaše finance se staráme zodpovědně a s patřičným důrazem tak, aby byly co nejlépe zúročeny a zabezpečeny. ING však musí reagovat na dlouhodobé snižování úrokové sazby Českou národní bankou, ke kterému došlo naposledy 16. prosince 2009, a přistoupit ke snížení úrokové sazby finančních prostředků na ING Kontu na úroveň 2,25 % p.a. (...)"
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ADAMM: do neřeš tedy, uvažoval jsem, že si v sk udělám účet, ale asi si to nechám posílat do čr.
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    ADAMM: vlastne áno, pravda, podpisovala som prehlásenie daňového rezidenta
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PAN_SPRCHA: tohle neplatí tak obecně - celá ta situace je relativně komplikovaná a taky se několikrát měnila. jádro pudla je v tom, že pro tuto situaci zásadní pojem "rezident" je např. v české legislativě trochu nejasný (jeho definice se liší v různých zákonech).

jde o to, že mBank (určitě česká, myslím, že i slovenská) poskytuje účty pouze rezidentům. nezáleží tak primárně na tom, zda dotyčný má nebo nemá rodné číslo nebo trvalé bydliště, jde o to, zda v ČR platí daně. protože když je daňovým rezidentem, tak se mu strhává 15% daň automaticky. když není, tak by to banka strhnout neměla a on by to měl dát do daňového přiznání tam, kde rezidentem je. čili to - mimo jiné - znamená, že mBank by neměla vést účty lidem, kteří mají české občanství, ale jsou daňovými rezidenty jinde.

anyway. aktuální situace pro ČR je tato: http://www.mbank.cz/osobni/mkonto/#tabs=3
    Podmínkou pro otevření účtu je dosažení 18 let a v případě cizinců podepsané Prohlášení o daňovém rezidentství (u cizinců pro registraci vyžadujeme cestovní pas). čili ta informace z formuláře je zastaralá a já to pošlu klukům k opravě.

u Slováků se to jeden čas dělalo i na občanku (a české rodné číslo), ale už se to nesmí, stejně tak u cizinců už nejde varianta přechodný/trvalý pobyt a přidělené rodné číslo, ale jen a pouze pas - takhle to je cca posledních 9-10 měsíců.

a k úplně původní otázce: jak je to na slovensku, nevím, ale zeptám se :)
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    ROMANET: v čechách som v žiadosti uviedla adresu kde som bývala ačkoliv som tam nemala žiadne nahlásené bydlisko. je ale možné, že som ukazovala nejakú zmluvu o nájme, to si už nepamätám.
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    MRTVY_KENNY: mám účet v mbank od leta, prechodné bydlisko až od podzimu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam