• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    AZAZEL1MZ
    AZAZEL1MZ --- ---
    ok dik vsem, no ja tim planuju platit v restauraci a pak za ubytovani coz budou hlavni castky a pak asi vyber v bankomatech abych se mohl podivat do nejakeho muzea nebo si vyslapnout eifelofku a podobne, mozna nejake placeni supraci, dik za ochotu, co se tyce ekonomiky a veci navazane na banky tak tam jsem uplne ztraceny takze sem rad kdyz nekdo chytre poradi ;-)
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    AZAZEL1MZ: Neslo vybrat z jednoho bankace v Maroku, neslo vybrat v Italii, neslo zaplatit v Italii v hostelu.... pak jeste v UK na letisti taky neslo zaplatit, ale typek to nejak vyresil ze sem se podepsal a OK, ale byl to vopruz... za mnou fronta.......
    jinak v tom Maroku sem i vybral z jinyho a na Tenerife treba sem vybiral...

Takze jako nechci strasit, ale obcas proste nefunguje....
    NELDE
    NELDE --- ---
    AZAZEL1MZ: Jediný problém by snad mohl být u offline terminálů, které neberou čip.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    AZAZEL1MZ: Platí normálně jako každá jiná. žádný větší problém jsem nikdy v evropě nezaznamenal.
    AZAZEL1MZ
    AZAZEL1MZ --- ---
    NYX: dik to se hodi, mam u postovni sporitelny ucet, prave z toho jsem chtel prejit na mKonto takze tam by to snad slo

ma nekdo zkusenosti s platbou v zahranici pomoci paltebni karty ktera je k mKontu? (platebni karta Visa) chystam se totiz do Parize a rad bych tam vsechno platil kartou abych sebou nemusel tahat nejakou brutalni hotovost
    NYX
    NYX --- ---
    AZAZEL1MZ: muzes penize poslat rovnou na pobocce nekterych bank...prijdes, vyplnis papir, das penize a je to. je tam nejaky poplatek, ale to je i kdyz to posilas z uctu.

kdyz jsem to asi pred dvema lety potreboval, nasel jsem nejvyhodnejsi Eurogiro - http://www.postovnisporitelna.cz/Podnikatele-a-firmy/Ucty-a-platby/Platby-do-zahranici/Stranky/eurogiro.aspx?tab=cen
    AZAZEL1MZ
    AZAZEL1MZ --- ---
    WITTGENSTEIN: no jeste mi napsali ze bych jim mohl poskytnout cislo karty + datum expirace, ale vzhledem k tomu ze se vubec neorientuji v internetovem bankovnictvi a pohybu financi tak si nedokazu predstavit k cemu by jim to bylo kdyz budou pak chtit penize
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    AZAZEL1MZ: Není-li to třeba tím, že mBanka zahraniční platby neumí...
    AZAZEL1MZ
    AZAZEL1MZ --- ---
    zdravim, mozna je to dotaz mimo misu ale potreboval bych poradit a tak se obracim na vsechny co by potencionalne mohli znat odpoved
    mam zizeny ucet mKonto u mBank (cca 14dnu) a mam prevest nejakou sumu penez v eurech na ucet v Rakousku s tim, ze mi zakaznik poskytl nasledujici informace
    ---
    Erste Bank der Österr. Sparkassen, account nr. 310 024 061 13, bank code 20111, Swift Code: GIBAATWW, IBAN Code: AT 4620 111 310 024 061 13
    ---
    tusi nekdo jak tam ty prahy z mKonta prelit? protoze v kodu banky pro jednorazovy prevod jsem ten jejich kod 20111 vubec nenasel :-(
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Mě nenaštveš, já mám mHypotéku s bilančním účtem.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: nemůžou. Musejí dělat to co chce polské vedení. Takže bych čekal do pár měsíců ještě vetší pokles a zavedení odkládaného mVkladu se brutálními podmínkami.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Ještě bych dodal mHypotéka, kvůli ní stojí za to u mBank být. Mimochodem, na mBank se mi líbila jednoduchost a přímočarost produktů. eMax Plus je tím zabitý. Limit na jeden výběr a ještě pásmo, kde nízká hodnota je na úrovni eMaxu? To mohou Plus zrušit a pásmo zavést na normálním eMaxu (-;
    FINSON
    FINSON --- ---
    ADAMM: OK, trochu jsem se předvedl - odchozí platby jsem doposud neřešil, jde mi o to, že neplatím žádné paušály. Poplatek za příchozí platbu jsem nezažil a patálie uvedené v odkazu taky ne - poplatky a bonusy na kreditce jsem si vždycky spárovat dokázal a sedělo to podle toho, co banka tvrdí v popisech produktů...
    Ale když už teď budu v tom měnění spořicího účtu, popřemýšlím i o téhle změně :-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    FIN: to je jasné, tím jsem spíš myslel na to, že i kdybych si to pamatoval, tak bych měl údaje maximálně k srpnu loňského roku - a to už nemusí být zdaleka platné :)
    KY_109
    KY_109 --- ---
    FIN: no me to bylo naprosto jasny, ze to nerekne ;) jen jsem to zkusil ;)
    FIN
    FIN --- ---
    ADAMM: divil bych se, kdyby NDA nepamatovalo i na nějakou tu dobu následující po ukončení pracovního poměru příslušného pracovníka v daném finančním ústavu :-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    FIN: trefa. ale hlavně jsem už víc jak půl roku pryč a ještě hlavněji - fakt si to nepamatuju :)
    FIN
    FIN --- ---
    také si dovolím tip: tohle přesně je ten druh informací, kteří pracovníci v bankách nejspíš nikomu říkat nesmějí :-)
    KY_109
    KY_109 --- ---
    SEOMAN: ADAMMe Ty to budes vedet, kolik je prumerna vyse vkladu na eMax Plusu? tipuju, ze >600k ma max 3pct uzivatelu ;)
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    600 tisíc korun....... nechci se vas dotknout, ale kdo z vas to ma :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam