• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    NYX
    NYX --- ---
    AZAZEL1MZ: muzes penize poslat rovnou na pobocce nekterych bank...prijdes, vyplnis papir, das penize a je to. je tam nejaky poplatek, ale to je i kdyz to posilas z uctu.

kdyz jsem to asi pred dvema lety potreboval, nasel jsem nejvyhodnejsi Eurogiro - http://www.postovnisporitelna.cz/Podnikatele-a-firmy/Ucty-a-platby/Platby-do-zahranici/Stranky/eurogiro.aspx?tab=cen
    AZAZEL1MZ
    AZAZEL1MZ --- ---
    WITTGENSTEIN: no jeste mi napsali ze bych jim mohl poskytnout cislo karty + datum expirace, ale vzhledem k tomu ze se vubec neorientuji v internetovem bankovnictvi a pohybu financi tak si nedokazu predstavit k cemu by jim to bylo kdyz budou pak chtit penize
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    AZAZEL1MZ: Není-li to třeba tím, že mBanka zahraniční platby neumí...
    AZAZEL1MZ
    AZAZEL1MZ --- ---
    zdravim, mozna je to dotaz mimo misu ale potreboval bych poradit a tak se obracim na vsechny co by potencionalne mohli znat odpoved
    mam zizeny ucet mKonto u mBank (cca 14dnu) a mam prevest nejakou sumu penez v eurech na ucet v Rakousku s tim, ze mi zakaznik poskytl nasledujici informace
    ---
    Erste Bank der Österr. Sparkassen, account nr. 310 024 061 13, bank code 20111, Swift Code: GIBAATWW, IBAN Code: AT 4620 111 310 024 061 13
    ---
    tusi nekdo jak tam ty prahy z mKonta prelit? protoze v kodu banky pro jednorazovy prevod jsem ten jejich kod 20111 vubec nenasel :-(
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Mě nenaštveš, já mám mHypotéku s bilančním účtem.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: nemůžou. Musejí dělat to co chce polské vedení. Takže bych čekal do pár měsíců ještě vetší pokles a zavedení odkládaného mVkladu se brutálními podmínkami.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Ještě bych dodal mHypotéka, kvůli ní stojí za to u mBank být. Mimochodem, na mBank se mi líbila jednoduchost a přímočarost produktů. eMax Plus je tím zabitý. Limit na jeden výběr a ještě pásmo, kde nízká hodnota je na úrovni eMaxu? To mohou Plus zrušit a pásmo zavést na normálním eMaxu (-;
    FINSON
    FINSON --- ---
    ADAMM: OK, trochu jsem se předvedl - odchozí platby jsem doposud neřešil, jde mi o to, že neplatím žádné paušály. Poplatek za příchozí platbu jsem nezažil a patálie uvedené v odkazu taky ne - poplatky a bonusy na kreditce jsem si vždycky spárovat dokázal a sedělo to podle toho, co banka tvrdí v popisech produktů...
    Ale když už teď budu v tom měnění spořicího účtu, popřemýšlím i o téhle změně :-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    FIN: to je jasné, tím jsem spíš myslel na to, že i kdybych si to pamatoval, tak bych měl údaje maximálně k srpnu loňského roku - a to už nemusí být zdaleka platné :)
    KY_109
    KY_109 --- ---
    FIN: no me to bylo naprosto jasny, ze to nerekne ;) jen jsem to zkusil ;)
    FIN
    FIN --- ---
    ADAMM: divil bych se, kdyby NDA nepamatovalo i na nějakou tu dobu následující po ukončení pracovního poměru příslušného pracovníka v daném finančním ústavu :-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    FIN: trefa. ale hlavně jsem už víc jak půl roku pryč a ještě hlavněji - fakt si to nepamatuju :)
    FIN
    FIN --- ---
    také si dovolím tip: tohle přesně je ten druh informací, kteří pracovníci v bankách nejspíš nikomu říkat nesmějí :-)
    KY_109
    KY_109 --- ---
    SEOMAN: ADAMMe Ty to budes vedet, kolik je prumerna vyse vkladu na eMax Plusu? tipuju, ze >600k ma max 3pct uzivatelu ;)
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    600 tisíc korun....... nechci se vas dotknout, ale kdo z vas to ma :-D
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    FINSON: účet u RB není zdarma dokud jsou na něm poplatky za každou odchozí platbu. tedy aspoň tak to vidím já. jejich komunikace je imho ještě mnohem "zmrdovitější" než jinde ;) viz např. zábavné historky od Athura Denta: http://www.misantrop.info/sbohem-raiffeisenko
    FINSON
    FINSON --- ---
    ADAMM: Běžný účet, kde jsou mi úroky buřt, mám v RB, vedení, platební kartu a kreditku mám od nich taky zdarma. Na eMax Plus jsem právě odkládal peníze, které nebyly potřeba každý den, tak ať jsou aspoň nějak úročené. A kvůli 1, případně 1,5 procentního bodu vyššímu úroku se založením spořícího účtu jinde (taky zdarma, vč. následného vedení) a s jedním převodem si tu práci dám...
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    hehe... stejne zmrdi praktiky jako ve vsech velkych firmach koukam :-D
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    CAIDEL: co mě mrzí - a VÍM, že stejně to vidí moji bývalí kolegové - je způsob, jakým se to udělalo 1) pásmové úročení (zcela proti základní filozofii mBank) 2) ohlášení den předem 3) že nebude rozeslán e-mail klientům

ale to je důsledek krátkozrakého vnímání některých "manažerů", kteří si neuvědomují hodnotu důvěryhodnosti... nápověda: sedí ve varšavě a od března 2008 dělají všechno proto, aby koncept, se kterým se začínalo, pohřbili transformací v "klasickou banku" (u nás se to projevilo o něco později, řekněme od konce roku 2008, kdy se už pevně usadili v polsku, s tím souvisí i řada personálních změn ve všech třech zemích). škoda, přeškoda.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ADAMM: jako jo, ale presne jak jsi rekl, presne kvuli tem 200kc se odchazelo. (a to sveho casu jeste do ustavu, na ktery se porad nekdo ptal, jestli vubec funguje)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam