• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    MUNIN: coz ale znamena, ze by konecne mBanka mela zacit pujcovat penize...
    FIN
    FIN --- ---
    MUNIN: děkuji, protože to už je jazyk, kterému rozumím. takže, jestli to chápu správně, je celkem logické se domnívat, že u osekání úroků nezůstane, ale budoucna se pravděpodobně můžeme těšit i na poplatečky, jako je tomu, bohužel ještě stále dost hromadně, i u dalších tuzemských bank... si?
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    FIN: Laický překlad: BRE má málo vloženého kapitálu majitelů v poměru ke spravovaným penězům a riziku. Aby to napravila, chce vydat akcie. To je akt zahrnující vůli akcie vydat, jakož i existenci zájemců o koupi. Aby se investoři namlsali, vyhlásila, že do dvou let zečtyřnásobí návratnost vloženého kapitálu. Jediný způsob, jak to udělat, je zvýšit výnosy a redukovat náklady, a to současně.

Největším nebo jedním z velmi vysokých nákladů (retailové) banky jsou úroky z vkladů. Hlavími zdroji výnosů jsou úroky z půjček a poplatky.

Howgh.
    FIN
    FIN --- ---
    WITTGENSTEIN: na ja, musím být pozornější.
    FIN
    FIN --- ---
    (a v duchu jsem šťastný, že již mám tu záložní banku zařízenou:)
    FIN
    FIN --- ---
    WITTGENSTEIN: četl jsem. teď to potřebuji přeložit do laické češtiny, abych pochopil zda možnost a nebo b nebo obojí, viz: [ FIN @ mBank ] :-) jestli to správně chápu, co munin říká, má mbanka problém s tím, že by chtěla víc kapitálu - já bych rád věděl, jestli kvůli tomu skončí JEN ty úroky na spořících účtech ANEBO i to bezplatné základní bankovnictví :-)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    FIN: Ještě jednou si přečti [ MUNIN @ mBank ]
    FIN
    FIN --- ---
    ADAMM: musím říci, že ač nejsem žádným bankovním, ni finančním odborníkem, tak když přemýšlím tad posledním tahem mbanky vzhledem k jejich původní dlouhodobé koncepci a systému, tak mi to připadá tak málo pochopitelné až blbé, že se sakra divím, co za kokota něco tak totálně nekonzistentního v tak nepravý čas může vymyslet...
    FIN
    FIN --- ---
    WITTGENSTEIN: jedině škoda toho zmasakrovaného začátku axy, protože te´d jim fakt věřit nemůžu :-)
    FIN
    FIN --- ---
    ještě před dvěma roky pro mě jako řadového občana s nevůlí "se vrtat v těchto věcech" nemyslitelné, po experimentálním otevření účtu u druhé banky, zrušení první a později otevření u třetí z důvodu potřeby mezinárodních plateb už to ale začíná být rutina, no tak teď budu zkoušet čtvrtou, no.
    FIN
    FIN --- ---
    WITTGENSTEIN: still better than 1 % s 1 výběrem měsíčně a dále zpoplatněno :) osobně se mi nestane nic horšího, než že budu mít už třetí banku a občas doma klikat dle potřeby. a když někde oznáměj okamžité zavedení nebo navýšení poplatků, prostě jednu zruším. a jinou najdu :-)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    FIN: ING aktuálně 2,25. Good things do not last.
    FIN
    FIN --- ---
    fakt si ale nemyslím, že někdo bude nechávat ležet ladem u mbanky částku přes 600 kilo, aby z ní část (do 1,2 mega tu menší) měl úročenou 1,8 procenty... neexistuje jediný důvod, proč to udělat, když ji může zadarmo a s výběrem kdykoliv nechat válet u ingu za 2,5 % nebo za čas, až se pořádně naučí, co znamená "webové služby", u axy...
    FIN
    FIN --- ---
    MUNIN: já bych rád věděl, která z těch podob stříhá metr?
    končí nám: máš zadarmo spořící účet s přijatelným úrokem (což nám právě skončilo)? ok. člověk si dočasné desetilitry bude odkládat jinam.
    končí nám: základní účet, na kterej ti chodí výplata a z něhož platíš nájem a spol, s i-net bankingem a platbami zadarmo? to už bude zlé - už jsou jiné ústavy, kde toho lze dosáhnout.
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    WITTGENSTEIN: Existují analýzy, podle kterých má BRE Bank dost nízkou Tier 1 kapitálovou přiměřenost. Minulý týden vyhlásili novou strategii, jejíž podstatou je snaha prodat nové akcie asi za 2 miliardy zloťáků a banku dokapitalizovat. Aby se jim to povedlo, slibují 10% meziroční nárůsty zisku a nárůst RoE na 20% v roce 2012, což je čtyřnásobek dnešního stavu.

Řekl bych, že český experiment - v podobě jak jej lid zná a miluje - střihá metr.
    FINSON
    FINSON --- ---
    Mno, moje peníze z Emax+ už včera odešly... všechny.
    FIN
    FIN --- ---
    ADAMM: zatím se jim to daří :-) už mám objednán účet u konkurenčního ústavu :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VANEK:
    CAIDEL: vzhledem k tomu, že pražská "centrála" má pět a půl člověka, tak neříkám vysloveně dotovaný, ale "dotovaný" v rámci BRE. ty peníze jdou do Polska a tam se s tím pracuje, ne z Prahy.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    VANEK: Zajímavé.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    ADAMM: eMAX Plus je dotovaný? Mi neříkej, že z našich uložených peněz nedokážou vydělat přes 1,85%.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    WITTGENSTEIN: nedotovat eMAX Plus a dostat se za každou cenu do provozních černých čísel před koncem pololetí. ale to je velké IMHO.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam