• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    PETER_PAN: 3 výběru budou stále zdarma, ALE jen za přepokladu, že za měsíc zaplatíš kartou víc než 4000 (u obchodníků a nebo něco na netu).
    PAN_SPRCHA: normální člověk tě s tím posíláním peněz na paypal pošle víš kam:o) I konzervativní lidi, kteří spíš vyberou prachy a platí hotově, přešli k mbank, protože to pro ně bylo výhodnější..
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    XMARGE: lidi co si vyberou něco z bankomatu a pak platí hotově bývají spíš konzervativnější klienti klasických bank. To si myslím já, žádnejma číslama to samozřejmě podložit nemůžu.

Každopádně, mělo by stačit poslat si peníze na paypal nebo moneybookers a pak zase zpátky, ne?

PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: ja mel pocit ze tady : http://www.mbank.cz/blog/article.html?id=189 .. pisou : I nadále mají naši klienti možnost tří výběrů zdarma z jakéhokoli bankomatu v České republice.

.. tak jak to teda je ? .. plati stale 3 vybery zdarma, nebo plati ze vybery jsou placene a zdarma jsou jen za urcitej obrat pri platbe kartou ?
    EFFKA
    EFFKA --- ---
    XMARGE: ja uz kdysi to heslo hledala, ale nenasla u ty smlouvy ci v letaku, vic papiru jsem, myslim, nemela. jeste to teda prohledam, ale bude to fuska. zakladala jsem si to pres net a kuryra.

ja doufam, ze to najdu, nechci zas vo neco zadat. spis nechapu, kdyz je vse internetove a nevimco, proc ty hesla take nejsou v mejlu.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    EFFKA: jak sis vůbec založila účet u mbank? u kiosku a nebo na netu a všechno sis nechala poslat kurýrem? V obou případech bys měla mít k dispozici složku, ve které jsou papíry na aktivaci IB a mlinky.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    EFFKA: A co ti řekli na mlince?
    podívej se znovu do papírů od mbank, jsou tam nějaký aktivační hesla, který si následně změníš (do IB potřebuješ číselnej kód jako login a heslo si zvolíš sama, na mlinku máš myslím stejnej číselnej kód jako do IB - kdyžtak mě někdo opravte, mlinku nepoužívám - a heslo stejný být nemusí, heslo je myslím číslený). Zkus si přístup do IB aktivovat a jakmile ho budeš mít aktivní, tak si prostě peníze ze spočícího účtu u mbank převeď na účet u CS. Následně účet u mbank zruš.
    ALESH
    ALESH --- ---
    Mam 16k v hotovosti a potrebuju je vlozit na mBank ucet. Jak to udelat co nejlevneji? Nezalezi na tom, jak dlouho to bude trvat...
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    PAN_SPRCHA: To se mýlíš, spousta lidí 4000 měsíčně neutratí (mluvím o platbách kartou). Já kartou platím cca 2000 měsíčně ( v průměru, někdy nic, někdy 10 tisíc, hodně se to mění). A znám spoustu lidí, kteří akorát 2x měsíčně vyberou větší částku z bankomatu a ostatní věci platí převodem peněz na účet.
    EFFKA
    EFFKA --- ---
    XMARGE: ja vim, ze jednou jsem nejakej pristup nekam hledala a nenasla. a nejsem si jista, ze byhc si to aktivovala. chodi mi jen jednou mesicne vypisy, k nicemu jinemu to nepotrebuju. nechtela jsem puvodne kartu, abych nemohla nic vybirat. ale ted uz nejakou dobu tam zadne penize neposilam a vybrat to chci.
    PIZI
    PIZI --- ---
    PAN_SPRCHA: Ne kazdy ne. Nebo mas jinou definici pouzivani konta nez ja.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    KERRAY:Ono to není tak hrozný:

Při výběru hotovosti z bankomatu v zahraničí bude poplatek záviset na výši vybírané částky. Výběry do 2 500 Kč (po přepočtu na koruny) budou zpoplatněny 35 korunami, výběry nad tento limit zůstávají nadále zdarma.

To je docela dobrý, stejně si vždycky vybíránm stoeurovku.

Zdarma ale nebudou ani výběry hlavní kartou, resp. jejich počet bude záviset na měsíčním objemu plateb kartou u obchodníků a na internetu.

nad 4 000 Kč za měsíc: tři výběry zdarma, další za 35 Kč

tady se taky nic nemění, nad 4000 utratí měsíčně každý kdo konto používá.

To ale není všechno, mBank zpoplatní i bankovní operace. Zdarma zůstane pouze deset mezibankovních platebních příkazů měsíčně

deset je docela dost, víc jich posílá málokdo.

Podle mě se pro 95% lidí u mbanky nebude měnit vůbec nic.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    EFFKA: Tys posílala peníze na spořící účet, od něhož nemáš přístup na internetové bankovnictví??? Doma musíš mít složku s informacema, jak se dostat na internet banking.. Nebo sis to do teď fakt neaktivovala?
    EFFKA
    EFFKA --- ---
    KOC256: nerozumim.

- u mBank mam sporici ucet (nemam kartu ani pristupove kody)
    - u CS mam bezny ucet
    - mam si jako zalozit jeste novy bezny u mbank?
    - na ktery tedy prevest ty penize? jak, kdyz nemam ty pristupove udaje? jen podle osobnich udaju?
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    KOC256: aha, no.. je fakt, ze jsem to videl vylozene napsane v albertu, takze mozna kecam.. :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    EFFKA:
    zaloz si ucet. penize si preved a ucet se rusi ze jim posles dopis...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MRTVY_KENNY:
    no jestli jde v tescu CB tak OK ale vim ze drive to slo jen v hyperkach ne?
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    KOC256: anebo jak rikam, v tescu zaplatis nejmin 300 a hned si u toho reknes o max 1500 cashback a nemusis resit vybery, pokud si tim vystacis.
    EFFKA
    EFFKA --- ---
    chci zrusit sporici ucet a vybrat prachy
    nekolikrat jsem se nedovolala
    pak jsem se dovolala a rozcilila se. nemam na to nervy.

Jak si objednam nejaky dementni pristupovy kody k tomu, abych si na jejich zaklade objednala kartu!!! abych si pak za mesic mohla penize vybrat? a jak zrusim ucet s tim, abych uz dal vubec nebyla klientem mbank?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOC256:
    jo a kdy se vypocitava kolik za vyber platim je to podle minuleho mesice nebo se to bude sumarizovat za aktualni mesic?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    k te mBance... snad me neukamenujete ale v rychlosti jsem to tu nenasel:
    AD výběr z bankomatu
    Pokud to chapu tak do toho mesicniho bezhotovostniho budgetu se pocitaji JEN vsechny platby kartou (kreditku neresim).

Takze pokud zaplatim v tescu 200+2000+700 = 2900 a pak vyberu z bankomatu 2x500 tak zaplatim 0+9Kc?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam