• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: kreditka se započítává.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ALESH: pošta je podle mě nejjednodušší varianta.
    KAREN
    KAREN --- ---
    hmm takze po 3 vyberech v bankomatu zdarma budu vybirat s kartou fio z bankomatu csob libovolnekrat po sesti korunach, parada;) abych si na to pomalu udelala tabulku nebo "pavouka", jak se v ktery situaci zachovat;) + jeste musim zjistit, jestli se do tech zadanejch 10 prikazu vejdu, to by pak vyzadovalo dalsi postup...
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    MICTECH: to je jedno. vtipný je jak rychle se to snížilo.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    LUDWIG_: Myslím, že kvůli úspoře tří korun to bude dělat fakt jen málokdo. Za těch pár minut, co se tomu budeš věnovat, vyděláš libovolnou prací víc.
    FINSON
    FINSON --- ---
    AXTHEB: A já naivka myslel, že banka vydělává na úrokové marži :-)
    Viz LANTHAL - to je afaik prapůvodní princip fungování banky.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    LUDWIG_: Nejspíš časem začnou započítávat trvaláky, protože s tím 1% šméčkuje a ostatních "se to přece nijak nedotkne" :)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    NELDE: Jak říká WITTGENSTEIN: Trvaláky, Inkasa, SIPO se nepočítají...

(čistě technicky můžeš tedy věci ochcávat tím, že si uděláš trvalák na další den a pak ho zas zrušíš, ale... já na tyhle fixly nikdy moc nebyl...)
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    a jak budou resit, kdyz clovek bude na ty prikazy zakladat trvalaky, ktery po transakci zas zrusi?
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    NELDE: Trvaláky a inkasa se ti do těch 10 transakcí nepočítají.
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    PAN_SPRCHA: Blbost, ze 3% je 2,5%
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tvrdit, že někdo účet zneužívá k podnikání stovkami plateb denně a pak nastavit limit zdarma na 10 měsíčně je trochu podvod. Navíc 10 příkazů měsíčně bežně mám (základ je 5 trvalých příkazů+inkaso). Rozumný limit by měl být trochu vyšší (30?)
    V okamžiku, kdy dávají kreditku, tak platím kreditkou, ale vybírám normální kartou. V případě zpoplatnění výběrů pod určitý objem ztrácí kreditka smysl (pokud nezapočítají i ji).
    Zpoplatněné výběry z dodatečných karet mě štvou - já žil v tom, že ty tři jsou na všechny karty k účtu dohromady, ne na každou zvlášť. Přinejmenším to mohli nastavit na všechny karty dohromady.
    Ty výběry v zahraničí bych chápal, ale málokdo si dneska vybírá velké části v hotovosti, většina se platí kartou. Lepší by bylo použít stejné omezení na počet výběrů.

Závěr: Chápu, že chtějí některé chování ovlivnit, způsob provedení je ale pro klienta nevýhodný a naštvávací. Skoro mám chuť napsat, že typická mBank.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    XMARGE: podle mbank má 13% klientů obrat na kartě pod 4000. to je docela dost.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    AXTHEB: ale prosímtě, k mbank lidi šli právě proto, že hlásala, že nebude vydělávat na poplatcích, ale na penězích, které jí lidé s důvěrou svěří ... v tom byla mbank jediná jiná, teď už se zařazuje do tržního standardu ... ve světě je to celkem běžné, že banky zvládají vydělávat na uložených penězích a nemusí tak lidi šulit ještě napoplatcích,proč to mbank u nás nezvládla, nebo proč jí takto dosažený výdělek nestačí, to je mi celkem fuk
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    DAMIAN: .. pred lety, dnes uz mne CS nezajima ..
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    XMARGE: thx
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    PETER_PAN: 3 výběru budou stále zdarma, ALE jen za přepokladu, že za měsíc zaplatíš kartou víc než 4000 (u obchodníků a nebo něco na netu).
    PAN_SPRCHA: normální člověk tě s tím posíláním peněz na paypal pošle víš kam:o) I konzervativní lidi, kteří spíš vyberou prachy a platí hotově, přešli k mbank, protože to pro ně bylo výhodnější..
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    AXTHEB: Tak to si banka možná měla rozmyslet dřív.

(nicméně ad vydělávat: Měl jsem tam velice solidní zůstatky, převodů moc neprovádím a když už z karty vybírám, tak třeba 4-8 tisíc - takže se mě to sice nedotkne, zároveň ale banka měla spoustu příležitostí, jak na mě vydělat, protože jim žádné extra náklady negeneruju)
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    CAIDEL: Takhle to holt chodí když přijde na trh někdo novej. Nejdřív samý výhody a všechno zdarma a až se nabere dost klientů, tak se musí začít vydělávat. Pár procent klientů odejde, ale ten zbytek zůstane. Pokud člověk nemá chuť přebíhat každej rok do nový banky, tak se s tím musí smířit.
    Vezmi si Axu jak nabrala x lidí na 3% úrok, ještě jí ani pořádně nezačal fungovat ibanking a z tří procent už jsou najednou dvě.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    CAIDEL: Protoze banka potrebuje nekde na tom klientovi vydelat, jinak zkrachuje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam