• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: jak už jsem říkal, na setkání mRady jsme přesvědčili vedení, aby se to z těch 10 zvedlo - nevím na kolik, ale na 90% to bude aspoň 20, já navrhuju 25. a ještě k tomu, "že to nikoho nenapadlo" - podle mě je to důsledek toho, že se zavedlo hromadné potvrzení plateb SMS. dokud nebylo, tak by ti, co mají řekněme stovky odchozích plateb, museli přepisovat sms kódy jak šílení. teď jim to odpadlo a tak se tahle skupina "najednou" objevila, i když na začátku nebyla.
    RAGUN
    RAGUN --- ---
    NELDE: poplatky cnb pausalni nejsou
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    NELDE: Nejsou paušální. Poplatek je od patnácti do tří haléřů za položku (podle měsíčního počtu transakcí) plus případný příplatek za časové pásmo.
    NELDE
    NELDE --- ---
    RAGUN: Ano, ČNB si účtuje poplatky, ale nejsou náhodou paušální? Tedy nedotčené množstvím transakcí. Pokud by mBank opravdu chtěla, aby lidé užívali Business konta pro podnikání, mohla ten limit nastavit na vyšší číslo a nikdo by neřekl ani popel. Těch 10 je občas dosažitelných. Jako příklad uvedu konec roku a platby do různých stavebních spořitelen, penzijních fondů, atd.
    Celá řada lidí rovněž užívala mBank pro obchodování na aukru (což není podnikání). Pak typicky jde počet plateb nahoru. Tak nějak zapomínají, že účet pro mladé a aktivní by měl počítat s větší aktivitou. Tímhle omezením z toho dělají účet pro důchodce, jenže to není jejich cílová skupina.
    S těmi kartami je to fakt chaos - zavést 4 pásma, lišící se o 1000,- to musel dělat génius. Je to něco na úrovni použití arctg ve výpočtu, kolik z regulačního poplatku zůstane lékárně.
    RAGUN
    RAGUN --- ---
    PIZI: ale nejspise vedela, moje spekulace vede ke commerzbank...
    PIZI
    PIZI --- ---
    RAGUN: Takze to, co popisujes tehdy mbanka nevedela a nemohla vedet? Nikdo jim nerekl ze za odchozi platby se plati a je prekvapilo, ze je lide vyuzivaji? Takove myslenkove velikany ta banka zamestnava, ze jim tohle nedoslo?
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    RAGUN: Nemyslím, že pro 95% lidí bude mBank stále za nula. To možná platí pro platební příkazy, ale nové netransparentní podmínky karet jsou evidentně vymyšleny tak, aby to cca půlka lidí neuhlídala a platila. mBank to ostatně v rámci chaotické komunikace sama přiznává: "...více než poloviny našich klientů se změna ceníku nijak nedotkne..."

http://www.mbank.cz/pruvodce/faq/index.html?category=47
    RAGUN
    RAGUN --- ---
    jak se tu nekdo zminoval o kristalove kouli... tak bych si dovolil par vet na obhajobu mbank (jako zamestnanec jine banky)
    odchozi platby jsou dotovany mbankou, protoze cnb si v clearingu za ne neco uctuje...
    mbank sice outgoing delala v nejlevnejsim pasmu, ale kdyz jdou platby do (klient se stovkama plateb nejspis nebyl vyjimkou) extremnich cisel, tak se nikdo nemuze divit krokum, co bre/mbank udelala... samo se na tom podepsala i krize a commerzbank, o ktere taky neco vim, tak nenecha sve pobocky prodelavat... obvzlast v cechach, kde dcery dotujou matky...
    mbank mela vyborny cil, ostatni banky nezareagovaly (kdyz klienti zustavaj) a dopadlo to jak dopadlo... pro 95% lidi bude mbank stale za nula...

btw mam ucet u mbank a fio...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ATAN: chápej tak, že základní kurz eura má mBank jeden z nejhorších a mimo euro ještě o 2% navýšený. Tedy výběr jinou kartou s poplatkem díky lepšímu kurzu často vyjde lépe než kartou mBank. Do teď se mBank vyplatil výběr malých částek díky absenci poplatku.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ATAN: Tady je o tom článek:
    http://vucako.bloguje.cz/682500-dvouprocentni-poplatek-za-transakce-kartou-bezpoplatkove-mbank.php

(Ovšem nevím, jestli se situace od té doby nezměnila.)
    ATAN
    ATAN --- ---
    BUNDA: aha, dik.

v clanku je tato veta "Marže na kurzu při vyšších částkách totiž bohatě převýší výhodu „bez poplatku“, takže snadno vás vyjde levněji vybrat třeba 300 eur kartou jiné banky s poplatkem.". Mam to chapat tedy tak, ze v eurozone ma mBank svuj kurz s nejakou marzi a mimo eurozonu k nemu pridava 2%?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ATAN: to nikdy neplatilo, žádný střed ČNB, ale kurz mBank.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    Tiskový mluvčí má do 8.6. dovolenou a nikdo jiný v bance se vyjádřit do médií nemůže. To je strašně zajímavá shoda: mBank spustí spoustu novinek a nemá je kdo komentovat.

Asi preventivně, aby se někdo nezeptal, zda se bude banka chlubit cenou pro mkonto ze Zlaté koruny :-)
    ATAN
    ATAN --- ---
    porad plati, ze pri vyberu v eurozone je kurz stred CNB(?) a mimo eurozonu +2%?
    FIN
    FIN --- ---
    BUNDA: vzhledem ke svému principu fungování - především internet - skutečně moc poboček nepotřebují. také jsem v průběhu jejich existence sledoval, jak na počátku jich měli několik a pak nám rostly. souhlas s trvalými příkazy, takový nápad tu od někoho zazněl snad první den, co vešly ve známost chystané "novinky" - a ještě si tipnu, že omezí trvalé příkazy, ale ty jednorázové už nám zpátky nezvýší :-) a nakonec ti musím už jen poděkovat za doporučení jiného ústavu cca půl roku tomu zpátky - ze záložního stává se nám hlavní útočník :-)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    FIN: tak nejdříve se zbaví těch pár živnostníků (čti zredukují pobočky) a pak začnou vymýšlet další omezení. Tipnu, že změny trvalých příkazů (těmi bude určitě někdo obcházet limit počtu převodů) se také blíží. A pak to vidím na odprodej cs a sk organizační složky někomu jinému :-) Nicméně pro sebe již v mBank perspektivu nevidím. Nejsem standardní klient :-D

Každopádně tímhle obratem a zvlášť těmi PR žvásty mne totálně znechutili :-(

Ale co mě stále baví je mFórum. Co tam člověk najde za názory :-)
    FIN
    FIN --- ---
    BUNDA: já ano: budou muset dále zvyšovat poplatky.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: jinými slovy banka bude prodělávat dál jen o něco méně, vidíš v tom perspektivu?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BUNDA: mne je z tech forumlaci taky spatne, nicmene jadro sdeleni je imho v tom, ze cilem je snizit ztratovost mKonta, nikoliv vydelavat na poplatcich.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam