• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    ADAMM: Logické to moc není. Jednak je to samozřejmě problém banky, ne můj (a já prostě očekávám, že to, že jim svěřím své peníze jim bude stačit aby si na mě vydělali a podle toho mi nastavili parametry účtu, ne že budou fňkuat stylem: ale nás každá vaše odchozí transakce stojí tolik a tolik a tak vám jí musíme zpoplatnit, každý výběr z banky tolik, takže tohle...)

Ovšem pochopitelně, jakmile klesne úrok na spořáku ze tří procent na jedno, tak je zase logické, že tam žádné peníze nenechám a nemají na čem vydělávat, za což si ale mohou sami.

No ale pak ta hlavní pointa: Copak nikdo nevěděl, kolik tu banku ten výběr stojí? Věděl a už na začátku. Pokud teď začíná banka fňukat... jéé, ale nám to lidi zneužívají dalšími kartami a ono nás to stojí 30 Kč tak si akorát pomyslím něco o bandě nesvéprávných idiotů kteří si neověřovali funkčnost svého modelu a kterým je vyloženě nemoudré svěřovat své peníze... Pokud lidi vybírají z dalších karet, tak mají zpoplatnit další karty a ne vymýšlet takhle nesmyslný model částek od do. Pokud mi řeknou rušíme výběry zdarma a budou za 9,- beru (ačkoli je výrazně lepší, kdyby řekli 9 Kč od začátku, podobně jako FIO). Pokud ale řeknou: tak a teď chceme, abys začal platit kartou, nebo ti to zpoplatníme, tak je pošlu do prdele....

Nemám náladu ani čas na to, abych si sledoval kolik toho měsíčně kartou zaplatím (já moc ne) vzhledem k tomu, že můj tradiční model chování bylo skutečně jednou za měsíc vybrat třeba 6000 cash.
    CRANK
    CRANK --- ---
    WITTGENSTEIN: Pošta.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    CAIDEL: no po pravdě řečeno, jakkoliv nasranost lidí chápu, je to docela logické: každý výběr stojí banku cca 30 Kč. pokud lidi kartou neplatí, banka z toho nemá žádný zisk a jen dotuje výběry. já osobně utratím kartama výrazně víc než 4000 Kč měsíčně.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    CRANK: Nemohl by nějaký dobrý člověk vyexportovat tu diskusi do formátu, který se dá přečíst? Mně ta Java nějak nefachčí...
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    Aha. Takže jak jsem čekal, svinstvo. Banka se mě snaží "převychovat" na placení kartou, o což nemám pražádný zájem.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    CAIDEL: je to imho relativně jednoduché: zaplatíš-li jakoukoliv svou kartou (osobní, mBusiness se nepočítá) víc jak 4000 Kč za měsíc, máš 3 výběry zdarma.

Pokud neplatíš kartou vůbec nebo méně než 2000 Kč, první tři výběry stojí 9 Kč (kdekoliv). Výběry ve FIO taky nejsou bezplatné, je to 6 Kč v ČSOB bankomatech, 30 Kč jinde.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    CAIDEL: pokud v jednom měsíci nebudeš platit kartou nebo tvá útrata nedosáhne 2000,- tak tě výběr bude stát těch 9,-
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    Tak jsem zjistil, že asi nějak nechápu tu novou šaškárnu s platbou za výběry z bankomatu. Je mi to jasné pokud se vybírají malé částky, je mi to jasné, když zaplatím kartou třeba 5000 a pak si něco vybírám, ale kolik vlastně platím, pokud je moje jediná aktivita s kartou např. 1x výběr 6000,- měsíčně?

Je to 0, nebo 9?

Jestli je to těch 9, tak se mi mBank přesune ze škatulky nevýdělečná do škatulky prodělečná ke všem ostatním bankám (s výjimkou FIO) a to se mi tedy vážně nelíbí... když si pomyslím, že ze začátku byla dokonce ve škatulce výdělečná (a to obstojně). Je sice prodělečná pořád prakticky nejmíň, ale loajalita tímto klesá na pomyslnou nulu.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: tak to asi pozitivní nebude. btw má nějaká mRada vůbec smysl? Podle mFóra to skoro vidím jako přežitek.
    CRANK
    CRANK --- ---
    Ta diskuze pod tímhle blogem je výživná: http://www.mbank.cz/blog/article.html?id=190

Chjo.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    WITTGENSTEIN: já k tomu nějaké info mám, ale radši pomlčím. uvidíme - pokud to má být co k čemu, tak to musí být ještě v červnu. 30.6. je další mRada, myslím, že to bude ještě ostřejší než minule...
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Adamm napsal poslední blogpost na mBlog 7.6., odeslal na schválení, dneska máme 23. 6. a pořád nic. Proces vyhnívání zdárně pokračuje :))
    AZAZEL1MZ
    AZAZEL1MZ --- ---
    Tak jsem vyzkoušel kartu k mKontu v Paříži a naprosto bez problémů placení v restauraci, hotelu i výběry z bankomatu ;-)
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    Děkuju vám oběma za info. Klidně se pak podělím o zkušenosti, jedeme tam na 14 dní (Island), takže příležitostí k využití karty bude asi dost:o)
    PULKA
    PULKA --- ---
    ADAMM: Jo, přesně tak, však jsem to psala. Na Islandu žádnej problém, v Dánsku problémy s místní kartou.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    XMARGE: bude fungovat v zahraničí v bankomatech, nestojí to nic, respektive je tam chabý kurz, takže pokud bys vybírala velké množství peněz, tak to není o nic levnější než výběr u jíné banky (kde je poplatek, ale lepší kurz). ovšem můžeš vybrat po malých částkách a díky nulovému poplatku je to výhodné. v dánsku je spousta míst, kde lze platit jen místní kartou - jakákoliv česká karta je k ničemu. na islandu nevím, budu rád za zkušenosti. ale imho to bude bez problému, nikdy jsem o komplikacích v souvislosti s islandem neslyšel. jinak placení na terminálu žádný poplatek nemá, jde jen o ten kurz.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    PULKA: V Dánsku plánuju použít tu kartu jen velmi nouzově (máme euráče a dánský koruny, budeme tam jen chvíli). Hlavně mě zajímalo to placení na Islandu. díky:o)
    PULKA
    PULKA --- ---
    XMARGE: na Islandu vůbec nevybírej, zaplatíš kartou kdekoliv (i na blešáku), zato penězma často nezaplatíš (např. na benzínce), ale nevím jestli zrovna Kurz mBank je to nejlepší ;) Karta Ti na Islandu i v Dánsku bude fungovat bez potíží (ale v Dánsku se Ti stane, že za a) karty vůbec neberou, za b) berou jenom svoje Dánský, je to tak 50 % v Kodani, jinde se to ještě snižuje, ale třeba se to za dva roky změnilo ))
    (zn. osobní zkušenost)
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    Mohl by mi prosím někdo ve zkratce říct:
    1) Mám klasickou kartu od mbank, bez čipu, bude mi fungovat v zahraničí, nebo jí musím nějak aktivovat?
    2) když budu platit v zahraničí kartou na terminálu, bude mě to stát něco navíc?
    3) když budu vybírat v zahraničí kartou, kolik mě to bude stát navíc?

Konkrétně se jedná o Island a Dánsko.
    Omlouvám se za blbej dotaz, ale v sazebníku jsem to nenašla a zítra odlétáme :o(
    CASTER
    CASTER --- ---
    Lol, takze nizkonakladova banka znamena ze neplati zadne pravniky :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam