• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: tak to asi pozitivní nebude. btw má nějaká mRada vůbec smysl? Podle mFóra to skoro vidím jako přežitek.
    CRANK
    CRANK --- ---
    Ta diskuze pod tímhle blogem je výživná: http://www.mbank.cz/blog/article.html?id=190

Chjo.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    WITTGENSTEIN: já k tomu nějaké info mám, ale radši pomlčím. uvidíme - pokud to má být co k čemu, tak to musí být ještě v červnu. 30.6. je další mRada, myslím, že to bude ještě ostřejší než minule...
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Adamm napsal poslední blogpost na mBlog 7.6., odeslal na schválení, dneska máme 23. 6. a pořád nic. Proces vyhnívání zdárně pokračuje :))
    AZAZEL1MZ
    AZAZEL1MZ --- ---
    Tak jsem vyzkoušel kartu k mKontu v Paříži a naprosto bez problémů placení v restauraci, hotelu i výběry z bankomatu ;-)
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    Děkuju vám oběma za info. Klidně se pak podělím o zkušenosti, jedeme tam na 14 dní (Island), takže příležitostí k využití karty bude asi dost:o)
    PULKA
    PULKA --- ---
    ADAMM: Jo, přesně tak, však jsem to psala. Na Islandu žádnej problém, v Dánsku problémy s místní kartou.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    XMARGE: bude fungovat v zahraničí v bankomatech, nestojí to nic, respektive je tam chabý kurz, takže pokud bys vybírala velké množství peněz, tak to není o nic levnější než výběr u jíné banky (kde je poplatek, ale lepší kurz). ovšem můžeš vybrat po malých částkách a díky nulovému poplatku je to výhodné. v dánsku je spousta míst, kde lze platit jen místní kartou - jakákoliv česká karta je k ničemu. na islandu nevím, budu rád za zkušenosti. ale imho to bude bez problému, nikdy jsem o komplikacích v souvislosti s islandem neslyšel. jinak placení na terminálu žádný poplatek nemá, jde jen o ten kurz.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    PULKA: V Dánsku plánuju použít tu kartu jen velmi nouzově (máme euráče a dánský koruny, budeme tam jen chvíli). Hlavně mě zajímalo to placení na Islandu. díky:o)
    PULKA
    PULKA --- ---
    XMARGE: na Islandu vůbec nevybírej, zaplatíš kartou kdekoliv (i na blešáku), zato penězma často nezaplatíš (např. na benzínce), ale nevím jestli zrovna Kurz mBank je to nejlepší ;) Karta Ti na Islandu i v Dánsku bude fungovat bez potíží (ale v Dánsku se Ti stane, že za a) karty vůbec neberou, za b) berou jenom svoje Dánský, je to tak 50 % v Kodani, jinde se to ještě snižuje, ale třeba se to za dva roky změnilo ))
    (zn. osobní zkušenost)
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    Mohl by mi prosím někdo ve zkratce říct:
    1) Mám klasickou kartu od mbank, bez čipu, bude mi fungovat v zahraničí, nebo jí musím nějak aktivovat?
    2) když budu platit v zahraničí kartou na terminálu, bude mě to stát něco navíc?
    3) když budu vybírat v zahraničí kartou, kolik mě to bude stát navíc?

Konkrétně se jedná o Island a Dánsko.
    Omlouvám se za blbej dotaz, ale v sazebníku jsem to nenašla a zítra odlétáme :o(
    CASTER
    CASTER --- ---
    Lol, takze nizkonakladova banka znamena ze neplati zadne pravniky :)
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    Soud klepl mBank přes prsty za levárny s kartami

http://aktualne.centrum.cz/finance/penize/clanek.phtml?id=671012

část obchodních podmínek mBank je pro nesoulad se zákonem neplatná.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Mimochodem, dneska je k těm službám užasný Dilbert (-;
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Já myslím, že to je stejné napříč bankovním spektrem. Nestandardní věci jsou závislé na kreativitě a ochotě. Narazil jsem na totéž v ČSOB. Jedna paní neochotná, nejde to, protože to neumí/nebyla vyškolená. Druhá našla formulář, prostudovala si ho a riskla, že se to vrátí z centrály. Podobné v BNP před lety - není možné založit konto protože jsem spadal pod dvě hodnoty v číselníku najednou. Na jiné pobočce se to udělalo papírově, úředník to vzal v pohodě a bylo to.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: systémové procesy a řešení musí počítat i s nešikovnými zaměstnanci, klienty. V mBank je cokoliv nestandardního prakticky neřešitelný problém. A proto poplatky.
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Byl jsem svědkem detailů procesu - každá žádost obsahuje detaily a ty se porovnávají s registry. Šikovný zaměstnanec to umí vyřešit (-;
    Na to jak dlouho mBank působí na českém trhu, má celou řadu věcí stále v plenkách.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NIGHTHUNTER: mBank klasika :-) Když se ozveš tak tě odkáží na registry a když vynaložíš čas a peníze a zjistíš, že registry ok nasereš se po druhé :-) pak zajdeš do jiné banky a s KK, půjčkou či hypo nemáš problém a začneš chápat současné mBank trable.
    YURD4
    YURD4 --- ---
    NIGHTHUNTER: pak sem napis sve zkusenosti s FIO, jestli muzu poprosit.
    NELDE
    NELDE --- ---
    NIGHTHUNTER: Já na první kreditku od mBank také čekal, ale to bylo moje rozhodutí jít do produktu, který nebyl vyzkoušen (pani to dělala poprvé a nikdo nic neznal, bylo to před oficiálním vypuštěním), podruhé vše v pohodě. Takže pokud chcete, dohodím vám svého "osobního bankéře" v mBank (jeden z důvodů proč zůstávám). Kdysi dávno mi ho dohodil Adamm.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam