• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    FINSON: tohle uz mam vygoogleno. Zajimaji me konkretni zkusenosti s pouzivanim tohoto produktu.
    FINSON
    FINSON --- ---
    ANICHQA: Googli "Osobní účet zadarmo", Era je jiný účet, tenhle je starší. Mají ho na svých stránkách dobře schovaný, nicméně když jsem přišel na pobočku a řekl, že chci přesně tenhle účet, nebyl s tím problém, paní mi už pak sama nabídla všechny informace.
    KAREN
    KAREN --- ---
    ANICHQA: to by me taky zajimalo, co to je zac. kazdopadne prvni asociace, kdyz jsem to nekde zahlidla, byla "error" ;)
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    Co ta era osobni ucet zdarma u postovni sporitelny? Stoji to za to?
    NELDE
    NELDE --- ---
    Nějaká zkušenost s pojištěním u mBank? Má to cenu na jeden měsíc, ve kterém jedeme na dovolenou?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    WITTGENSTEIN: na placení po netu je kurzy (bohužel ne možnostmi nastavení) výhodná Axa.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    FIN: Jejich základní kartou se nedá platit po internetu, takže zatím nee.
    FIN
    FIN --- ---
    WITTGENSTEIN: taky ti doporučuji fio
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    NELDE: Proč asi, Nelde. Počítají s tím, že to nikdo nebude nosit v hlavě, tudíž že občas budou platit. Jiný motiv bych za tím fakt nehledal.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    WITTGENSTEIN: U FIO například už několik let jsem. Takže přesunout tam hlavní část operací je vskutku triviální záležitostí. FIO mi narozdíl od mBank v součastnosti vydělává dost na to, abych mohl neřešit 6 korun za výběr z bankomatu.

Druhá věc je, že nemám problém s tím za něco platit, ale nemám rád, když se mi lže nebo se se mnou manipuluje. FIO mi to zatím nikdy neudělalo :)

ADAMM: Souhlas s NELDE. Princip bych ještě také možná pobral, ale způsob realizace (a následné komunikace) je tak blboučký, až to bolí.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: jj, to jsme dva.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Já chápu důvody, proč tak činí, ale nechápu konkrétní kroky a konkrétní nastavení. Proč sakra 4 pásma a limity lišící se o kousek? Proč to nemohlo být stylem do 3000 zpoplatnění a nad 3000 nikoli? Nebo stylem (aby to nemuseli hlídat) - všechny výběry zpoplatněné, ale za kartový obrat dávají výběry zdarma, které se ti objeví na výpisu?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    CAIDEL: já se s tebou nechci hádat - protože obecně s tebou souhlasím. na druhou stranu na počátku roku 2007 byla jiná tržní situace než je dnes a tehdejší propočty prostě dnes neplatí - nebo ty jsi měl křišťálovou kouli a tušil, co se bude dít? model platný tehdy neplatí dnes.
    a nesouhlasím s zebou v tom, že lepší to dát všem za 9 Kč. já osobně jsem radši, když to budu mít i nadále zadarmo. co ostatní - komplikovanější varianta zadarmo nebo jednoduše všechno za 9 Kč?
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    CAIDEL: Pokud ale řeknou: tak a teď chceme, abys začal platit kartou, nebo ti to zpoplatníme, tak je pošlu do prdele....

A pak tedy přejdeš kam?
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    ADAMM: Logické to moc není. Jednak je to samozřejmě problém banky, ne můj (a já prostě očekávám, že to, že jim svěřím své peníze jim bude stačit aby si na mě vydělali a podle toho mi nastavili parametry účtu, ne že budou fňkuat stylem: ale nás každá vaše odchozí transakce stojí tolik a tolik a tak vám jí musíme zpoplatnit, každý výběr z banky tolik, takže tohle...)

Ovšem pochopitelně, jakmile klesne úrok na spořáku ze tří procent na jedno, tak je zase logické, že tam žádné peníze nenechám a nemají na čem vydělávat, za což si ale mohou sami.

No ale pak ta hlavní pointa: Copak nikdo nevěděl, kolik tu banku ten výběr stojí? Věděl a už na začátku. Pokud teď začíná banka fňukat... jéé, ale nám to lidi zneužívají dalšími kartami a ono nás to stojí 30 Kč tak si akorát pomyslím něco o bandě nesvéprávných idiotů kteří si neověřovali funkčnost svého modelu a kterým je vyloženě nemoudré svěřovat své peníze... Pokud lidi vybírají z dalších karet, tak mají zpoplatnit další karty a ne vymýšlet takhle nesmyslný model částek od do. Pokud mi řeknou rušíme výběry zdarma a budou za 9,- beru (ačkoli je výrazně lepší, kdyby řekli 9 Kč od začátku, podobně jako FIO). Pokud ale řeknou: tak a teď chceme, abys začal platit kartou, nebo ti to zpoplatníme, tak je pošlu do prdele....

Nemám náladu ani čas na to, abych si sledoval kolik toho měsíčně kartou zaplatím (já moc ne) vzhledem k tomu, že můj tradiční model chování bylo skutečně jednou za měsíc vybrat třeba 6000 cash.
    CRANK
    CRANK --- ---
    WITTGENSTEIN: Pošta.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    CAIDEL: no po pravdě řečeno, jakkoliv nasranost lidí chápu, je to docela logické: každý výběr stojí banku cca 30 Kč. pokud lidi kartou neplatí, banka z toho nemá žádný zisk a jen dotuje výběry. já osobně utratím kartama výrazně víc než 4000 Kč měsíčně.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    CRANK: Nemohl by nějaký dobrý člověk vyexportovat tu diskusi do formátu, který se dá přečíst? Mně ta Java nějak nefachčí...
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    Aha. Takže jak jsem čekal, svinstvo. Banka se mě snaží "převychovat" na placení kartou, o což nemám pražádný zájem.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    CAIDEL: je to imho relativně jednoduché: zaplatíš-li jakoukoliv svou kartou (osobní, mBusiness se nepočítá) víc jak 4000 Kč za měsíc, máš 3 výběry zdarma.

Pokud neplatíš kartou vůbec nebo méně než 2000 Kč, první tři výběry stojí 9 Kč (kdekoliv). Výběry ve FIO taky nejsou bezplatné, je to 6 Kč v ČSOB bankomatech, 30 Kč jinde.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    CAIDEL: pokud v jednom měsíci nebudeš platit kartou nebo tvá útrata nedosáhne 2000,- tak tě výběr bude stát těch 9,-
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam