• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: sama mBank na fóru radí jak na úkor ostatních bank dostat hotovost na účet případně dostat na něj peníze z venku. To za zneužívání nepovažuje. Na rozdíl od 11-tého převodu měsíčně :-(

Poplatek za výběr mě tedy k placení mBank kartou nemotivuje. Jiná karta ti vrátí i procento zpátky a na ten výběr si raději vydělám jinde. Navíc se tím mBank připravuje o hotovostní zůstatky viz JUANITA. Což je pro ní asi plus, protože ty peníze stejně neumí využít.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    NELDE: na druhou stranu: pokud by byly vybery levnejsi / zdarma, spis by si clovek nechal hotovost na ucte; ja ted vybiram min. 6k, abych celkem vybiral co nejmenekrat, a tim min nechavam v mbance.
    NELDE
    NELDE --- ---
    OCTOPUSS: Hodně lidí má model, kdy dostane výplatu a vybere hotovost kartou. Proč by měli mít ke svému účtu drahou kartu? Není to jenom o poplatku za výběr, ale také o poplatku za kartu. A moc času navíc to není.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    KOC256: Jde o princip. (a mám tak dva tři výběry za měsíc)
    NELDE:To se snad nikomu nemůže za to sraní vyplatit :-O
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    tak ale za to že ztratili vyhodu eMAXu si mohou sami. ja taky vsechny penize od nich odlil a mivam tam fakt jen na platby kartou a vybery. proc tam jinak ty penize drzet?
    NELDE
    NELDE --- ---
    Navíc 27,- za 4000 je vlastně více než 0,5%, takže ty rezerva tam je (-; Nemusí ty peníze vyplácet, mohou z toho udělat kredit na zpoplatněné služby (jako další výběry, atd.)
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tak mi došlo, že ty zpoplatněné výběry je vlastně reakce na lidi, kteří si pořídili mKonto jen kvůli vyběrům zdarma (-; Pošlou si peníze do mBank a vyberou je. Svoje vyběry zdarma nebo za x korun v sítí jedné banky si šetří. Možná bylo pro ně zajímavé mít většinu peněz v mBank, dokud bylo eMax slušně úročený. Po té, co to padlo, tak je fakt pro ně jednodušší převést jen to, co chtějí vybrat (jiné banky mají lepší úroky nebo nějaký bonusový systém na nákupy kartou). Řešení by bylo mít nějaký bonusový systém pro platby kartou, aby jim tenhle důvod mBank sebrala. To by byla lepší motivace než tenhle chaos podle obratu.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    OCTOPUSS:
    no pokud si uvedomim ze bych za 3 vybery zaplatil 27 kc tak me to zase tak netrapi. nevim kde bych platil dneska mene. a tentokrate kvuli 30ti kc fakt prechazet nebudu... jo a tech vyberu mam cca 1 mesicne. casto i mene...
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    AXTHEB: aha, tak to mam idealni tajmink se zacatkem vyberu :]
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    JUANITA: ctvrtej a patej vyber myslim nebyly zadarmo nikdy ne?
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    PISTA1: tomu nerozumim, jak to myslis?
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    JUANITA: nic proti, ale ty dva vybery navic za ktery platils, bys platil i predtim
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    OCTOPUSS: Mám teď čerstvou zkušenost z Mkiosku - zrušení účtu u MBank trvá asi deset minut.
    Ten divnej experiment jsem ukončil a jsem docela rád:)
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Mně teda přijde jako slušná prasárna, že najednou zavedli podmínky, za kterých máte ty tři výběry zdarma. Jsem nedávno zjistil, že vybírám málo, tak mám jen jeden. Hnus. Bohužel to je velmi pravděpodobně ošetřený ve smlově, takže můžu leda skřípat zubama.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    JUANITA: No vidis, to ses skoro na beznych mesicnich nakladech za e-konto ;)
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    hm: nehlidal jsem se, mel tri vybery zdarma, vybral 5x, takze bratru 70,- Kc za vybery z bankomatu tenhle mesic. :-/
    MEDAN
    MEDAN --- ---
    kdy bude mbank zabezpecena pomoci dnssec?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ANICHQA: je třeba mít hlavně aktivní mLinku :) heslo se nastavuje v IB (6 čísel), a musíš si pamatovat svoje ID. pak už nebude potřeba vědět další věci.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PISTA1:
    :)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Tak karta dneska dorazila :)
    Ale vubec sem netusil ze ma stara karta nastaveni automaticky samozniceni pri prichodu novy karty. Vcera jsem vybiral z bankomatu a niceho sem si nevsim.
    Dneska sem ji vytahnul z penezenky a karta pomalu napul.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam