• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    TLAMPAC
    TLAMPAC --- ---
    ADAMM: jj, hned jsem vyzkoušel, zůstanu u žluto černé ;) díky za tip
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    TLAMPAC: o tom jsme psali já a BUNDA tak asi dva příspěvky pod tebou - je tam taky možnost změnit si to celé na červenobílý vzhled. viz také poslední příspěvky na blogu (měnily se i další věci).
    TLAMPAC
    TLAMPAC --- ---
    internetové bankovnictví mBank má asi nový facelift. nebo jsem zachrápal a je to tak už dávno?
    LEDNACEK
    LEDNACEK --- ---
    BUNDA: , ADAMM: diky, jenco budu mit cas, vyzkousim.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAMM:
    hehe jsem si az na tvuj popud vsiml ze s tim zase neco delali :)

No na me je tam moc bile a hodne to sviti ale neni to vylozene skarede.

spise by bylo zahodno odladit nektere zkostnatele postupy... treba potvrzovani transakci pomoci SMS. teda pri te moznosti odlozeni potvrzeni. a taky potvrzeni trvaleho prikazu ceka v jine fronte nez treba potvrzeni klasickych transakci -> silene matouci.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: no mě to přijde nepříjemné na oči vyzkoušel sem a zase se vrátil ke klasice...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Jinak jsem si dnes tedy slavnostně přehodil IB do červenobílé varianty :) fakt docela pěkné, řekl bych...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    LEDNACEK: podle mě mLinka.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    LEDNACEK: mLinka?
    LEDNACEK
    LEDNACEK --- ---
    Prosim o radu, chtela bych si zrusit cestovni pojisteni, ale nemuzu najit, kde se to v uctu rusi. Neco jako deaktivace se mi u toho nenabizi. Diky :-)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOC256: přeci mBank ne? Stačí číst příspěvky mrady na mFóru :-D

Mě se třebas vyplatí platit bene+ kartou. Někomu jinému se nemusí vyplatit placení žádnou kartou. Zkrátka individuální záležitost.

TMA: zavoláš na mLinku a vyžádáš si zpětné volání.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TMA:
    aniz bych to vedel tak predpokladam ze na pobocce s obcankou v ruce. nebo nejake super truper overovani pres mlinku...

ja tak zapomel heslo u vodafone a chvilku jsem to zkousel a nakonec borka overila par udaju z "profilu" a bylo to. ale jasne ze banka je neco trochu jineho :o)
    TMA
    TMA --- ---
    Dá se nějak deblokovat internetové bankovnictví mBank, když jsem zapomněl heslo do toho telefonního bankovnictví?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BUNDA:
    kterou kartou se vyplaci teda nejvice platit? teda berme v uvahu vsechny poplatky kolem...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: sama mBank na fóru radí jak na úkor ostatních bank dostat hotovost na účet případně dostat na něj peníze z venku. To za zneužívání nepovažuje. Na rozdíl od 11-tého převodu měsíčně :-(

Poplatek za výběr mě tedy k placení mBank kartou nemotivuje. Jiná karta ti vrátí i procento zpátky a na ten výběr si raději vydělám jinde. Navíc se tím mBank připravuje o hotovostní zůstatky viz JUANITA. Což je pro ní asi plus, protože ty peníze stejně neumí využít.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    NELDE: na druhou stranu: pokud by byly vybery levnejsi / zdarma, spis by si clovek nechal hotovost na ucte; ja ted vybiram min. 6k, abych celkem vybiral co nejmenekrat, a tim min nechavam v mbance.
    NELDE
    NELDE --- ---
    OCTOPUSS: Hodně lidí má model, kdy dostane výplatu a vybere hotovost kartou. Proč by měli mít ke svému účtu drahou kartu? Není to jenom o poplatku za výběr, ale také o poplatku za kartu. A moc času navíc to není.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    KOC256: Jde o princip. (a mám tak dva tři výběry za měsíc)
    NELDE:To se snad nikomu nemůže za to sraní vyplatit :-O
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    tak ale za to že ztratili vyhodu eMAXu si mohou sami. ja taky vsechny penize od nich odlil a mivam tam fakt jen na platby kartou a vybery. proc tam jinak ty penize drzet?
    NELDE
    NELDE --- ---
    Navíc 27,- za 4000 je vlastně více než 0,5%, takže ty rezerva tam je (-; Nemusí ty peníze vyplácet, mohou z toho udělat kredit na zpoplatněné služby (jako další výběry, atd.)
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tak mi došlo, že ty zpoplatněné výběry je vlastně reakce na lidi, kteří si pořídili mKonto jen kvůli vyběrům zdarma (-; Pošlou si peníze do mBank a vyberou je. Svoje vyběry zdarma nebo za x korun v sítí jedné banky si šetří. Možná bylo pro ně zajímavé mít většinu peněz v mBank, dokud bylo eMax slušně úročený. Po té, co to padlo, tak je fakt pro ně jednodušší převést jen to, co chtějí vybrat (jiné banky mají lepší úroky nebo nějaký bonusový systém na nákupy kartou). Řešení by bylo mít nějaký bonusový systém pro platby kartou, aby jim tenhle důvod mBank sebrala. To by byla lepší motivace než tenhle chaos podle obratu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam