• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    NIGHTHUNTER: jde to aktivovat jen kazdou sudou stredu za uplnku zmacknutim klavesove kombinace ctrl-shift a napsanim hesla u-r-o-c-e-n-i
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    Můžete mi někdo poradit, kde se aktivuje to zvýhodněné úročení pro eMax plus? Všude jsem se dočetl, je to možné buď přes internetové bankovnictví, nebo přes mLinku, ale v tom bankovnictví jsem to nikde nenašel - ani u detailů toho účtu, ani v žádostech (je tam možnost jen založit si další účet). Tak snad jen neumím hledat a je to někde schovaný ;-)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    OCTOPUSS: tak pokud neplatíš přes net moc často a větší částky (aby tě trápil nevýhodný kurs) a měsíčně utratíš kartou alespoň 3k (abys měl ty dva výběry měsíčně zdarma) a nespoříš (netrápí tě mizerný úrok) a chceš mít vše na jednom místě pak klidně mBank. Alespoň do doby než vymyslí další poplatky.

Jinak na placení po netu Axa, spoření tamtéž. Na placení v obchodech kreditka (tedy pokud jsi schopen zvládat bezúročné období) Jinak opět klidně Axa. Ale s výběry (u Axy libovolný bankomat 29,-) a běžné transakce (inkaso, sipo, tp atd.) je vhodnější (u transakcí nutnost) realizovat jinde.

Je tu Fio (výběr jen 6,-, ale jen z bankomatů ČSOB) vše ostatní grátis a Poštovní spořitelna se svým účtem zdarma (pozor není běžně v nabídce) tam jsou i výběry z těch samých bankomatů zcela zdarma.

Pokud jsi schopen splácet včas kreditku tak je výhodná bene+ od GE nebo citi shopping od Citi. Ale to už záleží jak často nakupuješ a co a hlavně tu disciplínu se splácením.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    BUNDA: A kterou banku bys teda doporučil? Já utekl od KB, protože jejich arogance, bordel a poplatky jsou už úplně mimo mísu. mB mě na začátku nadchla, protože po mně nic nechtěla a jako zcela nenáročné osobě (stačí mi mít účet, moct platit na internetu a dvakrát do měsíce si vybrat v bankomatu) mi vyhovovala. Jak to ale tak čtu, nespěje to moc k hezkým zítřkům.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: pro mne třeba jo.

Byl jsem jeden z prvních klientů. Měl sem všechny úspory na eMaxu, platil jsem kartou jak k mKontu tak k eMaxu a to vše zdarma. Každému jsem mBank doporučoval s klidným svědomím.

Dnes tam ze setrvačnosti chodí již jen výplata, pokreju pravidelné platby a přebytek jde jinam. Spořím jinde. Kartami mBank neplatím a i tak budu muset přesunout některé platby mimo mBank (až bude omezení na těch 10) a uvažuji o přesunu všech (jen má lenost s vytvářením šablon mi v tom brání). MBank nedoporučuju a upozorňují na všechny zádrhele a možná rizika.

Jen v rodině se tam tchýni důchod úročil (minimálně, ale přece) dnes jí díky výběrům peníze mizí. Stejně tak manželce takže asi i ji převedu na bene+, aby si na ten jeden výběr z mKonta vydělala jinde :-(
    GOR
    GOR --- ---
    PISTA1: jde
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    jde sparovat paypal s mkreditkou?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: pokud se něco nezměnilo, tak na kreditce je imho cashback zablokovaný, čili vůbec nejde provést.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Mimochodem, ta změna úročení emax+ je dobrá spolu s kreditkou. Utrácím kartou a jednou za měsíc uhradím útratu z emax+. Při 4k to dělá ročně 80,- Samozřejmě, že je možné mít ty peníze i mimo MB, ale pak je to splácení kreditky o pár operací a dnů pomalejší (-;

ADAMM - jak je na tom cashback z kreditky? Je úročený od prvního dne? Je s nějakým poplatkem?
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    NELDE: je pravda, že jsou zadarmo tudíž je to jedno zda tam jsou či ne....ale mě tam prostě vaděj, nevim nějakej můj pocit.
    ADAMM: díky moc za odpověď
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE
    NELDE --- ---
    PLUTO: Mám 4 zbytečný emax plus konta. Nicméně nevidím důvod proč je rušit.
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    Mám zbytečný dvě Emax konta, jde to zrušit na dálku či musim s papírem na nějakej ten stánek...díky
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KOC256: tak nějak... ono je mi z toho sice lehce do pláče, jak si "moje" banka pilně pod sebou řeže větev, ale odhlédneme-li od dojmu/marketingu/komunikace a soustředíme se na tvrdá čísla, tak se v podstatě zas tak moc nezměnilo.
    viz: http://bankovnipoplatky.com/nejlevnejsi-ucet-pro-internet-2010-vitezstvi-mbank-a-obri-skok-postovni-sporitelny-12297.html
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Teď jsme se díval na tu FIA a nepřináší mi nic co by mi stálo za změnu banky...
    Na druhou stranu tam vidím omezení pro výběr jen z ČSOB bankomatů za 6Kč.

Takže sice mBanka si sere svojí politikou do hnízda, ale stále mě nic nenutí od nich utíkat.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Tak já mám třeba mBusiness konto už přes rok funkční a na webu pořád svítí 90% :o)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    YNZA: btw. jen pro jistotu - korespondenční adresu jsi neměnil?
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    YNZA: Me ted prisla 4dny pred koncem srpna.
    YNZA
    YNZA --- ---
    kreditky porad "ve vyrobe" a zbvejva 13 dni. pokud to ti amateri nestihnou, bude to posledni kapka
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    FINSON: určitě je to pro spoustu lidí super volba, o tom žádná. ale třeba já radši tři výběry z libovolného bankomatu, než neomezeně výběrů z PS/ČSOB bankomatů, zvykl jsem si na komfort v nastavování on-line limitů na kartách atd.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam