• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    YNZA: btw. jen pro jistotu - korespondenční adresu jsi neměnil?
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    YNZA: Me ted prisla 4dny pred koncem srpna.
    YNZA
    YNZA --- ---
    kreditky porad "ve vyrobe" a zbvejva 13 dni. pokud to ti amateri nestihnou, bude to posledni kapka
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    FINSON: určitě je to pro spoustu lidí super volba, o tom žádná. ale třeba já radši tři výběry z libovolného bankomatu, než neomezeně výběrů z PS/ČSOB bankomatů, zvykl jsem si na komfort v nastavování on-line limitů na kartách atd.
    FINSON
    FINSON --- ---
    ADAMM: Mne tenhle nemarketing PS prijde lepsi nez antimarketing mBank. Zadarmo mam vsechno, co zadam pres ibanking + neomezene vybery, a nemusim nic pocitat a hlidat nejake podminky. Ale averzi vuci poste, pripadne i CSOB chapu.
    Az mi to zpoplatni, utecu k Fiu ;-)
    NELDE
    NELDE --- ---
    KY_109: SEPA = Single European Payment Area a je to Eurozónní clearing.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MUNIN:
    KY_109: slyšel jsem, že někdy mají odesilatelé trochu problém s tím vyplňováním správných údajů (u FIO), protože tvoje číslo FIO účtu musí být v poznámce... jinak co se týče toho posílání zah. plateb do mBank, tak je to popsané i na nástěnce tady a zkoušelo to vícero lidí a bez problému. finta velmi jednoduchá, prostě se zadá SWIFT ČSOB.
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    KY_109: Pro USD je jiné číslo sběrného účtu - viz http://www.fio.cz/docs/cz/Burz_bank_ucty.pdf
    KY_109
    KY_109 --- ---
    MUNIN: kdyby to jeste nekoho zajimalo, tak tady v ceniku FIO: http://www.fio.cz/docs/cz/cenik_bankovni_sluzby.pdf se opravdu o takove platbe mluvi:

Platba přijatá prostřednictvím účtu Fio banky, a.s. u ČSOB a.s.:
    - odeslaná ze zahraničí v režimu SEPA v objemu do 50.000 EUR včetně: 0,25% z objemu převodu, min. 50 Kč / 2 € / 3 $, max. 250 Kč / 10 € / 10 $, plus 150 Kč*

Jediny cim si nejsem uplne jisty, moje 2 mezin. platby za rok jsou v USD - spada platba v USD do rezimu SEPA? Podle toho co jsem pogooglil je SEPA evropska a v EUR?
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    KY_109: Jo, je to oficiálně v ceníku a v internetovém bankovnictví.
    KY_109
    KY_109 --- ---
    MUNIN: A je to ofiko pouzitelny? Jakoze cesta, kterou FIO podporuje a u ktery nehrozi problemy? Ne ze by mi chodilo 10mega ale i tak bych to nerad pak nekde lovil neznamo kde s tim, ze tuhle cestu oni nedoporucujou a nesupportujou. Slysel jsem neco podobnyho ohledne mBank nekde na foru ale bylo to spis informace typu nekdo to zkusil a ono to funguje :)
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    KY_109: FIO umí TARGET2 přímo a SWIFT přes sběrný účet u ČSOB. Pro dvě platby ročně to snad není problém.
    NELDE
    NELDE --- ---
    CAIDEL: A FIO má zdarma výběry? A VISA nebo MC? Maestro nemá až tak širokou síť.
    NELDE
    NELDE --- ---
    KY_109: Souhlas. Navíc bilanční účet jinde nenajdeš. Taky mi chybí možnost příchozích plateb ze zahraničí. FIO nemá SWIFT a IBAN?
    KY_109
    KY_109 --- ---
    CASTER: Hele i pres tyhle vsechny "vylepseni" mi to porad prijde jako schopny transakcni ucet. Sporit je vazne lepsi jinde (u me ING), ale na bezny traffic? Prijde vyplata, par trvalejch, par prevodu, platby kartou (4k neni problem kartou zaplatit) a tudiz 3 vybery zdarma? A odted i zpet 2pct na eMax Plusu. To mi porad neprijde tak zly... Za tech par let me ten ucet nestal ani 1czk.

Spis ted resim, kde najit ucet zdarma co ma SWIFT, aby mi mohli 2x rocne chodit mezinarodni platby :( Jinak bych asi taky otevrel FIO a cuz. To je jediny duvod, proc jsem zatim nezrusil druhy ucet u CSOB, kde platim kokotskych 50 mesicne fok :(
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    jinak jsem se teď v rámci současné práce měl možnost potkat s lidmi z ge money bank (z webmarketingu) a shodou okolností předevčírem taky se třemi bývalými kolegy (ani jeden z nás už v mBank není) a bylo to fakt vtipné... lepší kompliment než "měli jsme z vašeho odchodu radost" jsem dlouho neslyšel :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    FINSON: chvátal na měšci trochu strašil, že se přestane poskytovat - a je fakt, že o něm mlčí jako hrob a založí ho jen na těch finančních centrech přímo na požádání. ale jinak imho ok. na druhou stranu, kombinace mbank+fio mi přijde pořád lepší (a asi mám i iracionální averzi vůči poště).
    FINSON
    FINSON --- ---
    Já jim teda nechci dělat reklamu, ale na to Osobní konto zadarmo u Poštovní spořitelny jste se už někdo informoval?
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    KOC256: Fio. Jinak opravdu asi nikdo.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    CASTER:
    a kde dostanes lepsi ucet? odhod to ze s nama tak vyjebavaji a ber jen ciste soucasny stav (+- vsechno zadarmo a vyber za 0-9kc)...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam