• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    THEFISH
    THEFISH --- ---
    nevite nekdo, jestli je mozne na debetni kartu od mbank prijimat platby?
    PIZI
    PIZI --- ---
    SHERY: plus pocitej s tim ze mbank ma pri vyberu v zahranici pomerne nevyhodny kurs. Takze sice bez poplatku, ale o neco draz.
    SHERY
    SHERY --- ---
    ahoj, premyslim o mBank, jelikoz jedu do Izraele, kde si nechci zakladat jejich ucet... u mBank muzu mit vybery z bankomatu v zahranici zdrama, coz je velka vyhoda... chci se ale zeptat, jestli je v ramci bezneho uctu mit neco jako kontocorrent nebo jit proste nejakou tu tisicovu do minusu...?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOC256: bene+ je kreditka a zdarma jen první rok (pak 499,- ročně). Jinak na vybírání z bankomatu se kreditky až na vyjimky nehodí :-) Ale když mi vrátí 40,- (z těch 4k) tak ten jeden, dva nouzové výběry holt mBank zaplatím (i tak budu v plusu) :-D

Vše u jedné banky jsem měl pár měsíců při startu mBank (a to jen díky absenci inkasa a sipa z mé strany) jak šel úrok v mBank dolů a ukázal se nevýhodný kurz, tak jsem stejně musel diverzifikovat :-(

Holt o těch pár minut strávených v jiných IB okradu své další internetové aktivity jako nyx apod :-D
    THEFISH
    THEFISH --- ---
    tak jsem zase o neco chytrejsi. diky vsem :o))
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    THEFISH: čím větší obchod, tím méně platí karetní asociaci a bankám (velcí hráči jako je Tesco), ale zase jsou to velké objemy, takže celkově je o tenhle segment velký boj. odchozí příkazy mimo banku zase znamenají platbu ČNB za clearingovou položku - v případě mBank je to imho 30 halířů za položku (kdyby se platby odesílaly před šestou ráno, bylo by to 15 halířů) - aspoň to jsou ceny, které platily, nevím, jestli se něco nezměnilo (a jsem líný to na cnb.cz hledat).
    NELDE
    NELDE --- ---
    PIZI: Něco dostane karetní asociace, něco banka, co má terminál a něco banka, co má klienta.
    PIZI
    PIZI --- ---
    A z tech procent dava procenta vise? Nebo kde visa vydelava?
    VANEK
    VANEK --- ---
    THEFISH: Z plateb kartou strhává procenta obchodníkům.
    THEFISH
    THEFISH --- ---
    je to trosku offtopic, ale proc je pro banku lepsi, aby klient platil kartou a omezil platebni prikazy?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KERRAY:
    definice bezneho klienta tedy je:
    - platby kartou > 4000 mesicne
    - nespori
    - mene nez 10 prikazu mesicne

Teda podle toho ze se zadne zmeny nedotykaji beznych klientu...
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    baví mně, jak se mBank ohání "běžným klientem", jenže běžné klienty by neměla, kdyby tu nebyla spousta ne-běžných, kteří ty běžné přesvědčili k tomu, že tam ten účet stojí za to, a velmi rychle mohou naopak ty běžné začít přesvědčovat, že ten účet za to nestojí...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BUNDA:
    pěkný výčet ale pořád jsem v tom nenalezl tu nejlepší kombinaci jedné banky. to bene+ bude zase nevýhodné jinak ne?

Já všechno řeším přes mBank a zatím zadarmo a jen spoření mám u AXA (2,5%) což mě jeden měsíční příkaz navíc nezatěžuje.

BTW včera běžela reklama na ING a tam mluvili taky o 2,5% jen to nemohu najít u nich na netu a vidím tam jen 2%...
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Možná by chtělo napsat, že ta karta zdarma od Fio je Maestro, která není tak rozšířená jako VISA/MC. Karta od PS je VISA Electron.

Jinak samozřejmě do budoucnosti se dá čekat, že banky budou hledat řešení, jak omezit praxi, kdy má člověk více účtů a používá z každého jen to "výhodně". A bude zajímavé, jak se situací zamíchají nové internetové banky.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NIGHTHUNTER: ano nejdříve obrat a příští měsíc se ti ukáže nabídka :-D Možná pokud bude akce ještě trvat :-D

Pro podrobná pravidla k této speciální nabídce klikněte zde.
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    BUNDA: Ještě ne - jsem to chtěl právě nejdřív aktivovat a pak až bych to roztočil ;-) Takže nejdřív teda zajistit ten obrat?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NIGHTHUNTER: a kartou už jsi protočil 4k?
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    NIGHTHUNTER: jde to aktivovat jen kazdou sudou stredu za uplnku zmacknutim klavesove kombinace ctrl-shift a napsanim hesla u-r-o-c-e-n-i
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    Můžete mi někdo poradit, kde se aktivuje to zvýhodněné úročení pro eMax plus? Všude jsem se dočetl, je to možné buď přes internetové bankovnictví, nebo přes mLinku, ale v tom bankovnictví jsem to nikde nenašel - ani u detailů toho účtu, ani v žádostech (je tam možnost jen založit si další účet). Tak snad jen neumím hledat a je to někde schovaný ;-)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    OCTOPUSS: tak pokud neplatíš přes net moc často a větší částky (aby tě trápil nevýhodný kurs) a měsíčně utratíš kartou alespoň 3k (abys měl ty dva výběry měsíčně zdarma) a nespoříš (netrápí tě mizerný úrok) a chceš mít vše na jednom místě pak klidně mBank. Alespoň do doby než vymyslí další poplatky.

Jinak na placení po netu Axa, spoření tamtéž. Na placení v obchodech kreditka (tedy pokud jsi schopen zvládat bezúročné období) Jinak opět klidně Axa. Ale s výběry (u Axy libovolný bankomat 29,-) a běžné transakce (inkaso, sipo, tp atd.) je vhodnější (u transakcí nutnost) realizovat jinde.

Je tu Fio (výběr jen 6,-, ale jen z bankomatů ČSOB) vše ostatní grátis a Poštovní spořitelna se svým účtem zdarma (pozor není běžně v nabídce) tam jsou i výběry z těch samých bankomatů zcela zdarma.

Pokud jsi schopen splácet včas kreditku tak je výhodná bene+ od GE nebo citi shopping od Citi. Ale to už záleží jak často nakupuješ a co a hlavně tu disciplínu se splácením.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam