• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    LD_DRTH
    LD_DRTH --- ---
    ADAMM: nienie, eMax nepouzivam, vsetko je nastavene a platene z mKonta, a fungovalo to doteraz rok bez problemu. Dik za radu, idem napisat ekd tak na mail, ktory mi radis.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    LD_DRTH: je to sice trapná otázka - ale nestalo se, že jsi měla peníze na eMAXu, nikoliv na mKontu? kdyby se ti nepovedlo dovolat na mLinku, napiš na vlastimil.simek@cz.mbank.eu - a Vlasta se na to podívá...
    LD_DRTH
    LD_DRTH --- ---
    stala sa mi divna vec,

mam nastavene inkaso na platbu faktury za telefon - bez uvedeneho datumu posldnej splatky a maximalna ciastka je nastavena dost vysoko (a tento mesiac mam celkom malo platit za telefon asi 60,-)
    volala som s operatorom a povedal mi, ze poziadavok o peniaze banke poslal, ale banka im doteraz peniaze neposlala.. (bezne im ich posiela okolo 14. v mesiaci)

neviete co sa mohlo stat? kde je problem a na mLinku sa nedovolam, stale je obsadene...
    btw inkaso je vsade nastavene aj s predcislom banky, a poctivo si citam vsetky spravy z banky...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAMM:
    oka to me prave zajimalo... :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KOC256: no tak to už ale není otázka mBank, ne? :) imho velmi rychle a záleží na bance příjemce, může to být již ten den po poledni, ne?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAMM:
    chybi mi kdy jsou platby odeslane do 8,00 pripraveny k vyzvednuti z clearingového systému CNB.

u druheho pripadu se pise ze po pulnoci :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KAREN: příchozí platby jsou podle mě mírně po deváté hodině (teď jsem se díval do historie SMS pushe - jednu mám 9:03, další 9:17 a jednu 9:35).
    Odchozí platby jsou okolo 8 ráno a v 16:30. ostatně, je to napsané i v FAQ, stačí se tam podívat: http://www.mbank.cz/pruvodce/faq/?category=71

Převody jsou realizovány každý pracovní den a to 2x denně. V případě zadání plateb před 8:00 se splatností týž den jsou tyto platby odeslány právě v 8:00 do clearingového systému ČNB (do té doby je vidíte v plánovaných platbách a můžete je zrušit prostřednictvím Internetového bankovnictví nebo mLinky). V případě zadání plateb se splatností týž den ale zadaných po 8:00 jsou tyto platby do clearingového systému ČNB odeslány v 16:30 týž den (do té doby je možné platbu zrušit prostřednictvím Internetového bankovnictví nebo mLinky). Tento balík plateb je však zúčtován ČNB až den následující po půlnoci.
    Doba připsání na účet v jiné bance záleží na tom, kdy daná banka přijímá platby z ČNB a jak rychle je připisuje na účty klientů. Zákon o platebním styku určuje lhůtu pro mezibankovní převod maximálně 2 pracovní dny.
    mBank přijímá platby z clearingového systému v průběhu celého dne a připisuje je ihned po zpracování svým klientům. Speciálně zpoplatněné expresní platby mBank nenabízí. Clearingový systém ČNB pracuje pouze ve všední dny!
    KAREN
    KAREN --- ---
    KOC256: ja mela za to, ze se prichozi platby pripisujou uz v 9...
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    KOC256: imho samo zalezi na kombinaci, ale taky mam zkusenost, ze kolem 10 se objevujou penize...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MRTVY_KENNY:
    a na prichozi bance uz nezalezi? mBanka pokud se nemylim pripisuje v 10,00
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    (kdyztak vyvratte)

Rychlost převodů a plateb mezi bankami - odchozí platby, příchozí platby
    http://forum.mesec.cz/index.php?topic=98.0
    KOC256
    KOC256 --- ---
    jake jsou casy pro prijem, odeslani penez z mbanky?

co jsem vypozoroval...

penize se objevi na ucte v 10,00
    prikazy odchazeji v 19,00

je to tak ?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    EFI: ono to je složitější, viz [ E2E4 @ mBank ]

experimentálně ověřeno se u mBank vyplatí vybírat menší částky (max. malé jednotky tisíc), u ostatních bank větší..
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    NELDE: aha, oukej
    NELDE
    NELDE --- ---
    JULYZ: Pro číslo účtu i předčíslí platí, že nuly zleva se nemusí uvádět, jsou doplněny automaticky. Tedy to předčíslí je vlastně 000051. V zadání příkazu je jedno jestli je tam dáš nebo ne, na výpisu je asi uvidíš.
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    ADAMM: díky moc za odpoveď
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    JULYZ: 51 bude v té první části. řada účtů u KB má předčíslí složené ze dvou číslic.
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    prosím o pomoc. ak je číslo účtu kam chcem poslať peniaze vo formáte 51-149465xxxx/0100 tak ho uviest pri prevode v internetovom bankovníctve tak, že v účtu príjemca bude číslo 51v tej prvej kolonke a ten zbytok (bez /0100 samozrejme) v druhej kolonke? alebo obe časti do druhej kolonky?
    trochu ma matie, že je pred pomlčkou iba dvojciferné číslo...
    EFI
    EFI --- ---
    ADAMM: díky moc :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    EFI: kurz obvykle není příliš výhodný, ale projevuje se to zejména mimo Eurozónu. bude to zúčtované kurzem deviza prodej ke dni stržení částky (která se bude asi velmi mírně lišit od blokované) - je to imho rozumně popsané zde: http://www.mbank.cz/pruvodce/kurzovni_listek.html

pokud to bude 50€ a strženo dnes, tak to bude: 50x24,928+35=1281,40 Kč
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam