• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ADAMM: no copak kurs (tam je nalinkován web VISA, takže bych doufal že se použije ten), ale o "kurz zahrnující 0-2% crossborder fee". To mi nepřijde, jako že by tam bylo napsané "kolik".

Na tom webu VISA je "Your bank may or may not assess foreign transaction fees on crossborder transactions." Takže mBank neví, kolik si strhne, nebo se to snad týká jiné banky? Jaké?

Nevím, mně otázka "kolik mi to strhne" přijde docela normální.. Skoro bych i řekl, že to mám právo vědět.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    E2E4: to není protiprávní (a taky je ten článek starý - protože od té doby je to už napsané v kurzovním lístku). problém je v tom, že banka neví, jakým kurzem ji to VISA strhne. A VISA má na svých stránkách jen kurzy některých měn a další tam prostě nejsou - sám jsem viděl oficiální žádost BRE Bank směřovanou na VISA, jestli by tam mohli dát další měny (tehdy šlo primárně o forinty a kuny) a to bylo před dvěma lety...
    E2E4
    E2E4 --- ---
    To je děsný. Snažil jsem se zjistit, jakým kurzem mi bude stržen výběr z bankomatu v zemi s "exotickou měnou". RB, ČSOB ani mBank mi to nebyli schopni říci.

U mBank je ve hře neurčité "crossborder fee", které je navíc (zdá se) protiprávní:

VÚČAKO
    http://vucako.bloguje.cz/682500-dvouprocentni-poplatek-za-transakce-kartou-bezpoplatkove-mbank.php

Nevíte někdo, jestli se tohle dá zjistit a porovnat mezi jednotlivými bankami, nebo je to prostě loterie? (V tom případě bych asi podal stížnost na nějaký ten úřad pro kontrolu hazardu. :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Tak prave me AXA poradne hla zluci.
    Abych si mohl u nich zmenit telefoni cislo tak pozaduji pisemnou zadost zasloanou nekde do prdelakova k tomu fakturu od meho telefonu a jelikoz mam sluzebni tak mi zamestnavatel musi potvrdit ze ten telefon vyuzivam ja...

Co to jsou za kokotarny. MG!

Nejen za maji IB na <> ale jeste toto... a to jsem myslel ze si jen postezuji jak maji chujovy hlasovy automat ze 4 minuty jsme se jen proklikaval menickem.

Co to je za amatery? Kazdy prumerne inteligentni clovek majici alespon 5 trid zvlastni skoly by jim ty jejich interfejsy k zkaznikum navrhl lepe nez to vymysleli sami!
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    CASTER: to jsou CHYBNE pokusy, ne USPESNE pokusy o prihlaseni se .-) ale i tak
    KOC256: ne, pan rikal, ze to je proste countdown od zalozeni bankovnictvi (asi tedy i uctu u mB). od toho data ti bezi '50x se splest'. pak se bankovnictvi blokne a musis odblokovat a menit. ani to snad uz nestoji za rec .-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Ja tu mezi radky vycetl ze to je od zmeneni hesla nebo jsem to jen spatne pochopil?
    CASTER
    CASTER --- ---
    Nascitavat 50 pokusu od zalozeni uctu mi prijde docela nesmysl, teda.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ZOOEY: Dám ti jeden typ - pořiď si zmocněnce. Pak budeš schopen podobnou náhlou akci udělat přes jeho přístup.
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    MRTVY_KENNY: no .-)

udajne je to 50 pokusu od zalozeni uctu, jak me informoval pan na help-lajne .-) pri dvou letech to je ca 2 chybne pokusy mesicne. pri 'kvalitnim hesle' (rozumim komba caps, cisel, podtrzitek apod.) a treba prepinam z qwerty a zpet neni pro me zadny problem .-)

odblok docela opruz, kdyz nemas mLinku, tak napred zalozit to pres zakaznickou help linku, a pak dale plus v samoobsluze a pak neco solichat na netu. je tam jeden krok, na kterym se da docela dobre zacyklit .-) blby je kdyz se ti to stane kdyz potrebujes neco akutne zaplatit mezi 22.00 a 00.00, aby to bylo jako platba z toho dne - protoze tou dobou uz na lince neni nikdo

na druhou stranu pokud si nekdo automaticky nemeni heslo, je to docela dobrej upozornujici mechanismus. asi jako skotsky striky .-)
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    ZOOEY: WAT?!
    a odblok jak?
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ZOOEY: takove male vyroci? :) od zalozeni uctu? to nema zadny casovy timeout jako treba za rok?
    PIZI
    PIZI --- ---
    ZOOEY: Ufff, no tak to je dobre vedet.
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    tyjo, to drobne zalaskovani s automatickym zablokovanim iBankovnictvi pote, co se nascita 50 celkovych chybnych pokusu o prihlaseni od zalozeni uctu... zastihlo mne v nedbalkach... .-D muj soukromy IT se mi vysmal, ale ono seto nezda - par capslocku a numlocku... je to hned .-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KOC256: já nemám moc novinek a teď někdy je mRada, na které nebudu jsa v zahraničí... ale změnil se pribor 3M na 1M, což je pro lidi výhodnější (trošku), takže imho je to pořád jedna z nejlepších nabídek (ale poslední dobou jsem nesledoval konkurenci v oblasti hypoték, takže třeba už se někde jinde chytli za nos a mají to taky super).
    KOC256
    KOC256 --- ---
    po tom co mBank zrusila bilancni ucet je ta jejich nova hypoteka light stale zajimava?

Pripadne nemate nekdo (ADAMM) zakulisni informace jestli chteji v dohledne dobe vylest s necim co bude pripominat bilancni ucet?
    GOR
    GOR --- ---
    Mate nekdo zkusenosti se zmenou konce zuctovaciho obdobi na kreditce smerem vpred (napr. ze 17. na 23.)? Jak to funguje behem prechodnyho obdobi?
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    ADAMM: ted uz i mne.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    JUANITA: se mi to nějak nezobrazuje... no já si teď všiml nové přihlašovací stránky, ale jede mi všechno normálně, zdá se...
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JUANITA: teď jsem to sem chtěl poslat..

KOC256: vysvětlen í je: něco se rozbilo :)
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    no aspon to neni v polstine :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam