• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    dva lidi mi hlasi, ze se jim vratily e-platby na muj ucet v mBANK. wtf?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    CASTER: cituji z článku: Karty pro Fio banku však vydává Československá obchodní banka, a ta v době publikace článku neumí zamezit transakcím bez přítomnosti karty.
    CASTER
    CASTER --- ---
    BUNDA: proc, nejde nastavit limit nula?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    jen bych připoměl, že Fio Maestro Chipem již půjde platit po netu (byť já bych byl raději kdyby nešlo)

http://www.mesec.cz/clanky/s-platebnimi-kartami-maestro-uz-jde-platit-na-internetu/
    FIN
    FIN --- ---
    ENKIE: jak sám říkáš...

FIO jsem si nechal zridit hlavne kvuli zahranicnim prevodum a EUR uctum.
    > souhlasí, přesně proto jsem tam kdysi šel

FIO ma mnohem horsi webovy rozhrani k uctu, vypada to hrozne amatersky, jako nejaka databaze pro DOS z roku 1995, ale funguje to.
    > souhlasí, přesně takový dojem jsem na počátku měl - než jsem si zvykl (záhy) a zjistil, že je jinak naprosto a dobře funkční (bez problémů po celou dobu, co tam jsem)

FIO umoznuje narozdil od Mbank prevody penez (wire transfer) do eurozony i do sveta, tohle je plus.
    > no jasně

Horsi je to s kartou - Mbank dava k uctu Visa Classic zdarma, od FIO dostanes zdarma jen Fio Maestro, kterou napr. po internetu nezaplatis, je vhodna spis jen pro vybery v CR. Visa Classic stoji u FIO 25 Kc/mesicne.
    > ano, ale tohle mě nikdy netrápilo. kombinace mbank - fio umožňuje díky bezplatnému vedení účtům a operacím (i mbanka jich ještě pořád pár má) uspokojivě přesouvat a platit tedy kartou od mbanky (v důsledku)

Zprovozneni je sloziteji u FIO, musis tam dvakrat zajit osobne - jednou zalozit ucet, za 20 dnu si pak vyzvednout kartu. U Mbank se da vse zvladnout pres inet, kuryra a postu.
    > ano. nicméně vzhledem k dlouhodobé následné zkušenosti, kterou s fiem mám, je toto zanedbatelná "oběť"

Jinak je to dost podobne. Tudiz pro prumernyho cloveka je asi lepsi Mbank, pokud nekdo nejak i podnika do zahranici treba a potrebuje zahranicni prevody, tak je lepsi FIO. A nebo klidne oboje - nestoji to mesicne ani korunu.
    > přesně tak. jen bych dodal, že zatímco mbanka se dlouhodobě "zhoršuje", fio zůstává stejné anebo se zatím zlepšuje. což ale nic neříká o tom, jak to bude zítra. proto zatím oboje a soukromě malounko do budoucna sázím víc na to fio - čiré doufání.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    YNZA: ja jsem magor, kde neni nula, tam me to znervoznuje :o)
    YNZA
    YNZA --- ---
    neni lepsi tam mit kilo jako nafurt? :)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    pls jak funguje to penalizovane dostani se do minusu? mi se to stalo uz parkrat (nejake ty halire vetsinou.. bud dik pozde strhnute dani z uroku, nebo u paypalu se blokla nejaka castka, ale strhla nakonec vetsi)
    nikdy ale jsem zadny poplatek za toto nedostal.. tam existuje jakasi tolerance?
    ATAN
    ATAN --- ---
    Potvrdi mi mbank na pobocce vypisy z uctu?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    mBank garáž fakt nemá chybu :-D nezaplatit ani včas za životně důležitou doménu :-( Teď už chápu, že je malej zázrak, že to vůbec nějak funguje...
    YARIN
    YARIN --- ---
    asi nejaka nocni odstavka... nicmene neudelala radost. to sou holt nevyhody obracenyho biorytmu...
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    YARIN: nn
    YARIN
    YARIN --- ---
    funguje vam prihlaseni...?
    HAYES
    HAYES --- ---
    samozrejme, ze ne! jsem blbej, sypu si popel na hlavu... diky
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    HAYES: a tys to tam měl? Já na emax+ mám možnost jen zadat předdefinovaného příjemce (což mám běžný účet) a na něj posílat peníze. Přímo "platební příkazy" mám jen u mkonta.
    HAYES
    HAYES --- ---
    v i-bankingu mi zmizela moznost Provest prikaz u uctu eMax+ a ja ted nemam moznost, jak si prevest penize na normalni ucet...wtf? mrknete se nekdo, jestli jste na to stejne... diky
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: To mi připomíná, že v Americe při použití on line terminálu po mně chtěli podpis až při vyšší částce. Tedy obrana tomu, aby člověk musel ten podpis nebo PIN dávat každou chvíli. Pokud mi někdo ukradne kartu, tak takhle bouchne jen pár stovek. Když může odpozorovat PIN v jídelně, tak o několik řádů více.
    NYX
    NYX --- ---
    KOC256: zadavat heslo pred cizima lidma mi prijde byt teda jako PODSTATNE vetsi prohresek nez zvolit si silne heslo a to nemenit ;-)

ale nechame toho, jsme tu ot :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NYX:
    jde mi prave o to okoukavani hesel... dneska si kolega vsiml prvnich dvou znaku, za tyden poslednich dvou... jasne ze to je extrem aa nemyslim si ze menit kazdy tyden je OK ale proste vynucena zmena hesla co pul roku zase tak obtezujici nebude
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam