• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    YNZA: nevím, na co narážíš? u mě vše v normálu... Intercon je firma, která dělá (mimo jiné) CMS webu a třeba formuláře žádostí (nikoliv IB).
    YNZA
    YNZA --- ---
    to zas vyprsela domena?
    YNZA
    YNZA --- ---
    a http://www.intercon.pl to ma bejt zas co?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    E2E4:
    tady nekdo zaspal dobu :)
    Urok u eMax+ je nizky uz par mesicu a jen kdyz dosahnes nejake hranice utraty placene kartou tak ti daji narok zvednout urok... zbytek si domysli...
    E2E4
    E2E4 --- ---
    Rozumím tomu dobře, že na eMax Plus je úrok jen 0.5 procenta, a 2 procenta když si aktivuju tu jejich akci? Co to znamená, že prodají moje osobní data a z těch pak zaplatí úroky, ovšem s měsíčním zpožděním ?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    AAHHWISEGUY: Základní údaje o pojištění
    Pojištění je platné po celou dobu platnosti karty
    Pojištění lze kdykoli zrušit přes mLINKU, nelze jej však následujících 12 měsíců obnovit
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    nevedel by nekdo jak zrusit pojisteni proti zneuziti karty? mama ma kartu, ze ji to jen lezi v supliku a nepouziva ji, takze mi prijde zbytecny aby platila cca 20,- mesicne za neco co absolutne nepouziva. chtel jsem to zrusit v IB, ale nepodario se mi to tam najit. predem diky moc za radu.
    NELDE
    NELDE --- ---
    CRANK: Dělal jsem něco podobného kolem hypotéky - rušil kreditku a žádal o novou. A neplatil žádný poplatek za změnu (-;

BUNDA: To je také něco jiného, limit je dán posouzením bonity. Tarif je jen atribut. Pokud je to v ceníku, tak by to jí mělo.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: to ještě neznamená, že to jde. Kdo chtěl navýšit limit také musel vypovědět a požádat znovu. Polský matrix má polská pravidla :-D
    CRANK
    CRANK --- ---
    NIGHTHUNTER:
    NELDE: Jo. Ale před změnou musíš splatit celý dluh, počkat 3 měsíce na zrušení karty a vystavení nové.

Alespoň tak mi to vysvětlovali na mLince když jsem potřeboval úvěr jinde, kde mi ho nechtěli dát, kvůli tomu, že jako majitel kreditní karty jsem považovanej za prakticky zadluženého.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Sazebník říká: p) změna typu tarifu karty 150 Kč
    NELDE
    NELDE --- ---
    NIGHTHUNTER: Já tedy žil v tom, že to změnit jde. Zkoušel jsi volat na mLinku?
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    Také používám kreditku a když jsem ji zakládal, tak jsem zvolil variantu s vysokým úrokem, ale bez poplatků. Potom však přišlo období, kdy jsem ty peníze potřeboval a nemohl hned splatit, takže jsem skoro rok splácel každý měsíc kolem 5000,- kč a z toho přes 800,- Kč šlo jen na úroky. V internetbankingu nebyla (není?) možnost ten typ změnit, takže bych asi při zakládání trochu víc počítal a snažil se zhodnotit svou finanční situaci na delší období (bohužel exekuci ve výši skoro 100.000,- Kč za půjčených 12.000 před xx lety si nenaplánuješ a přijde v době, kdy už jsi přesvědčen o tom, že máš všechno splaceno). Teď už mám i kreditku doplacenou a používám ji jen tak, abych ji kdykoliv mohl doplatit převodem z jiného účtu - nějaké peníze na běžné nákupy mám na mKontu, něco ve FIO, většinu na eMaxu, spořím na eMax Plus. Když potřebuju platit něco většího, dám kreditku a před koncem bezúročného období to tam vrátím. Zůstává mi tak pěkná rezerva a nemusím si přehazovat peníze mezi účty a bankami před každým nečekaným větším nákupem.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ATAN: používám ji od úplného začátku fungování mKreditek a jsem v zásadě spokojený (párkrát už se jako rezerva hodila). mám samozřejmě tu variantu zdarma + vysoký úrok při nesplácení, ale zatím jsem ji nesplatil jen jednou (omylem).

nastavil jsem si 100% automatickou splátku, a i když zapomenu převést peníze z eMAX plusu na mKONTO (párkrát se stalo), mezi devátou a desátou večer mi přijde SMS o minimální splátce... když pak ručně doplatím zbytek do půlnoci, tak stále úroky neplatím. ten jeden případ byla situace, kdy už jsem byl v devět docela na káry a neměl jsem sílu ani vůli s tím něco dělat :)
    ATAN
    ATAN --- ---
    THEFISH:
    NELDE: diky!
    THEFISH
    THEFISH --- ---
    ATAN: záleží na tom, jaký budeš mít tarif. jedna je bezplatná, o to vyšší je na ní ale úročení. viz: http://www.mbank.cz/osobni/mkreditky/#tabs=1
    NELDE
    NELDE --- ---
    ATAN: Jsou tři varianty podle úroků a ročního poplatku. Já mám tu, kde je 0,- poplatku a 23,8% úroků. Optimální pokud si nechceš půjčovat. Já mám hypotéku s bilančním účtem a tahle kreditka mi vlastně vydělává něco málo na úrocích.
    Jen doporučuji si nastavit nulové výběry z bankomatu (už jsem z ní vybral omylem cash) a nějaký připomínač na splacení částky.
    ATAN
    ATAN --- ---
    pouzivate mkreditku? kdyz si ji vyridim a nebudu pouzivat bude me to neco stat? kdybych to mel jen jako zalozni zdroj penez.
    LABARCHA
    LABARCHA --- ---
    KAREN: ZUPA!! dik :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam