Také používám kreditku a když jsem ji zakládal, tak jsem zvolil variantu s vysokým úrokem, ale bez poplatků. Potom však přišlo období, kdy jsem ty peníze potřeboval a nemohl hned splatit, takže jsem skoro rok splácel každý měsíc kolem 5000,- kč a z toho přes 800,- Kč šlo jen na úroky. V internetbankingu nebyla (není?) možnost ten typ změnit, takže bych asi při zakládání trochu víc počítal a snažil se zhodnotit svou finanční situaci na delší období (bohužel exekuci ve výši skoro 100.000,- Kč za půjčených 12.000 před xx lety si nenaplánuješ a přijde v době, kdy už jsi přesvědčen o tom, že máš všechno splaceno). Teď už mám i kreditku doplacenou a používám ji jen tak, abych ji kdykoliv mohl doplatit převodem z jiného účtu - nějaké peníze na běžné nákupy mám na mKontu, něco ve FIO, většinu na eMaxu, spořím na eMax Plus. Když potřebuju platit něco většího, dám kreditku a před koncem bezúročného období to tam vrátím. Zůstává mi tak pěkná rezerva a nemusím si přehazovat peníze mezi účty a bankami před každým nečekaným větším nákupem.