• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SAMMAEL: boha jeho... je to na webu docela jasně napsané!
    Platební karta Visa Classic k osobnímu účtu mKONTO
    http://www.mbank.cz/osobni/mkonto/karta-visa-classic.html

Ano, jde s ní platit on-line, limity lze nastavovat s okamžitou platností, zvlášť pro internet i pro ostatní kanály!
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SAMMAEL: ano, ano.
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    Prohledávám to tu a němohu najít, takže dva dotazy:
    1) Lze kartou od mBank platit přes internet?
    2) Lze kartu od mBank zamknout? Nebo nastavit limit 0,- což je totéž?
    NELDE
    NELDE --- ---
    ATAN: To si určuješ sám. Doporučuji podle data výplaty - tak aby až ti bude končit bezúročné období, tak abys byl po výplatě. Plus pozor na větší platby v okolí - kolem víkendu se ti to náhodou sejde na stejné datum a kreditka jde jako poslední.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    jj to jsou mBank proklamované jednoduché podmínky jasné všem :-D
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    MRTVY_KENNY: už jsem si asi poposedla.... Plaby kartou 3600 zajišťujou 2 výběry zdarma, takže když udělám 3 výběry, ten jeden se mi na účtě objeví jako poplatek v DALŠÍM měsíci.
    Takže v květnu můžu vybrat až 3x a v červnu mi nenaúčtujou za výběr NIC.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    6,5 tisice jsi utratila v kvetnu, tzn to mas na vybery taky v kvetnu.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    XMARGE: tech 9kc je za ten jeden vyber v dubnu. (a tech 9kc v dubnu mas za ten jeden ze tri z brezna, pze tou platbou 3600 jsi tehdy umazla jen dva)
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    MRTVY_KENNY: No to by odpovídalo.. Ale PROČ mi v květnu strhli 9 Kč za ten výběr, když jsem platila kartou 6,5 tisíce?!
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ano, ja se do toho nakonec taky zamotal . :)

takze
    XMARGE:
    v únoru platby kartou 5400 a žádný výběr z bankomatu. tzn prosvihlas 3 volne výběry zdarma na UNOR.
    březen platby kartou 3600, 3 výběry, žádné poplatky. Plaby ti měly zajistit 2 výběry z BREZNA.
    Duben plaby 1200, 1 výběr, poplatek 9 Kč. Platby z dubna se vsechny budou zpoplatnovat.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Já nevím, četli jste si vůbec ty informace? Podívejte se do FAQ a je to tam napsané jasně - je to na DANÝ měsíc, ne na příští...

Otázky a odpovědi (FAQ)
    http://www.mbank.cz/informace-k-produktum/faq-otazky-a-odpovedi/?category=145
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    MRTVY_KENNY: mně to stále nějak nevychází..
    v únoru platby kartou 5400 a žádný výběr z bankomatu. To by mělo zajistit 3 výběry zdarma na březen.
    březen platby kartou 3600, 3 výběry, žádné poplatky. Plaby by měly zajistit 2 výběr v dubnu.
    Duben plaby 1200, 1 výběr, poplatek 9 Kč. Platby na další měsíc nezajistí žádný výběr.
    A v květnu mám zatím plaby 6500, 1 výběr a poplatek 9 Kč.

Dle tvé teorie mi tedy nevychází ten poplatek v dubnu, protože jsem vybírala 1 a z minlýho měsíce jsem měla mít zadarmo výběry 2.
    ATAN
    ATAN --- ---
    podle ceho se obvykle urcuje, kdy je pro me vhodne mit den skonceni zuctovaciho cyklu u mKreditky?
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    jeste jinak: ja v kvetnu jeste nevybral nic a dneska tam mam taky poplatek 9kc.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    XMARGE: nene, je to zpetne. jak rikam. v dubnu ti strhavali za vybery z brezna. tzn ted ti strhli za vybery z dubna.

jelikoz dik tem platbam kartou mas nejake vybery zdarma, musi pockat do konce mesice, kolik na tom udelas. a podle tohoto ti vyuctujou poplatky za vyber z bankomatu (logicky nasledujici mesic).
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    MRTVY_KENNY: V dubnu jsem měla jeden výběr a za ten si strhli po pár dnech těch 9 Kč..
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    XMARGE: imho normalni bordel spojenej s tema datama zuctovani - tzn. pri vyberu z bankomatu po 7.5. by to nestrhli... takhle akorat 6.5. tam bylo sice tech 6500 blokovanych, ale nestrzenych jeste z uctu, takze se to jakoby jeste nepocita k tomu "kreditu" na vybery zdarma
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    XMARGE: podle me to neni za vyber z 6.5. ale za nejaky zauctovany v dubnu.. nebo se neco zmenilo? ja mam za to, ze ty limity se pocitaji v ramci mesice, tzn kdyz prvniho vyberu, tak mi nemuzou strhavat poplatky, protoze nevi, jaky objem plateb budu do konce mesice mit..
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    Prosím vás, chápete někdo systém placení za výběr z bankomatu? Až do dneška jsem s tím neměla problém, většinou platila kartou ty 4000 a měla tři výběry zdarma, takže se mi nikdy nic nestrhlo. Minulý měsíc jsem platila kartou asi jen 1000 a jeden výběr, který proběhl, jsem měla zpoplatněný 9 Kč. Doteď OK. Ale tento měsíc to nechápu.
    04-05-2011 (zúčtováno 07-05-2011) proběhl nákup kartou po internetu za 6500 Kč.
    06-05-2011 (zúčtováno 08-05-2011) proběhl výběr z bankomatu.
    Dnes (11-05-2011) si banka strhla 9 korun za ten výběr z 6.5.2011. Co to sakra je? I ve zprávách mám, že mám 3 výběry zdarma...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    YNZA: nevím, na co narážíš? u mě vše v normálu... Intercon je firma, která dělá (mimo jiné) CMS webu a třeba formuláře žádostí (nikoliv IB).
    YNZA
    YNZA --- ---
    to zas vyprsela domena?
    YNZA
    YNZA --- ---
    a http://www.intercon.pl to ma bejt zas co?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam