• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ISATAG: tak si to zablokuj a odblokuj před cestou a počítadlo se vynuluje :-D
    ISATAG
    ISATAG --- ---
    Hmm.. no to je blby. Ja to prasim docela casto a na podzim jedu do zahranici.. Jestli se mi to blokne zrovna tam tak nevim jak budu volat do cech na mLinku..
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    BUNDA: tahle funkce je fakt super, taky uz se mi prihodila, nastestesti to slo pres linku (kterou jsem si pro jistotu taky zablokoval, protoze kdo si to ma pamatovat) a oni se me zeptali na par podrobnosti ze smlouvy, zavolali mi zpatky na telefon uvedeny pro transakce a pak mi to odblokovali. Na jednu stranu ty pozadovane informace tipne kdokoliv z blizke rodiny, a muze se dostat na ucet, na druhou jsem byl rad, ze mi to odblokli. kazdopadne stejne jako povinna zmena hesla co 3 mesice co mam v praci (s nemoznosti opakovani asi 3 hesel po sobe a stejnych znaku na stejne pozici) i tohle nacitani spatnych loginu nakonec samo IMHO vytvari bezpecnostni diru.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    MRTVY_KENNY: pokud máš aktivní email pusch tak v historii můžeš dohledat počet špatných loginů, ale pozor tuším, že je historie omezená na nějakou dobu takže v praxi to asi neklapne.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: vyresetuješ bloknutím (úmyslně zadat 3x špatně) a odblokováním pomocí mLinky (automat), ale chce to pamatovat si heslo na mLinku :-)
    ADITU
    ADITU --- ---
    NELDE: ne
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: A neresetuje se to při změně hesla? Už tam pár zářezů mám (odhaduji tak aspoň 10 za těch pár let).
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    jtak.. tak to mozna. uz jsem zapomnel, jak se to tu probiralo. moc sikovna vecicka :))
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    MRTVY_KENNY: pozor těch 50 se počítá od založení účtu. Tj když se 2x spleteš a po třetí ok tak se nic neblokuje, ale tohle počítadlo si připsalo 2 body a později se k nim načítá. Takže jednoho dne se zablokuje už při prvním špatném pokusu.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    BUNDA: to je blbost, mozna tak pateho maximalne (spis tak 3.?). tak nevim, zajimave.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    MRTVY_KENNY: náhoda... tipnu, že jsi pravě docílil 50-tého špatného zadaní hesla a proto blokace.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    vcera pri platbe mi dik zustatku neprosla 2x platba a dneska jsem se chtel zalogovat do netbankingu a plivlo to na mne, ze je zablokovano. uz mam odblokovano, ale to nejak souvisi?
    NELDE
    NELDE --- ---
    NIGHTHUNTER: Zřejmě si to ještě nevyžádala banka od které byl termínál (-;
    NELDE
    NELDE --- ---
    ZONICEK: Není to divný - klasický pohled transakční vs. účetní. Poslali požadavek (transakci) a po něm storno. V blokacích se to nezobrazí, protože už to není platná transakce, ale do účetnictví to jde.
    HARALD
    HARALD --- ---
    PEJR: Blbost. Zpracovani transakci kreditek a debetek je naprosto identicky.
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    PEJR: mam normální kreditní od mBank - černou se zlatou rybkou... normálně se to zaúčtovalo vždycky do třech dnů (nebo chápu víkend a státní svátky), ale tohle mě trochu překvapilo...
    PEJR
    PEJR --- ---
    NIGHTHUNTER: prej záleží jakou máš kartu, u některejch to je hned, u některejch to trvá tejden i dýl, než to vynulujou... debetní jsou pomalejší, kreditní jsou hned...
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    Já teď sleduju, že benzín, co jsem zaplatil v pondělí 20.6. kreditkou, mám i teď v pátek ještě stále v nezaúčtovaných operacích a nemůžu tak doplatit kreditku - jasně, že to nespěchá, ale trochu mě to překvapilo, protože šlo o normální benzínku v Praze, žádný zahraničí. :-)
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    FESTER:
    To chápu, ale vždycky když cokoliv kdekoliv platim, tak bych to měl mít vidět v Blokace a nezaúčtované transakce ne?
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    a už uplně je dle mého divný, že 19.6 to zažádal, 21.6 strhnul a zobrazilo se to až cca před hodinou (protože jsem to před 2 konroloval) takže až 23.6
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam