• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    HARALD
    HARALD --- ---
    PEJR: Blbost. Zpracovani transakci kreditek a debetek je naprosto identicky.
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    PEJR: mam normální kreditní od mBank - černou se zlatou rybkou... normálně se to zaúčtovalo vždycky do třech dnů (nebo chápu víkend a státní svátky), ale tohle mě trochu překvapilo...
    PEJR
    PEJR --- ---
    NIGHTHUNTER: prej záleží jakou máš kartu, u některejch to je hned, u některejch to trvá tejden i dýl, než to vynulujou... debetní jsou pomalejší, kreditní jsou hned...
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    Já teď sleduju, že benzín, co jsem zaplatil v pondělí 20.6. kreditkou, mám i teď v pátek ještě stále v nezaúčtovaných operacích a nemůžu tak doplatit kreditku - jasně, že to nespěchá, ale trochu mě to překvapilo, protože šlo o normální benzínku v Praze, žádný zahraničí. :-)
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    FESTER:
    To chápu, ale vždycky když cokoliv kdekoliv platim, tak bych to měl mít vidět v Blokace a nezaúčtované transakce ne?
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    a už uplně je dle mého divný, že 19.6 to zažádal, 21.6 strhnul a zobrazilo se to až cca před hodinou (protože jsem to před 2 konroloval) takže až 23.6
    FESTER
    FESTER --- ---
    to je normalni takzvany hold na account
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Tak strhnutí kartou šlo normálně.
    Akorát je divný, že mám teď na účtě:
    19-06-201121-06-2011
    PLATBA KARTOU HOTEL ALESSANDER /MILANO -0,25 CZK
    a hned pak:
    19-06-201121-06-2011
    POS VRÁCENÍ ZBOŽÍ HOTEL ALESSANDER /MILANO 0,25 CZK

V historii transakcí se to ukázalo až teď a 5 dní to dle mého mělo být v blokacích, ale nebylo tam nic (sleduji to) a je tam pořád akorát globus.

Takže se může stát, že si někdo blokne částku (teď 0,25) a neuvidim to, až do té doby, co to opravdu strhne?

To je dost divný :(

VXP
    VXP --- ---
    NIGHTHUNTER: vsak samozrejme ze musis mit ucet vedeny v EUR, USD pokud chces nekterou z techto men pouzivat :)

v opacnem pripade je to v podstate prevod + ulozeni v CZK
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    VXP: ani tam to není tak jednoduché, chtěl jsem si vložit Eura na svůj účet ve FIO, ale řekli mi, že bych musel mít účet vedený v Eurech...
    VXP
    VXP --- ---
    FRANCIMOUR: ne, fio :)
    FRANCIMOUR
    FRANCIMOUR --- ---
    Dobrý den,
    dotaz da se na Mkonto ukládat eura?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    GOR: Protoze zrovna v Anglii existuje Visa Debit. Jiny produkt. U nas se tomuto produktu nekdy rika V Pay.

A jeste k tem clearingovejm systemum, jak jsem o tom psal nize, tak tady v tom clanku na Wikipedii to je trochu nastineno:

Visa and MasterCard debit cards are more widely accepted in the UK and internationally than Maestro, as both use either the Visa or MasterCard clearing systems for card payments. (LINK is used for domestic UK Debit Card ATM transactions).
    GOR
    GOR --- ---
    NELDE: No a jak bys pak vysvetlil, ze easyjet rozlisuje kreditni a debetni VISU vysi poplatku? Nejak to "poznat" asi jde...
    MALKE
    MALKE --- ---
    NELDE: Nechci příliš polemizovat, neb se v tom nevyznám, ale když si někdo cvičně zablokuje sumu (tuším korunu nebo tak) a pak mi přijde mail, že karta není kreditní, a tudíž ji nelze použít, předpokládám, že tím chce říct, že zjistil, že karta není kreditní.

Ale možná je to jinak, co já vím.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ZONICEK: podle mě je pravděpodobnější, že bys to v IB vůbec neviděl.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    NELDE: To se lisi hotel od hotelu. Nektere to delaji, vetsina to nedela. Za ta leta, co jezdim po svete jsem poznal par set, ne-li tisic hotelu, takze mam dostatecne velky reprezentativni vzorek. A nejde ani tak o sluzby te banky, ale o konektivitu mezi siti poskytovatele toho terminalu a siti one banky. Jako jestli v realnem case dokaze sit banky odpovedet na dotaz z te ktere konkretni site.

ZONICEK: Tezko rict. Zalezelo by na tom, kde se ten pozadavek zasekne. Budto se zasekne uz na ceste do tve banky, takze ona se vubec nedozvi, ze se po ni neco chtelo. Nebo se zasekne na ceste z tve banky k cizi a pak tva banka sice penize rezervuje, ale cizi uz o tom nevi. Ale fakt to neres, to jsou drobnosti. Jeste nikdy se mi nestalo, ze by mi zrusili rezervaci kvuli tomu, ze jim nefunguje karta. Vzdyt by byli sami proti sobe.
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Ale i kdyby ta karta "nefungovala"... uvidim to v notifikacích? Nebo to se taky nedá říct?
    NELDE
    NELDE --- ---
    MAKROUSEK: Není pravda - hotely obvykle dělají rezervaci částky na tvé kartě (zároveň tím ověřují pravost a platnost).

MALKE: Měl jsem kdysi dávno problém s debební kartou ČS v Amsterdamu. Z bankomatu jsem vybral peníze a v hotelu mi ji nevzali. Žádné řeči o debetní/kreditní - prostě jim nefungovala na tu rezervaci. Naštěstí jsem měl hotovost, tak jsem platil dopředu. Myslím, že to že daná karta nefungovala, nemělo souvislost s debetností, ale s typem karty, resp. služeb, které banka přes ni nabízí. Některé karty vydané českými bankami nejsou standardní karty.
    Jinak email - "this is not a credit card" neříká, že to je debetní karta (a proto nešla užít), ale že jim nefungovala.
    MALKE
    MALKE --- ---
    ZONICEK: Jo. Ale partner té kamarádky přes to rezervoval s debetkou a problém neměl, takže nevím, podle čeho to tahají slosování, jenom zkrátka že nám se to nepovedlo.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ZONICEK: Z vlastni zkusenosti - jednu noc nikdo neresi. Kor v Italii, tam budes rad, kdyz te neposlou do hotelu naproti nebo v jine vesnici. Ale treba se pletu a Italove vstoupili do sebe, kdyz vidi, jaky jsou Rekove bordelari.
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    MAKROUSEK:
    Tak uvidim, co se stane. všude je to na jednu noc, tak budu doufat, že se nikdo nebude pokoušet to blokovat a pokud ano, tak to snad projde.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam