• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    YNZA
    YNZA --- ---
    MALAMUT: aha 40 bankovek, to sem potreboval vedet, diky
    MALAMUT
    MALAMUT --- ---
    YNZA: pokud je máš na účtě a máš nastaven limit na kartě a je dost peněz v bankomatu, tak jo :-) já takhle vybíral po 80k, což je limit, max 40 bankovek
    YNZA
    YNZA --- ---
    mozna blbej dotaz sem, ale da mi z mkonto karticky bankomat 35k naraz?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    PISTA1: a) to nikdy nevis. U kazdeho chce papiry jine. V zasade ty spolecne jsou vypis z katastru, oceneni baracku, smlouva o smlouve budouci se znenim budouci kupni smlouvy, potvrzeni o prijmu, pripadne danove priznani. Ale pak uz se to ruzni pripad od pripadu. A priprav se, ze 50 kilometru absolvujes nejmene trikrat, ctyrikrat kvuli jednomu papiru.
    b) Zalezi na tom, jak se dohodnete. Rozumne je, aby to banka poslala na navrh zapisu do katastru do notarske uschovy, odkud to prodavajici dostane, jakmile bude zapis v katastru potvrzen.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Kupuju baracek a budu si brat hypoteku a chtel bych se zeptat
    a) - co vsechno po me bude banka pozadovat za dokumenty, (mam to 50km tak abych nejezdil kvuli jednomu papiru zbytecnene sem tam)

b) - jak probiha prevod penez, dostanu je ja na ucet nebo se posilaj primo prodavajicimu? (200 budu mit svych a 600 bych chtel od banky)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ISATAG: akorát cena za hovor dle tvého tarifu.
    ISATAG
    ISATAG --- ---
    BUNDA: A je za to nejaky poplatek?
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    HELVETE: ptal se na cislo klienta, jmeno, pak rodne cislo a bezpecnostni otazku. nevolal jsem z kontaktniho telefonu a ptal se jeste na tohle cislo. to bylo myslim vsechno..
    kazdopadne jinak to asi nejde, kdyz zapomenes svoje osobni heslo, musi se ptat na obecnejsi veci..
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ISATAG: tak si to zablokuj a odblokuj před cestou a počítadlo se vynuluje :-D
    ISATAG
    ISATAG --- ---
    Hmm.. no to je blby. Ja to prasim docela casto a na podzim jedu do zahranici.. Jestli se mi to blokne zrovna tam tak nevim jak budu volat do cech na mLinku..
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    BUNDA: tahle funkce je fakt super, taky uz se mi prihodila, nastestesti to slo pres linku (kterou jsem si pro jistotu taky zablokoval, protoze kdo si to ma pamatovat) a oni se me zeptali na par podrobnosti ze smlouvy, zavolali mi zpatky na telefon uvedeny pro transakce a pak mi to odblokovali. Na jednu stranu ty pozadovane informace tipne kdokoliv z blizke rodiny, a muze se dostat na ucet, na druhou jsem byl rad, ze mi to odblokli. kazdopadne stejne jako povinna zmena hesla co 3 mesice co mam v praci (s nemoznosti opakovani asi 3 hesel po sobe a stejnych znaku na stejne pozici) i tohle nacitani spatnych loginu nakonec samo IMHO vytvari bezpecnostni diru.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    MRTVY_KENNY: pokud máš aktivní email pusch tak v historii můžeš dohledat počet špatných loginů, ale pozor tuším, že je historie omezená na nějakou dobu takže v praxi to asi neklapne.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: vyresetuješ bloknutím (úmyslně zadat 3x špatně) a odblokováním pomocí mLinky (automat), ale chce to pamatovat si heslo na mLinku :-)
    ADITU
    ADITU --- ---
    NELDE: ne
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: A neresetuje se to při změně hesla? Už tam pár zářezů mám (odhaduji tak aspoň 10 za těch pár let).
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    jtak.. tak to mozna. uz jsem zapomnel, jak se to tu probiralo. moc sikovna vecicka :))
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    MRTVY_KENNY: pozor těch 50 se počítá od založení účtu. Tj když se 2x spleteš a po třetí ok tak se nic neblokuje, ale tohle počítadlo si připsalo 2 body a později se k nim načítá. Takže jednoho dne se zablokuje už při prvním špatném pokusu.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    BUNDA: to je blbost, mozna tak pateho maximalne (spis tak 3.?). tak nevim, zajimave.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    MRTVY_KENNY: náhoda... tipnu, že jsi pravě docílil 50-tého špatného zadaní hesla a proto blokace.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    vcera pri platbe mi dik zustatku neprosla 2x platba a dneska jsem se chtel zalogovat do netbankingu a plivlo to na mne, ze je zablokovano. uz mam odblokovano, ale to nejak souvisi?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam