• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    Koukam ze ti sasci zrusili mbilans....hezky....asi jedina vyhoda proti konkurenci
    VANEK
    VANEK --- ---
    MEDAN: To lze říct o kterékoli bance.
    MEDAN
    MEDAN --- ---
    R6ANDREW: lol :o) tak bez jinam, kdyz si myslis, ze to bude lepsi... btw. 35,- neni zatajena informace. jen sis asi neprecetl sazebnik.
    NELDE
    NELDE --- ---
    MRTVY_KENNY: Když má 4+ výběr nebo 1+ u disponenta.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    jaky poplatek 35 za bankomaty?
    NELDE
    NELDE --- ---
    R6ANDREW: Ehm, u jiné banky bys za stejnou službu platil více. A vztekat se, že musíš platit za hovor a mLinku mi přijde trochu přehnané.
    Osobně jsem platil poplatek dvakrát - oboje svojí vlastní blbostí.
    Jediné, co mě štve (u všech bank) je, že poplatek by ti měl být sdělen před užitím služby. Tedy pokud třeba vybíráš v bankomatu, tak by ti měl bankomat sdělit, jaký poplatek za to bude.
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    Zcela upřímně jsem z mBank zhnusen. Nalákali lidi na bankovnictví zdarma, a nastavili si po nějaké době tak vychcané poplatky, že lidi pořád něco platí..a když už ne bance, tak musim platit telefon za odblokování účtu po 50. spleteném heslu a ještě čekat, než skončí svátky, protože heslo k mLince je po letech bůhvíkde založené..O tuhle službu nemám žádný zájem, ale zrušit nejde, takže budu platit příště zase.. Místo fundovaných rad z helpdesku dostáváte jen zkopírované pasáže z pravidel a to ještě tak, že na původní dotaz neodpoví zcela a zatají mi poplatek 35 Kč za bankomaty..
    Prostě hnus, ale asi momentálně nejlevnější v Čechách, že?
    NELDE
    NELDE --- ---
    NIGHTHUNTER: mBank pro zahraniční výběry moc není kvůli kurzům. Nicméně po Čechách je dobrá.
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    DARUMA: a je velkej problém zřídit si účty u obou? U Fia bych si zjistil podrobnosti o účtu vedeném v Eurech, mBank by se pak dala využít třeba na výběry z bankomatu v zahraničí, kreditku, eMax Plus...

Jednoznačný doporučení asi nebude, ale s přístupem k internetu není problém starat se o 2 účty "bez" poplatků ;-)
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Když si potřebuji pravidelně posílat peníze ze zahraničí na český účet, mám jít raději do Fia než do mbank?
    YNZA
    YNZA --- ---
    coz se nevejde skoro nikdo
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    NELDE: Jasne, nekdy to stihnou i do mesice. Ale rozhodne se mi zatim nikdy nestalo, aby to bylo do tydne. A jasne, kazda banka by MELA byt schopna poslat ten seznam dokumentu. Problem je, kdyz se clovek nevejde do nejake jejich tabulky. To pak ten hodnotitel "ma pravo" si vyzadat cokoli jineho, co jej prave napadne.
    NELDE
    NELDE --- ---
    MAKROUSEK: V mBank mi vyřídili hypotéku rychleji. Ale chtěli příslušné dokumenty - hlavně odhad, návrh kupní smlouvy, potvzení o přijmech a výpisy z běžného účtu. Plus smlouva o pojištění vinkulovaná v prospěch banky. Nicméně každá banka by měla být schopna poslat seznam dokumentů, které budou potřeba, emailem.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    VANEK: Prave. Nekde. Ja si zarizoval hypoteku uz sestkrat na ruzne byty u ruznych bank. A tak ruzne po me chteli: vypis s uveroveho registru CBCB, vypis ze Solusu, original odhadu, potvrzeni o zamestnani, souhlas se zpracovanim osobnich udaju, vypis z bezneho uctu za poslednich x mesicu, vypis z uveroveho uctu za poslednich x mesicu, smlouva o pojisteni nemovitosti, smlouva o urazovem pojisteni a my favourite z posledni hypoteky, kterou jsem resil, plna moc me ucetni, ze mohu podavat danove priznani az v cervnu (tohle byla legrace, protoze jsem samozrejme original nemel, tak jsem obrazil bernak, socialku a pojistovnu, nez jsem narazil na nekoho, kdo mi ten original pujcil). A tohle byly dokumenty spojene se mnou osobne.

Pokud bych do prijmu zahrnoval treba primy z pronajmu, tak by to chtelo jeste dalsich x dokladu. Takze ono je to fakt pripad od pripadu.

Jo a prumerna delka zpracovani hypoteky je presne sest tydnu od pocatecniho dotazu. Ony ty banky jsou chytry, natahujou to, protoze vedi, ze kdyz to natahnou, tak uz jim zakaznik neodejde, bude rad, ze to dostal takhle na konec.
    VANEK
    VANEK --- ---
    MAKROUSEK: Někde chtějí i výpisy z úvěrových registrů.
    YNZA
    YNZA --- ---
    MALAMUT: aha 40 bankovek, to sem potreboval vedet, diky
    MALAMUT
    MALAMUT --- ---
    YNZA: pokud je máš na účtě a máš nastaven limit na kartě a je dost peněz v bankomatu, tak jo :-) já takhle vybíral po 80k, což je limit, max 40 bankovek
    YNZA
    YNZA --- ---
    mozna blbej dotaz sem, ale da mi z mkonto karticky bankomat 35k naraz?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    PISTA1: a) to nikdy nevis. U kazdeho chce papiry jine. V zasade ty spolecne jsou vypis z katastru, oceneni baracku, smlouva o smlouve budouci se znenim budouci kupni smlouvy, potvrzeni o prijmu, pripadne danove priznani. Ale pak uz se to ruzni pripad od pripadu. A priprav se, ze 50 kilometru absolvujes nejmene trikrat, ctyrikrat kvuli jednomu papiru.
    b) Zalezi na tom, jak se dohodnete. Rozumne je, aby to banka poslala na navrh zapisu do katastru do notarske uschovy, odkud to prodavajici dostane, jakmile bude zapis v katastru potvrzen.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Kupuju baracek a budu si brat hypoteku a chtel bych se zeptat
    a) - co vsechno po me bude banka pozadovat za dokumenty, (mam to 50km tak abych nejezdil kvuli jednomu papiru zbytecnene sem tam)

b) - jak probiha prevod penez, dostanu je ja na ucet nebo se posilaj primo prodavajicimu? (200 budu mit svych a 600 bych chtel od banky)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam