• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    EMIS
    EMIS --- ---
    ADAMM: jj presne resil jsem to nekolikrat.
    Peti tisicove bankovky jsem nikde nepotkal, takze max tech 80K na jeden vyber. Navic se mi stavalo, ze jsem dvoutisicovky z bankomatu uplne vybral. Coz je mozna tim, ze jsme na malem meste. Kazdopadne uz vyber nenechavam na posledni chvili...

Jsou jeste pak bankomaty co pusti vic bankovek, ale to jsou nake tusim nebankovni a jsou asi jen v Praze. Navic nazory na ne se ruzni. Ale staci pohledat na netu je toho o tehle vyberech kupa.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VXP: problém je, že pětitisícovky už imho v žádných bankomatech nejsou. Cash Advance je v tomto případě dobré řešení. výběry jsou 40ks bankovek = 80 tisíc (dlouhodobě ověřená informace více lidmi na mFóru).
    VXP
    VXP --- ---
    FRANCIMOUR: bankomat ti muze vydat tusim 30ks bankovek, takze v 5 tisicovkach je to 150 tisic...

pripadne muzes s kartou provest v jakekoliv bance cash advance za 35,- kde ti vysazi jakou castku chces a proste ti ji strhnou z karty :)
    Sazebník bankovních poplatků
    http://www.mbank.cz/informace-k-produktum/sazebnik-osobni-finance/#tabs=5
    NELDE
    NELDE --- ---
    FRANCIMOUR: mBank nemá pokladnu, takže nejde vybrat přímo nic. Buď užít jinou banku, co má pokladnu nebo to brát v bankomatu na několikrát (jde nastavit vyšší limity) - jen je problém v omezeném počtu bankovek na jeden výběr u konrétního bankomatu a v poplatku za každý výběr.

Trochu pozor na zákon o praní špinavých peněz - nad jistou úroveň (tuším 20k EUR) je třeba platit nehotově.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    FRANCIMOUR:
    nejde vybrat ani 5kc... ja to udelal tak ze jsme to prevedl k nekomu kdo ma sporitelnu. ten ohlasil na pobocce ze bude chtit vybirat jisty den hodne penez a vybral to :)
    FRANCIMOUR
    FRANCIMOUR --- ---
    Zdravím, mám dotaz jak je to s výběry větší částky z účtu? Řádově ve stotisících? A jak čtu výše pokud dát více než 100t na eMAX plus úročení není...
    VANEK
    VANEK --- ---
    Hm: Fio má příjem GBP dvakrát dražší, ale možná je kurs (tuším standardní ČSOB) výhodnější; na http://www.zuno.cz/pomoc/uzitecne-informace/cenik/ tvrdí, že platby ze zahraničí jsou zdarma a dokonce ti i založí librový účet.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    WITTGENSTEIN: myslím, že se to na mFóru brzo objeví, imho lepší je FIO, Zuno, devizovky, ale klasické banky nikoliv.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ADAMM: A už někdo zkoumal, co se čistě na příjem čehokoli krom eur (dejme tomu liber) vyplatí víc?
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Přesně. Ono pokud člověk potřebuje zahraniční platbu častěji, tak půjde do něčeho speciálního.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Jinak právě s ohledem na zah. platby se dočkal updatu i kurzovní lístek.
    Cílem imho nebylo mít extra výhodné zah. platby (plus - SEPA platby budou následovat, takže eurové platby budou jistě výhodnější), ale odstranit to, co bylo mBank od spuštění vyčítáno "nejste plnohodnotná banka" a podobně.
    VANEK
    VANEK --- ---
    VXP: Za příchozí USD, GBP, PLN, HUF nebo CZK, pokud je nějakému nešťastníkovi pošlou mezinárodně; EUR jsou jen za 25 :-)
    VXP
    VXP --- ---
    KY_109: pokud ti k tomu nezridi ucet v USD/EUR, tak te oskubou na prevodech...

ve FIO mas za prichozi platbu 100,- ale mas ucty v EUR i USD :) http://www.fio.cz/docs/cz/cenik_bankovni_sluzby.pdf

a odchozi jsou levnejsi...
    KY_109
    KY_109 --- ---
    ADAMM: 49czk za prichozi? tak to vypada luxusne .. bezne platim kolem 400-500 za prijatou platbu z USA :o/
    VXP
    VXP --- ---
    ADAMM: ale ty ceny... ;)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    mBank spouští mezinárodní platební styk - Blog
    http://www.mbank.cz/blog/article,304,mbank-spousti-mezinarodni-platebni-styk.html

Mezinárodní platby spuštěny...
    EKONY
    EKONY --- ---
    MRTVY_KENNY: nepouzil, ted uz jo, stejne toho furt moc nevim, ale kdyz jsem kouknul na kurz EURa -prodej ted ve spořce a u Mbank, tak mi vyšlo 0,26 Korun ztráty na 1EUR v neprospěch mBanky..
    to při např 100EUR dělá 26 Kč
    Jelikož tam je pak ještě převod z EUR na cizí měnu (v mém případe NZ dolar), bude předpokládám další ztrátička, a ještě případné procentíčka jako intertransfer fee..
    takže jak tam někdo psal, asi fakt nic moc pro mimo EU region..
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    EKONY: filtr na slovo "kurz" jsi asi nepouzil, ale ver tomu, ze se to tu resi stokrat rocne
    EKONY
    EKONY --- ---
    mne by jeste k tem vyberum v zahranici zajimalo, jesi to nekdo sledujete, jaky je pouzivany kurz pro prevod men - jestli nahodou nebude takovy (decentne nevyhodnejsi), ze ten poplatek v tom bude krasne schovany
    dik za postrehy
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Ješté jedno malé uzavření k booking.com (debetní/kreditní karta) - mám tu debetku a vyžadují "kreditku". Z 6ti hotelů si jeden strhnul 0,01e a vrátil zpátky, ostatní to neřešili...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam