• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    DRAGON: jestli máš možnost využít skype, tak zavolej na mLinku a převeď to po telefonu. volej pražské číslo 246 017 777. ovšem pokud nemáš mLinku aktivní, tak je to blbé... můžu se ti zeptat ex-kolegů.

ale vidím to tak, že máš nejjednodušší, aby ti někdo z rodiny nebo kamarádů zatím ty peníze převedl s tím, že mu to ze spořáku vrátíš, až budeš zpátky.

jinak imho maličko zbytečné mít smsky na převod mezi vlastníma účtama, ale to je samozřejmě každého věc...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    prosimvas, mam dotaz.

jsem v indonezii a ztratil sem svou vodafone simkartu, na ktere mam nastaveno zasilani authorizacniho kodu. co muzu udelat, krome toho, abych se musel vracet do evropy, abych si penize presunul ze sporiciho na bezny ucet? stala se tu dopravni nehoda a ja za ni potrebuju uhradit vic nez mam na beznem.

co muzu podniknout aby to bylo mozne?

diky
    YNZA
    YNZA --- ---
    "během několika málo následujících týdnů" je velmi vtipna formulace, zvlaste pak ve spojeni s mBank
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    tak to prej jde pres linku....hmmm
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    to ja se stavim na pobocce...ale to overeni podpisu me desi, to nikdy nedam stejne
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    Kdyz chci zmenit tel. cislo na zasilani tak asi musim na pobocku ze...
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    ADAMM: Výběr typu karty tam nebyl, ale jestli jsou skutečně firemní a normální karta "jiné" jak jsem si myslel, tak je to vcelku jasné, s jedním systémem se to prostě dohodne, s druhým ne.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    CAIDEL: no v tomhle případě budiž :) kdybys to mohl hodit na mail - jan.valtera@cz.mbank.eu - kluci budou rádi za takhle "poctivý" testerský přístup / feedback.

Firemní mBank karty (tzv. žralok) jsou Visa Electron, klasická karta k mKontu je VISA Classic... nemohl tam být výběr typu karty?j
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    ADAMM: Předpokládám, že normální a firemní karty jsou buď každá vydávány trochu jinak, nebo že se u každé z nich bankomat dotazuje na autorizaci trochu jinak a jinde. Aneb není VISA jako VISA :)

Jinak s tím uživatelem ti i věřím, ale schválně jsem si to zkoušel ověřovat mnoha různými způsoby:
    - zůstatek mám řádově vyšší, než jsem chtěl vybrat
    - kolega vybíral přesně stejným způsobem, jakým jsem to zkoušel já
    - nevydávaly mi bankomaty jedné konkrétní sítě na několika různých místech
    - a v poslední řadě, závěrečný test byl jasný (na existenci nějakých případných transakčních limitů): zkusil jsem si ve větším městě opět vyzvednout peníze z téhle sítě bankomatu, opět to nešlo, přešel jsem o bankomat vedle k jiné síti a tam to normálně šlo.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    CAIDEL: tak to bych rád věděl, jaktože ti je jasné, čím to je... protože imho v 90% případů byl problém na straně uživatele (no offence, netvrdím, že to platí o tobě, ale fakt to tak bývá).
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    MAKROUSEK: Jj, já to znám, ale celkem mě to pobavilo přesně v téhle podobě (kdy určitý druh karet od mBank prošel a jiný ne...) Je mi i celkem jasné proč se tak děje, ale stejně to zaujme...
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    CAIDEL: Uz jsem se o tom rozepisoval nize. Je to loterie, jestli bude karta fungovat nebo ne. A predvidat se to neda. Treba ja mam ctyri ruzne karticky od tri ruznych bank, protoze kdyz cestuju, tak je celkem velka pravdepodobnost, ze alespon jedna fungovat bude.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    ADAMM: Mimochodem, zajímavost. Teď jsme byli ve Španělsku a jedna konkrétní síť bankomatů - bohužel pochopitelně ta nejrozšířenější i v malých vesničkách mi na mBank kartu odmítala vydat prachy. Pikantní bylo, že kamarádovi se vyzvednout podařilo, ač měl mBank - ale říkal, že má půjčenou nějakou firemní či co.

Lidi s kartami jiných bank v téhle síti vyzvedávali v pohodě a já u jiných bankomatů také.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    DRAGON: ale tak na to snad nic nepotrebujes ne? proste zadas prikaz k uhrade v EUR a ono mu to prijde v Kc, pokud tomu spravne rozumim...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ADAMM: ha, tohoto sem si nevsiml, tak v poradku, dekuji ti :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    CMLKA: jsem v Indonesii a stalo se mi asi 2x ze mi nevzali kartu protoze rekli, ze not accepted, podle mne spis ty pitomci s tim terminalem neumej, kdyz sem videl co s tim delaj :) jinak ATM vsude naprosto bez problemu.

ADAMM:ja sem asi fakt slepej, ale zadny how to tam nevidim :(
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VANEK: já myslím, že jsem docela dlouho vydržel a na nyxu ho dělám grátis dva roky :) a snažím se i tady o to, abych radil a nikoho nefuckoval... nemyslím, že bych za tu dobu tady moc lidí poslal do háje, ať už měli dotaz jakýkoliv. u DRAGON mě skutečně zajímalo, jak to hledal, že to nenašel (předal bych to pak dál do mBank, aby pouvažovali, jestli to neumístit třeba někam jinam).

CMLKA: výběry v zahraničí kartou fungují v bankomatech, co podporují karty VISA. v případě jiných zemí než v případě eurozóny platí cena podle sazebníku - http://www.mbank.cz/informace-k-produktum/sazebnik-osobni-finance/#tabs=5), čili 35 Kč při výběru pod 2500 CZK, při výběru nad není poplatek žádný. jak se ovšem nejen zde dlouhodobě probíralo, kurzy mBank nejsou příliš výhodné (přepočítávání ostatních měn mimo Euro nejprve na Eura kurzem VISA + 2% a následně podle kurzovního lístku mBank na koruny - viz: http://www.mbank.cz/informace-k-produktum/kurzovni-listek/ - ty kurzovní lístky pro další měny jsou právě pro zahraniční platby NIKOLIV pro karetní transkace). při výběru vysokých částek tak může být výhodnější karta jiné banky a to přestože je tam poplatek, protože kurzový rozdíl je větší.

Upozornění, že o zahraničních výběrech v té záložce není ani slovo, je trefná a dám to své bývalé kolegyni jako podnět k doplnění, díky.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    VXP: hledala jsem to zde, vybery z bankomatu a nejak mne ani nenapadlo, ze by to mohlo bejt i jinde http://www.mbank.cz/osobni/mkonto/#tabs=6 kdyz se ta zalozka jmenuje "vybery z bankomatu"
    VXP
    VXP --- ---
    CMLKA: nikde nenasla? a zkouselas to hledat? protoze tenhle dotaz opravdu patri do RTFM dotazu... http://www.mbank.cz/osobni/mkonto/karta-visa-classic.html#tabs=3

proste si vyberes z bankomatu/zaplatis kartou... kde je problem? lidem co neumi cist doporucuju ceskou sporitelnu... tam ti to za 90,-/mesicne klidne i prectou :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam