• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ESTEBAN: počkat až vyprší blokace. Nejspíš se ta duplicitní nezaúčtuje pokud si jí PP nestrhne. Pokud se zaúčtuje pak podat reklamaci.
    ESTEBAN
    ESTEBAN --- ---
    MRTVY_KENNY:dik, asi to je jedina cesta, pokud mu prijdou money na ucet 2x, zatim to na paypalu taky vidi jen jednou jako ja.

jinak pro pripad, ze by se vam to stalo taky (podle fora je to docela caste): mbank mi prave psala, ze by se ta druha castka mela uvolnit sama, az prijde autorizace za prvni platbu a za druhou ne. kdyz se to neuvolni, jedina cesta je reklamace.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ESTEBAN: ze startu asi hned napsat obchodnikovi, at to omrkne a jednu castku neprijme/vrati?
    ESTEBAN
    ESTEBAN --- ---
    zdravim,

prave mi na mBank blokovali 2x stejnou castku za nakup pres paypal, ale na paypal accountu je castka zapsana jen jednou. pri transakci se nejak zadrhl net. nevite jak to resit? diky.
    NELDE
    NELDE --- ---
    SPOQ: A je to inkaso ve prospěch jejího účtu nebo to budeš platit za ní?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SPOQ: Predcisli ma maximalni pocet cislic 6. Je to videt treba i na slozenkach, tam je taky sest kolonek. Takze pokud pise, ze predcisli ma 7 cislic, neni to spravne. Ono to je vetsinou jedno, jestli se to pise do toho policka predcisli nebo cislo uctu, protoze pak se to parsuje stejne dohromady (a jeste nektere ty programy doplni leading nuly).
    SPOQ
    SPOQ --- ---
    Zdravim, potreboval bych poradit:

mam zadat prikaz k inkasu/SIPO, majitelka uctu mi poslala jeho cislo, jehoz predcisli ma 7 cisel a kdyz chci zadat prikaz do formulare, jde jich zadat jen 6... jde mi o to, jestli jsem dostal chybne cislo, nebo jestli nejde v m-bank zadat sedmimistne predcisli... dekuji za radu
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    NELDE: ad ADAMMe - nedá se volat na mLinku přes Skype?

da, ale nefunguji korektne Dial Tones.

nezkousel, kaslu na to, mam tu indo kartu a nepotrebuju nic jinyho, tohle byla krizovka kvuli ktery nehodlam nic menit a doufam ze uz zadny dalsi problem nebude :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Já mám s mLinkou docela dobrou zkušenost. A opravdu nikdo nebude optimalizovat systém s ohledem na to, že člověk v Asii možná ztratí telefon. Navíc jeden chce to a jiný něco jiného. Nelze vždy vyhovět oběma.

ADAMMe - nedá se volat na mLinku přes Skype?

DRAGON: 1000 korun je docela dost. BTW v Singapuru jsem viděl prodávat Calling Cards - předplacený kredit na mezinárodní hovory, asi je to výrazně lacinější než rooming. Zkoušel jsi to pro volání do ČR?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DRAGON:
    - myslim ze tvurci systemu nikdy moc nepremysleji o pouzitelnosti... taky jsem menil telefon a k vymene tlf cisla v IB je nutne potvrzeni SMS kodem ktery dojde na stary mobil... ted nevim zda to bylo u Mbanky a nebo AXY :). To se fakt chce zaplakat :)

- infolinka a lidi nani je kapitola sama pro sebe... ale zase co bys chtel? sedi tam stredoskolaci (pokud vubec) z nejakeho statu kde je sakra levna pracovni sila a davaji jim 8000 cisteho (neovereno :)), tak co si myslis ze se budou moc snazit? ze budou spekulovat jak neco udelat? proste maji nacvicene postupy a nikdo nebude zvlast premyslet ze jsi v takove ci makove situaci... :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MAKROUSEK: to co si napsal je pitomost a hlavne o to vubec neslo. Jedine co sem chtel, aby mi zmenili NE z ANO v internetovem bankovnictvi v poli "zasilat sms autorizaci pro transfer penez z myho uctu na druhej muj ucet". A kvuli tomu, ze nemam moznost prijmout autorizaci sem dal tisic korun za telefon, obtezoval svoji matku vecnymi dotazy jestli uz prisla obalka a nemel moznost dostat se na svy penize.

K cemu tedy jsou kontrolni otazky? Kurva k cemu to teda cele je? Jen byrokraticka mrdka? Stejne v ty obalce (kterou ti btw ani nezaslou nejak secured, normalne ti ji hodej do schranky) jsou akorat login a dve hesla, ktery jim natukas do systemu a oni ti to pak stejne po telefonu zmenej. Je to naprostej nesmysl, mnohem vic secure mi prijde polozit 10 kontrolnich otazek nez jedno blby heslo. Je to spatnej system spatne spravovanej (protoze sem mel problem na dial padu zadavat cisla, rekli mi ze mi pomoci nemuzou, ze to je proste jenom jedna moznost a hotovo, ty vole tohle je pristup k cloveku, co je 20 tisic km od domova a musi zaplatit bill v nemocnici a nemuze mimojine kvuli jejich systemu? Potlesk, fakt.

jinak mam tu banku rad a sem s ni spokojenej, ale tohle fakt nekdo seredne posral.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KOC256: Jedno heslo. Nebo cislo. V risk managementu pocitat s urcitym procentem fraudu a na to nastavit cenu. A teprve az tohle procento prekroci desitku, zacit neco resit. Coz ale s nejvetsi pravdepodobnosti nikdy neprekroci.

Uplne stejny princip jako v elektronickem sireni contentu. Taky jde nastavit DRM a otravit to vsem lidem. A nebo (jako treba v Japonsku) neresit to, protoze nejake to procento piratu bude vzdycky.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MAKROUSEK:
    a jak si teda ty predstavujes funkcni a zaroven bezpecne reseni?
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    MAKROUSEK: prosimte pouzivej cash, tam zadne piny nejsou, je to easy presne jak chces. kdyz ti ho nekdo ukrade, tak prenastavis bity a je to, ne?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KOC256: Protoze to je ta prapuvodni myslenka karticek, jako ze clovek ma nejake cislo, ktere nekam zada a obchodnik si z jeho uctu stahne penize. Nez se tohoto jednoducheho konceptu chopili bezpecnostni odbornici a zacali vymyslet, za co by meli v bankach dostavat svuj plat. Takze postupne vymysleli PINy, CVVecka, esemesky, generatory kodu, certifikaty, smart karty s proprietarni cteckou, a ja nevim, co jeste. Pro me osobne se uz ta genialni jednoduchost puvodniho reseni pomalu ztraci. Ale to jsem ja, ktery preferuje funkcnost nad bezpecnosti.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MAKROUSEK:
    no me treba poprve strasne ohromila platba kartou pres net... kdyz to po me nechtelo zadne pin ale jen udaje ktere na te karte jsou... dodneska to nejak nechapu...
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    NELDE: To vis, ze to nikde nebudou povidat, protoze pak by se objevili ruzni vykukove a zacali by spekulovat a tvrdit, jak jim nekdo ukradl hesla ;-).
    NELDE
    NELDE --- ---
    MAKROUSEK: Nesouhlas - pokud někdo prolomí ochranu, tak jistě, pokud ale okopíruje tvoje heslo, tak to neprokážeš. A pro normální banku ty peníze nejsou virtuální, to jsou jen pro emisní.
    NELDE
    NELDE --- ---
    MAKROUSEK: Ono je také o tom, že většina Čechů moc necestuje. A pokud ano, tak krátkodobě po zemích, kde SMS chodí. Takže ty produkty jsou pro cílovou skupinu dobré.
    Ostatně nic ti nebrání mít účet tam, kde to nepožadují - moji ex-kolegové, kteří dělali v NL (ale na víkendy byli doma), měli účet tam - bylo to lacinější a lépe mohli užívat místní platební karty.
    U mBank ti nic nebrání mít časté platby a platby, kde můžeš věřit, bez validace - třeba platbu AmExu mám nastavenou bez SMS, protože věřím, že by mi poslali přeplatek zpět. Podobně platbu za stravné do školy. Samozřejmě všechny účty v rámci rodiny. Atd. Pak tu validaci užíváš jen velmi zřídka. Je to ale obrana proti tomu, že ti někdo ukradne účet a heslo přes trojský kůň.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam