• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KOC256: To je prave to, ze lidem se to docela uspesne prodava jako dobry bezpecnostni prvek. Je to trochu podobne tomuhle. Pravda je, ze je to akorat ochrana pro banky a nikoli pro zakazniky. Protoze pokud nekdo neco takoveho prolomi (okopiruje kartu, prolomi ebanking), tak banky VZDY ty penize vraceji. Aby se lidi nebali pouzivat nove technologie. Proc by taky nevracely? Vzdyt stejne ty penize jsou dnes uz jenom par bitu nekde v pocitacich, tak se holt ty bity nastavi jinak. Akorat je to pro ne otrava, tak tohleto prenaseji na zakazniky a vytvareji nove a nove ochranne prvky. To, ze to omezuje pouzitelnost jejich sluzeb, to nikdo neresi. Protoze risk management je prece na prvnim miste a nejprednejsi s prednejsich jsou fraudy.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MAKROUSEK:
    nesouhalsim. Myslim ze to je dobry bezpecnostni prvek. taky jsme si uzil sve kdyz jsme menil zamestnani a uhanel jsme sveho nastupce se starym telefonem aby mi preposilal autorizace :)

Ale tak u mBanky to jde vypnout a pro transakce mezi svymi ucty to vypnute mam...
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    CMLKA: Prave. Problem vetsiny ceskych bank je to nesmyslny overovani esemeskama. Protoze se moc s nejakymi cestami do ciziny, kde esemesky nekdy chodi a nekdy ne, bohuzel nepocita. Je to krasny priklad nadrazeni bezpecnosti nad funkcnosti. Kdyz jsem mel ucet v ANZ, tak tam si treba na nic takovyho nehrali, proste stacilo jedno heslo k prihlaseni a pak uz kdekoli na svete si clovek mohl prevadet cokoli chtel. Ostatne treba Raifka ma taky u casti uctu moznost autorizace certifikatem, ktery muze mit clovek v kapse. Tuhle pred par tydny jsem se mimochodem rozcilil, kdyz mi tu Citiny tu autorizaci esemeskama zapli a rekli, ze mam smulu a vypnout to nejde. Protoze holt Cesi nemaji co cestovat. A kdyz uz cestuji, tak rozhodne nemaji co sahat na svoje penize v bance. Internet je dobra vec, ale "vodsat pocat".
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    MAKROUSEK: hmmm.... tak to abych rychle otevrel ucet u sporky :-D
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    MAKROUSEK: navic stejnej problem mel pritel s CS, kdyz si nejak neuvedomil, ze mu v USA nebude fungovat mobil, takze nemohl zadat prikazy k uhrade
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    MAKROUSEK: Akorat ze DRAGON chtel jen pres internet prevest penize z jednoho sveho uctu na druhy a vybrat penize z bankomatu v cizine - to umela mBank od zacatku a uplne zadarmo...
    Kdyz se to zkomplikuje tim, ze prijdes o mobil kam ti chodi potvrzovaci sms, tak zacinaji problemy, ale podobne tomu jako kdyz o ten mobil prijdes v Cechach.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    Mimochodem budiz poucenim, ze veci by se meli pouzivat tak, k cemu jsou urceny. A pokud je mbanka deklarovana jako drobna retailova banka pro mistni platby ceske klientely (coz se da docela dobre dedukovat z faktu, ze az ted nedavno zprovoznila zahranicni platebni styk), neni prilis rozumne myslet si, ze bude fungovat z druhe strany sveta. Proste, jak se rika: "you get what you pay for".
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ADAMM: hele, to je v pohode, volal sem hned v 7 rano vaseho, protoze sem to uz fakt nutne potreboval, tak chapu, ze byli asi nasrani nebo ja nevim, jak pises, uz nemam chut to resit, proste byli neprijemni a (i kdyz tohle asi jejich chyba neni) neustale mi rikali ze kdyz se autorizace nepovedla, tak musim zavesit a vytocit to cislo znovu (coz je teda takova kravina ze to vola fakt do nebes (kazdej impuls me stal 70 korun a ja odpovidal na otazky koreknte, jen mi neslo pres dial nr's zadavat cisla pro zadavani hesla)
    a pak ke vsemu, kdyz uz bylo vse okej, tak sem zadal prikaz a nic. Tak tam volam znovu a oni mi rekli ze zadny prevod udelany nebyl, ze to vidi v historii, tak to uz sem jim fakt chtel rict neco hnusnyho, protoze mi na obrazovce jeste svitilo "prikaz byl prijat" (ale penize se neprenesly)...

no proste oskliva pohadka s nastesti dobrym koncem .. a ja muzu jit konecne calovat ucty :))))
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    DRAGON: je mi líto :/ neschopný nebo neochotný? můžu ti dát mail na člověka, co je může kopat do zadku, ale předpokládám, že už asi nemáš vůbec chuť to řešit... ?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    NELDE: ja potreboval jenom vypnout sms auth, kdyz posilam prachy od sebe k sobe.
    ADAMM: pomohli lide na mlince.

a mimochodem tak neochotny hajzly uz sem dlouho nezazil. Volal sem tam sestkrat, stalo mne to 400 korun :(
    NELDE
    NELDE --- ---
    DRAGON: Pokud jsi ale ztratil simku, tak potřebuješ nové číslo (třeba dočasně) - tak to nech změnit na lince na nějaké číslo dostupné (někoho doma) a pak se přihlaš a změň šablonu bez nutnosti autorizace (kód ti někdo pošle emailem). Po návratu to změníš na jiné telefonní číslo.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    DRAGON: jak už v mBank nepracuju, tak to nevím na 100 % - ale myslím, že můžeš zavolat na mLinku a tohle přes operátora změnit. pokud ne, aspoň by ti mohl navrhnout nějaké řešení.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SEOMAN: jasne, ale ja tam nechci volat pokazdy, co budu muset prehazovat penize a na druhou stranu nechci mit na uctu, ke kterymu mam kartu, tolik penez. Proste chci abych si mohl zrusit sms autorizaci, to je cele.
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    DRAGON: tak si tam rovnou muzes pres tu linku ty prachy poslat ne...?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SEOMAN: no jenze ja nechci zmenit telefonni cislo, ja si chci jen zmenit, aby to nechtelo sms autorizaci kdyz si chci prehodit penize ze sporiciho na bezny, abych si ty penize mohl vybrat :) snad to taky pujde..
    SEOMAN: viz KY_109: tak :)
    KY_109
    KY_109 --- ---
    SEOMAN: nojo, jenze hledej v Indonesii pobocku mBank :)
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    jinak si mylsim, ze by to slo i na pobocce, ale jim se do toho nechce...
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    DRAGON: musis zavolat na linku - prihalsit se tim docasnym....potom si te overi a muzes si zmenit to tel cislo teprve...
    tzn, nejde to pres net...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ADAMM: ahoj Adame, prosimte, mohu se jeste zeptat na jednu vec?

Prisla mi konecne domu obalka s "docasnym identifikacnim cislem, heslem a heslem pro mlinku" ale kdyz se prihlasim s docasnym cislem a zadam docasne heslo, tak to po mne v dalsi obrazovce chce opet verifikaci pomoci sms autorizace...

tak k cemu mi to cele bylo, kdyz sem to cely provadel kvuli tomu, ze sem ztratil sim kartu?

netusis co muzu udelat?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ADAMM: presne tak :) kazdopadne diky za tve rady ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam