• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Nový generální ředitel...

mBank vyměnila šéfa. Novým generálním ředitelem je Roman Truhlář - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/mbank-vymenila-sefa-novym-generalnim-reditelem-je-roman-truhlar-p8k-/ekoakcie.aspx?c=A111005_105334_ekoakcie_vem
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    E2E4: ted je otazka jak to teda berou, pak napis, jestli se ti to pocitalo za cely mesic 15.-14. nebo jenom na to obdobi 1.-14.

podle toho popisu bych rekl, ze to prvni, ale clovek nikdy nevi. jestli se vubec dopocitas teda :)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    MRTVY_KENNY: no to jsem zvědav, aktivoval jsem si to 30. září a má to platit od druhýho dne.. :)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    E2E4: pokud jsem to spravne pochopil, tak ta nabidka se posila bez kontextu, jestli na to uroceni mas nebo nemas narok. muzes si proste zazadat.

potom jak si zazadas zalezi: pokud jsi v ramci predchoziho mesice splnil podminky (napr. ty platby 4000+), tak ti zadost schvali a mas vyssi uroceni v obdobi "15. dne v aktuálním měsíci do 14. dne v měsíci následujícím"

prakticky pokud ti to poslali ted (muze to byt taky jen starsi zprava ze zari..) a pokud jsi splnil v ramci zari podminky a podas zadost, tak to schvali a budes mit 2% od pristi soboty do 14.11.

a tak dokolecka, dokud te to bude bavit :)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    E2E4: aha zpět, znovu aktivovat to nejde - Zvýhodněnou sazbu na účtu eMAX Plus máte již aktivní.

takže se to týká jen úroků, budu je mít až kartou zaplatím 4 tis (jako je to - pokud vím - u bezplatných výběrů z bankomatů) nebo stačí když to stihnu do konce měsíce?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    MRTVY_KENNY: OMG WTF teď se mi tam objevuje nová nabídka na eMax zvyšte si úročení. to znamená, že ho teď nemam??

To funguje tak, že to je na měsíc, a neúročí se to dokud neudělám 4 tis kartou a pak pošlu žádost?

A mimochodem, ve zprávách vůbec nemám počet výběrů z bankomatů zdarma..
    THEFISH
    THEFISH --- ---
    Air, Era, Equa, Fio, mBank, Zuno: Kterou si vybrat? - FinExpert.cz
    http://finexpert.e15.cz/air-era-equa-fio-mbank-zuno-kterou-si-vybrat_1
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ZUZANA: jj už jo :-)
    ZUZANA
    ZUZANA --- ---
    Ono snad konečně jde z mBank posílat peníze do zahraničí! :-)
    Je to tak, že?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    tak si tak čtu mFórum a fakt amatéři... Nakonec se zjistí, že podmínky vystavené na webu (stejné jako nynější aktuální) jsou již od 1.2.2011, ale pak to pozdrželi. Pak má člověk věřit tomu co má banka na webu :-D

No nic ubyla mě starost s počítáním počtu měsíčních odchozích plateb, tak budu holt spoléhat na upozornění ze strany mBank před neobnovením karty.
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    Zajímá mě zkušenost (praxe) s cestovním pojištěním ke kreditní kartě. Když jedu na pár dní ke konci měsíce, tak si teď přes internet naklikám k té kartě pojištění, to začne od dalšího dne platit, jak hned ten den zavolám na mlinku, docvakam se k člověkovi a pojištění zruším (ukončím). To se zruší až od následujícího měsíce, ale do konce měsíce jsem pojištěnej. Chápu to správně? A následující měsíc se mi z kreditu odepíše pojistné za ten jeden měsíc, to zaplatím a je vyřízeno.

A co všechno potřebuju k volání na mlinku? Podle čeho mě identifikují? Nikdy jsem tam nevolal, nemám telefony rád.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VANEK: před obnovou, teď se to zavádí z toho důvodu, že se letos vlastně skoro žádné karty neobnovovaly (došlo k prodloužení platnosti ze dvou na tři roky), ale v roce 2012 to bude už hodně karet - náklad na výrobu, poslání atd. bude podle mě stovky korun.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    VANEK:
    Tak to jsem ani nepředpokládal že by to vztahovali na jakoukoliv dobu před vypršením... to by hodně postavili na hlavu.
    VANEK
    VANEK --- ---
    KOC256: Nojo, sakra, máš pravdu; to mám za to, že nečtu small print. Takže zůstává akorát otázka, jestli se myslí 6 měsíců před obnovou, nebo kdykoli během platnosti.

BTW, polsky se taky "smlouva zaniká ... vypovědí" píše kratce.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    VANEK:
    Já to chápal tak že to nechtějí rušit před koncem platnosti ale jen že ji neobnoví...
    VANEK
    VANEK --- ---
    KOC256: Ty karty už jsou vyrobené a náklady na to utopené; rušit je s tím, že pokud klient podlehne skvělé nabídce mBank, rozhodne se začít PK aktivně používat a bude si tedy muset dát udělat novou, budou se muset vydat podruhé, by nebyl ekonomicky moc dobrý tah.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    VANEK:
    spíše asi na výrobu a nějakou její registraci ne?

BUNDA:
    jednou za tři roky to přežiješ ne? A to tento interval jen v případě, že náhodou zrovna půl roku před vypršením ji nepoužiješ.
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: A kolik je náklad na vedení nepoužívané karty?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    tak třeba já emax kartu mám pouze kvůli bezpečným platbám na netu. Tam kde nakupuju často, ale používám jinou (s lepším kurzem). Takže půl roku bez použití žádný problém (doteď).

KOC256: tak to je otázka jak to bude probíhat (zda s předstihem a jakým) apod. I tak mě to bude nutit použít něco co asi v danou chvíli použít jinak nemusel :-(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam