• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Ale hlavně, stejně jako u všech jiný kreditek, pokud není zaplaceno celé, tak se úroky počítají ode dne koupě, nikoli ode dne splatnosti výpisu. Tedy při splacení o den později se platí úroky nikoli za jeden den.

Osobně řeším tak, že platím manuálně pár dní předem (mám notifikaci v kalendáři), abych měl jistotu, že jsem zaplatil všechno - automatická splátka bere jen z mKonta, ne z eMaxu nebo z bilančního. A pokud se díky víkendu sejde splátka karty s jinými povinnosti, tak se může stát, že se karta nezaplatí (jde jako poslední).
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAMM:
    no tak nejak jsme to i tipoval :) ale to nemohou takto mít nakreslené na mBance? :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KOC256: To je prostě vlastnost toho produktu. Žádný mBank special, tak fungují kreditky obecně. reálný příklad mé vlastní karty...

11. den v měsíci je konec zúčtovacího období. v září bylo 11. neděle, takže výpis končí až 12.9. (v červnu 13.6., protože 11. byla sobota), začínal 12.8. ve výpisu vidím: datum úhrady 6.10.

takže to, co jsem koupil 13.8. jsem mohl zaplatit až 6.10. ale stejně tak jsem 6.10. musel zaplatit to, co jsem koupil (respektive zaúčtovalo se) 11.9. reálně mám tak na odklad nutnosti něco zaplatit 24-54 dní.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAMM:
    to je C&P z toho odkazu co jsme sem pastoval...

ale nevidím tam vysvětleno kde se bere těch 24(25) dní nad rámec těch 30ti :)

a co když to je sobota to není +2 (-> 57?) anebo třeba svátek v pátek +3 (-> 58) ?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KOC256:
    ATAN: pamatuji si, že na webu byla animace, která to popisovala. ale je to takhle:

V případě bezhotovostních transakcí je situace následující: existuje třicetidenní období, na konci každého je vyhotoven Výpis - s uvedením data splatnosti. Celkové bezúročné období je tak maximálně cca 54 dní (pokud je konec období např. v neděli, je datum posunuto dopředu, čili pak by šlo o 55 dní). V den splatnosti je třeba splátku uhradit v PLNÉ hodnotě (včetně halířových položek), jinak bezúročné období neplatí a bezhotovostní transakce jsou úročeny stejně jako hotovostní.

minimální splátka se strhne, pokud není na kontě dost peněz na tu nastavenou (např. 100%). vždycky se vygeneruje výpis (ten imho chodí mailem) a tam je vidět, kdy musíš zaplatit. ten termín je plus mínus vždycky stejný a NENÍ to totéž, jako "konec zúčtovacího období". ale plus 24 dní. funguje to jinak docela spolehlivě, mám tu kreditku jako jeden z prvních zákazníků, takže si myslím, že jsem různý mouchy pomáhal vychytat.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    E2E4: 2000 = 1 výběr zdarma, 3000 = 2 výběry zdarma, 4000+ = 3 výběry zdarma. to mi přijde docela jednoduchý. to, že tam není nikde vidět skutečně AKTUÁLNÍ hodnotu (kolik je výběrů zdarma), to demence je.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KOC256: že mi přijde že za 1900 Kč mám nárok na výběr z bankomatu zdarma :)

jediné co by ho mohlo bořit je že jsem vybral 30.9. což se zaúčtovalo 2.10..
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KOC256: Aha. No to je fakt mbank demence, proč to proboha neudělají jednodušeji, je to banka, tak to stačí nějak zprůměrovat podle nějakého jednoduchého parametru (typu průměr karetních transakcí za poslední čtvrtletí větší než X = 4 výběry zdarma), aby jim to v globálu vycházelo..
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ATAN:
    tak mBanka mlzi jak to jde... nemaji tam jednoduchy teplomer kde by to bylo jasne znazorneno... fakt DMNC

Otázky a odpovědi (FAQ)
    http://www.mbank.cz/informace-k-produktum/faq-otazky-a-odpovedi/?category=111
    KOC256
    KOC256 --- ---
    E2E4:
    je to ke dni v tom vypise... takze je to VZDY UPLNE K HOVNU :) Protoze akorat me nasere pokud vidim tyden starou skutecnost :D

Posledni vetu nechapu...
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KOC256: ahá, ono to je ke dni 24-10-2011 - tj den před zaúčtováním těch transakcí. :)

a v téhle souvislosti teda dotaz: "Aktuální počet výběrů z bankomatů v ČR zdarma" je teda Aktuální, nebo ke dni ?

A není to divně málo, 0 výběrů na 1900 Kč? poslední výběr z bankomatu tam mam 30-09-2011 / 02-10-2011 - a byl bez poplatku.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ATAN:
    je to jen tip... ale na stránkách teď vidím: "Bezúročné období do 54 dnů"

to znamena ze je nejake pevne datum (treba 20. den v mesici) a pokud koupis zbozi -24 dnu pred timto datem tak mas 54 dnu ale pokud ho koupis treba -30 dnu pred timto datem tak mas jen 30 dnu... to jen tipuji z obecnych znalosti takovych produktu... precti si cos podepsal :)
    ATAN
    ATAN --- ---
    KOC256: no a co to znamena?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    E2E4:
    nejde o datum provedeni ale zauctovani. a ten objem plateb kartami neni online ale ke dni. Zkus to jeste prepocitat s temito parametry...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ATAN:
    a neni to MAX 54 dnu? a ty ses zrovna trefil spatne?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ADAMM: jo

Objem plateb kartami mBank: 1916.05 Kč
    Počet výběrů z bankomatů v ČR zdarma: 0

Platba kartou (Internet / zahranici) -1 326,57 CZK
    PLATBA KARTOU (Obchod) -1 631,70 CZK
    oboje 23-25.10 (tj platba i strzeni z uctu bezpecne v rijnu)

Celkem asi 4400 Kc karetnich transakci, z nich jen jedna (475 Kc) 29-09-2011 / 04-10-2011, vse ostatn rijen / rijen

Posledni vyber z bankomatu 30-09-2011 / 02-10-2011.

Zajimave je, ze kdyz se chci dopocitat k tem 1916 Kc nejsem schopen k tomu dospet libovolnou kombinaci scitani jednotlivych karetnich transakci. :)
    ATAN
    ATAN --- ---
    nejak nechapu jak funguje mkreditka. dame tomu 17.9. jsem neco na ni poprve nakoupil - uplne nova kreditka. 17.10. se mi strha minimalni splatka (mel jsem za to, ze mam nastaveno od zacatku 100% splatku, ale budiz) a 20.10. se mi strhl urok 59kc. neni nahodou bezurocni obdobi 54 dnu?
    KAREN
    KAREN --- ---
    TOM: no... posilat 5 eur takhle pres banku (bez napr. eurovyho uctu u fio) mi prijde celkove jaksi kontraproduktivni - to je snad lepsi ji poslat bankovku v obalce postou))) ... nebo pouzit neco jako paypal
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TOM:
    dále třeba "nepozastavovat se nad tím, že potvrzovací sms při ukládání adresáta přijde vždy bez ohledu na zaškrtnutí "Ano" "Ne" u "Autorizovat provádění šablony SMS kódem""

ukladani je vzdy s potvrzenim ale NE znamena ze pri dlasich platbach nebude vynuceno potvrzeni teto platby :)
    TOM
    TOM --- ---
    možná bych dal do zdejšího záhlaví užitečné tipy
    jako velmi užitečný tip mi připadá "nechtít při zahraniční platbě potvrzení" (100Kč)

posílal jsem kamarádce ze Slovenska poslat 5EUR za poštovní poplatky
    výpis:
    POPL.ZA POTV.O PROV.VALUT.PŘEV­ODU
    -100,00 CZK

POPL.ZA ZAHR.A VALUTOVÝ PŘEVOD 5,00 EUR
    -220,00 CZK

ODCHOZÍ VALUTOVÝ PŘEVOD
    -127,41 CZK

dále třeba "nepozastavovat se nad tím, že potvrzovací sms při ukládání adresáta přijde vždy bez ohledu na zaškrtnutí "Ano" "Ne" u "Autorizovat provádění šablony SMS kódem""
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam