• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    POPEY
    POPEY --- ---
    ADAMM: diiiik
    se bude hodit
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Jsem si uvědomil, že to info o SEPA platbách jsem tu vlastně nedal!

SEPA Platby
    http://www.mbank.cz/osobni/mkonto/sepa-platby/index.html#tabs=0

Co se týče poplatku, levnější než těch 49 Kč za odchozí / příchozí platbu má jen FIO (25 Kč za příchozí, 50 Kč za odchozí), ZUNO má zdarma příchozí SEPA platby (odchozí ale za 180 Kč).
    ATAN
    ATAN --- ---
    tak jsme zridili zene take ucet u mbank. 30. rijna. do ted ji neprisla karta. pry az se to bude posilat poctvrte (u kazde dvoutydenni lhuta), tak poslou kuryra. pekny ne, cekat na blbou kartu dva mesice.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DRACONIK:
    dle me trefne :) ale radeji bych aby uz prisli s nejakym affiliate programem :)
    DRACONIK
    DRACONIK --- ---
    co rikate na tuhle kampan? ja sem z toho krapet rozpacitej. prijde mi to jako nestastnej napad ponekud

http://goo.gl/XA5uh
    POPEY
    POPEY --- ---
    NELDE:
    jde.
    ale ja ji pri sobe nemel a potreboval sem to booknout, takze sem ten let zadal ze zaplatim prevodem. coz sem mohl udelat pak nasledujici den, kdyz uz sem byl u sveho kompu.

ADAMM:
    :-)
    hele kde jinde mam plakat ne v auditku mbank :-))
    a psal sem to jako zkusenost pro ostatni

jak je to paradoxni

chapu, jak to pises s tou sepa platbou
    ale wizzair me v mailu poslal
    IBAN CZ cislo cutu a jejich SWIFT

takze sem byl vydesenej a vyresil to takhle

spis sem si rikal jestli ten system nad tim premejsli
    kdyz to jde z cr do cr
    a nebo to ztrhne jako mezinarodni platbu

kdyz ja trubka uzivatel nevyuzil te SEPA platby jak si psal

takze vysledek
    trubka plati :-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    POPEY: je to problém mBank? ta částka v Eurech ti přeci vyšla bez ohledu na banku, ne, takže jde o nějakou kulišárnu WizzAiru? jinak pokud to byla europlatba, tak jsi mohl využít teď nedávno uvedenou SEPA platbu, která je za 49 Kč, ne SWIFT - brečíš podle mě na špatném hrobě.

NELDE: platby kartou - není-li to nějaká speciální wizz kreditka - jsou s poplatkem navíc, obvykle okolo 5 euro, v tomhle případě by to asi bylo lepší, ale jinak s tou SEPA platbou asi lepší z účtu.
    NELDE
    NELDE --- ---
    POPEY: A nejde to platit kartou? Nejlépe Eurovou od Fio?
    POPEY
    POPEY --- ---
    tak mam dobrou zkusenost

koupil sem si letenku pres wizzair
    a dal sem tam platbu pres ucet v korunach

nicmene na konci rezervace me to vyhodilo
    ze mam platit v eurech 23,99

problem je ten ze rezervace bude platna jen kdyz zaslu PRESNOU castku
    ani vic ani min (maj to napsane v platebnich podminkach)
    jinak je stornovana

takze sem udelal to
    ze sem dal na svem ucte u mbank

mezinarodni platbu
    tzn.
    ze me to nabidlo eura, napsal tam castku v eurech a poslal
    na ucet WIZZAIRU kterej je v cesky republice

za den vse probehlo
    a zaplatil sem poplatek 220 korun

sranda je ta ze to slo z cech do cech
    a musel sem to udelat takhle debilne
    a jeste za to zaplatit 220 korun

KOC256
    KOC256 --- ---
    NIGHTHUNTER:
    no nekdo by mel analyzovat cetnost vyskytu. logicky musi nekdy prijit doba kdy to zacne tak nejak dochazet vsem pokud tam neni zadny reset :)
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    NIGHTHUNTER: to je teda dobrý, já capslocky a podobné věci kontroluju většinou až napodruhé. :-(
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NIGHTHUNTER: je vidět, že to počítadlo 50 pokusů funguje :-)
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    Tak už došlo i na mě a při posledním špatně zadaném hesle do internetového bankovnictví se mi zablokoval přístup:

Služba Internetové bankovnictví byla zablokována.
    Pro odblokování přístupu do Internetového bankovnictví postupujte následovně:
    - zavolejte na mLinku 844 777 000 (+420 246 017 777)
    - zvolte možnost '1'
    - identifikujte se Identifikačním číslem klienta a Heslem pro mLinku
    - zvolte možnost '1' a '1'
    - dále postupujte podle pokynů mLinky

Problém je, že heslo do mLinky teď nikde nenajdu a stalo zrovna v době, kdy jsem vážně pospíchal a potřeboval převést jednu platbu. Ještě že mám i FIO a nějaké peníze i tam ;-)
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    mBank je na dobré cestě stát se filiálkou státní spořitelny.

Desperately Seeking Capital: Berlin May Have to Nationalize Giant Commerzbank
    Desperately Seeking Capital: Berlin May Have to Nationalize Giant Commerzbank - SPIEGEL ONLINE - News - International
    http://www.spiegel.de/international/business/0,1518,801827,00.html
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Mnohem lepší by byla ta "kreditní" varianta - platíš-li kartou, dostaneš nějaké kredity (něco jako 1 kredit za každých 150,-) a ty pak používáš na úhradu poplatků. Klidně si je můžeš i nasyslit. Teprve, když dojdou kredity, tak platíš poplatek penězi. Vidíš ihned kolik máš kreditů a krásně se to přenáší do dalších měsíců. A můžeš to užít i na výběry za 35,- nebo poplatky za zahraniční platby.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAMM:
    Alew IMO pokud jsou schopni rychle vyhledavat v transakcich tak nechapu kde je problem aby tam byla nejaka sekce na klik: Pocet vyberu z bankomatu zadarmo kde by bylo online cislo a pod tim vypis proc (vybery, platby kartou - nezauctovane/zauctovane).
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KOC256: to nerozporuju. imho by bylo lepší, kdyby tam ty zprávy nebyly - protože dělají víc škody než užitku.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    k tomu se pripojuji a je to umocneno temi nesmyslnymi zpravami v IB, kde to neni online a kdyz uz ta zprava dojcde trak tam je v 90% nesmysl...
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Má ale pravdu, že tím krokem naštvali hodně klientů.
    Zrušení placení těch odchozích plateb je OK, ještě by to chtělo něco udělat s těmi "limity" pro výběry zdarma, protože tam je spousta nedorozumění. A hlavně je tam problém, že v době provedení operace není známé, jaký poplatek bude použit. To není košer.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    CMLKA: no třeba to s tím limitem 10 odchozích plateb už zase není pravda... jinak asi bez komentáře, někdo si chtěl napsat "článeček", jen se divím, že mu to na penize.cz uveřejnili...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam