• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    KIE
    KIE --- ---
    Zdravím, nejsem klientem mBank, takže níže napsané dotazy budou možná lehce "mimo" a na část z nich asi bude vědět odpověď jen nějaký insider:

1) Jaký je postup při autorizaci transkace - (zadání příkazu k úhradě), rozumím tomu správně, že se člověk nejřív musí přihlásit do bankovnictví (nějaké údaje heslo/jméno, co dostal od banky), následně zadá příkaz a v SMS mu přijde potvrzující kód, který musí zadat do prohlížeče v nějakém časovém limitu a autorizovat transakci (jako např. u ČSOB, KB)?

2) Pokud to je jak píšu výše, číslo na které budou autorizační kódy odesílány si volí při zřízení účtu? Co je třeba ke změně tohoto čísla na jiné, jaký je přesně postup pro změnu a kdo ji může učinit a jak (telefonicky, písemně, na pobočce ?) Archivuje se tato změna (kdo o ni žádal, kdy a důvod)?

3) Zda a jak dlouho archivuje banka z jaké IP se člověk přihlásil/zadal příkaz a na jaké číslo byla odeslána SMS s aut. kodem k dané transkaci?

4) Lze si (majitel účtu) údaje z otázek 2+3 od banky vyžádat, klidně i za úplatu ? (podezření na zneužití účtu třetí osobou) Pokud ne, tak protože to banka nesděluje nebo protože ty údaje nearchivuje? (jak dlouho) - jde mi o období 1.1. 2009 - 15.7.2010.

Případně do pošty pokud by to někdo chtěl řešit spíš soukromě.
    Předestírám, že jde o situaci, kdy třetí osoba získala přístup do bankingu a pak zřejmě neoprávněně vyváděla peníze z tohoto účtu.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    PISTA1: aaach, jsem jen debil zvyklej na jinej sytem. Diky moc!:)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    MATHEA: potvrzení máš přímo v historii transakcí, stačí si vybrat danou transakci a dole máš "tisk potvrzení"

MATHEA
    MATHEA --- ---
    CAIDEL: zatr, to jsem slyset nechtela, ale diky za info.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    MATHEA: mBank posílá emaily až druhý den jako shrnutí včerejších operací.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Mam dotaz.. Jak fungujou potvrzeni transakce na mail? u CSOB prisel mail hned a ja na to konto mohla hned poslat elektronickej vypis dotycnymu s tim, ze prachy jsou na ceste.. Ted jsem zadala dve svoje prvni platby pres mBank a sem z toho jelenice, na mailu nic..
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    Ano, ode dne aktivace, platí se měsíčně, deaktivace je možná jen telefonátem na m-linku (tedy v pracovní době). Po deaktivaci nejde rok na tutéž kartu znovu aktivovat.
    GIRK
    GIRK --- ---
    prosim pekne jak je to s cestovnim pojistenim...

chapu to spravne ze kdyz ho aktivuji... platim 35kc mesicne...

pojisteni bude platit hned ode dne aktivace? jak je to s deaktivaci?

dik
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    POPEY: viz ceník :) do 25k - 19 Kč měsíčně, 25-50k - 29 Kč měsíčně. úrok je 18,9% p.a.
    POPEY
    POPEY --- ---
    mbank me nabizi kdyz se prihlasim
    povolene precerpani uctu

jak je to zpoplatneny?
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    NELDE: lepěj to na cigarety :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: To jako se Lidl přebarvil celý do černa?
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    ADAMM: jo, dík... ;)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SCHIFFI: státní smutek, neasi ;) je tam i páska nahoře. podobně to měla polská mBank, když spadlo to státní letadlo... imho too much, ale prý to má i Lidl ;)
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    Proč je dneska celý den web Mbank černobílý? Mám trochu obavy se tam přihlásit...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    GIRK: Měla by přijít na kontaktní :)
    GIRK
    GIRK --- ---
    Prosim pekne... na kterou adresu mi prijde nova karta a kdy? platnost mam 2/12...

nicmene jsem se prestehoval a adresu trvaleho bydliste nelze zmenit pres internet...
    kontaktni adresu jsem zmenil...

diky
    POPEY
    POPEY --- ---
    ADAMM: diiiik
    se bude hodit
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Jsem si uvědomil, že to info o SEPA platbách jsem tu vlastně nedal!

SEPA Platby
    http://www.mbank.cz/osobni/mkonto/sepa-platby/index.html#tabs=0

Co se týče poplatku, levnější než těch 49 Kč za odchozí / příchozí platbu má jen FIO (25 Kč za příchozí, 50 Kč za odchozí), ZUNO má zdarma příchozí SEPA platby (odchozí ale za 180 Kč).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam